سرپرست بهزیستی استان خبرداد:
وجود 3 هزار و 800 ناشنوا و کم شنوا در یزد/ اعلام اولویتها در حوزه آسیبهای اجتماعی استان
سرپرست بهزیستی استان یزد از وجود 3 هزار و 800 ناشنوا و کمشنوا در یزد خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نادر هومنیان اظهار داشت: بهار بهزیستی در مهر ماه به مناسبت روزهای جهانی نابینایان، ناشنوایان و سالمندان روز جهانی پارالمپیک و هفته جهانی کودک اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به قانون ماده 80 برنامه توسعه ششم گفت: طبق این قانون سازمان بهزیستی متولی امر سلامت اجتماعی در کشور است و 198 فعالیت اجتماعی تحت پوشش سازمان بهزیستی انجام میشود.
وی با بیان اینکه جامعه از مسائل مربوط به بهزیستی به ویژه در حوزه پیشگیری بسیار کم اطلاع است، اظهار داشت: این وظیفه اصحاب رسانه است که در انجام تکلیف اجتماعی خود کوشا باشند.
سرپرست بهزیستی استان یزد اولویتها در بحث آسیبهای اجتماعی را در حوزههای طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی، کودکان کار و خیابانی دانست و افزود: مسئله آسیبهای اجتماعی مسئلهای نیست که بهزیستی به تنهایی بتواند آن را برطرف کند و دستگاههایی مانند استانداری، قوه قضائیه، آموزش و پرورش و سایر نهادهای اجتماعی که تشکیل دهنده اقشار مختلف جامعه هستند و در حوزههای اجتماعی فعالیت دارند، در انجام مسئولیت خود نسبت به رفع آسیبهای اجتماعی تکلیف و وظیفه دارند.
وی سازمان بهزیستی را نهادی مظلوم دانست و گفت: با توجه به ابعاد گوناگون آسیبهای اجتماعی نیاز و ضرورت بسیار دارد که تمام فعالیتهای بهزیستی به ویژه در حوزههای مشاوره و پیشگیری به مردم معرفی و شناسانده شود.
هومنیان با اشاره به شعار روز جهانی ناشنوایان تحت عنوان زبان اشاره حق همه ناشنوایان است گفت: به ازای هر یک هزار تولد، 2.5 درصد نوزادان با مشکل ناشنوایی یا کم شنوایی مواجه هستند که 50 درصد آن با مشاوره و آزمایشهای ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری قابل حل می باشد.
وی اجرای طرح غربالگری شنوایی را یادآور شد و گفت: این طرح در راستای پیشگیری از ناشنوایی صورت می گیرد و سال گذشته ۳۸ مورد برای کاشت حلزون معرفی شده اند.
سرپرست بهزیستی استان یزد در خصوص جمعیت سالمندان گفت: 10درصد جمعیت جامعه را سالمندان تشکیل میدهند و این تعداد بیشتر از افراد زیر 5 سال است؛ با همین رویه تا سال 2050 آمار سالمندان کشور به 25 میلیون نفر میرسد.
وی با معرفی مرکز تحقیقات سالمندان و طرح کوهورت در یزد افزود: با پایش و دستهبندی سالمندان از نظر نوع بیماریها، تواناییها و سایر اطلاعاتی که به دست آورده میشود میتوان از فرصت سالمندی در راستای تعالی و رشد اجتماعی کشور استفاده کرد و با یک برنامه مدون و آیندهنگری نسبت به این قشر میتوان دوره سالمندی را به یک مدت زمان سالمندی مفید بیشتر تبدیل کرد.
سرپرست بهزیستی استان یزد با اشاره به جمعیت 50 هزار نفری معلولان استان یزد که تنها 26 هزار و 400 نفر زیرپوشش سازمان بهزیستی میتوانند قرار بگیرند تاکید کرد: جلب مشارکت مردمی و آگاه کردن مردم با توجه به کمبود اعتبار کافی برای انجام فعالیتهایی که وظیفه سازمان بهزیستی است تکلیف اصحاب رسانه است تا بهزیستی بتواند خدمات شایسته و بایسته برای قشر معلول جامعه انجام دهد.