به مناسبت روزجهانی نابینایان (۲۳ مهرماه) ؛
یک لحظه چشمهایت را ببند/ نابینا هستیم اما انسانیم و حق زندگی داریم
تصورش را بکنید یکباره چشمهایتان را ببندید و بعد خدا یادش برود که دوربین را روشن کند. تاریکی مطلق... نابینایی!
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، ۲۳ مهرماه به نام نابینایان مزین شده است، دانشآموزان دبیرستان امید اگر چه چشمانشان به روی دنیا بسته است اما با چشم دل انگشتان خود را به هنرمندانه ترین شکل ممکن روی ساز حرکت داده و آوازی عاشقانه به گوش میرسد.
مدیر مدرسه مردی بلند قامت است که به تازگی کوه دماوند را فتح کرده،می گوید: تنها چیزی که این بچهها را اذیت میکند نحوه برخورد جامعه با آنها است.
علی از دانشآموزان این مدرسه میگوید: نابینا هستیم اما نسانیم و حق زندگی داریم.
حمید در ادامه حرف علی با خنده میگوید: تازه گاهی هم اشتباه سوار اتوبوس میشویم . وقتی میفهمیم راننده به جای پیاده کردن ما می گوید کور بودی چرا تابلو را نگاه نکردی و پایش را بیشتر روی گاز فشار میدهد. پیادهروها هم وضعش بهتر از جاهای دیگر نیست.اگر چه به قول مسئولان مناسب سازی شده اما درست در میانه راه وقتی از این خط استفاده میکنیم یا دوچرخهای در حال عبور است و یا ماشینی روی این خطوط پارک کرده است.
معاون مدرسه امید میگوید: اگر چه این بچهها از داشتن چشم محروم بوده اما اینقدر استعداد درونی دیگر در این بچهها نهفته که نابینایی آنها اصلا به حساب نمی آید. این کودکان در همین سن در بعضی حوزهها نخبه محسوب شده و ایکاش یک جایی به کمک این بچهها آمده تا استعداد بچهها نیز در راه درست پرورش پیدا کرده و از آنها در جامعه استفاده شود.
از جمله کارهای مهم و امید بخشی که توسط نابینایان صورت گرفته و روزنه امیدی در دل دیگر روشن دلان باز کرده است، اختراع خط بریل، تالیف و ترجمه کتاب، شعر، موسیقی و... . غیره است؛ به عنوان نمونه، یکی از مسلمانان نابینای آمریکا، ترجمه انگلیسی قرآن کریم را براساس الفبای بریل تهیه کرده و نسخه هایی از آن را برای استفاده نابینایان در اختیار کتابخانههای مختلف قرار داده است.
تلاش و امید به زندگیِ نابینایان و رشد و پیشرفت آنها در زمینه های مختلف اختراع، ترجمه، تألیف و فرصت های شغلی، علاوه بر این که سبب آرامش، احساس ارزشمندی، عزّت نفس و استقلال خودِ نابینایان است، می تواند درس بزرگی برای افراد بینا باشد؛ چرا که آن ها با نداشتن نعمت بزرگی چون بینایی، ثابت کرده اند که می توانند به زندگی خودکفا و همراه با عزّت خود ادامه دهند، مدارج علمی را بپیمایند یا در عرصه های ورزشی بدرخشند.
کارشناس نابینایان بهزیستی استان خراسان رضوی نیز از حدود ۱۴ هزار نابینا در سطح استان که تحت پوشش بهزیستی بوده خبر داده و میگوید: این سازمان خدمات بسیاری از جمله کلاسهای جهتیابی ،استفاده از خط بریل و دیگر خدمات توانیابی را در حد اعتبار خود به این افراد ارائه میکند.
خانم رضایی افزود: متاسفانه جای خالی آموزش احترام به عصای سفید و چگونگی مواجه با این افراد و نحوه کمک به آنها در مدارس و جمعهای خانوادگی احساس میشود.