مرمت بناهای اضطراری تاریخی خراسان رضوی به صورت مشارکتی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانرضوی گفت: به دلیل کمبود اعتبار آمادگی داریم مرمت و احیای بناهای اضطراری تاریخی در سطح شهرستانهای استان با مشارکت مالکان و متولیان موقوفه و همچنین توسط خود میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسانرضوی انجام شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کاشمر، ابوالفضل مکرمیفر در خصوص وضعیت بناهای تاریخیدر سطح شهرستانهای استان خراسانرضوی اظهار کرد: هرچند بناهای تاریخی بسیاری در سطح استان داریم که نیازمند مرمت هستند اما از سویی برای مرمت با محدودیت اعتباری مواجه هستیم.
وی عنوان کرد: اکنون در سطح استان خراسانرضوی 1600 اثر ثبت شده ملی و دو هزار اثر شناسایی شده و در مجموع حدود 4 هزار اثر داریم ولی اعتبارات میراث فرهنگی برای مرمت تمامی این بناها کافی نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی بیان کرد: به رغم کمبود اعتبار سعی شده ابتدا مرمت و احیای بناهای اضطراری با مشارکت مالکان و متولیان موقوفه و همچنین توسط خود میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسانرضوی انجام شود.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته 108 بنای تاریخی مرمت شده و در سال جاری به همین تعداد مرمت بنا را در سطح استان خواهیم داشت، افزود: در سال جاری سرفصلی بر سرفصلهای اعتبارات ملی پیشبینی شده که مشارکتی است.
مکرمیفر گفت: در این سرفصل با مشارکت مالکان نسبت به مرمت بنا اقدام خواهیم کرد و به نسبت آورده مالک خصوصی میراث فرهنگی نیز به همان نسبت هزینه خواهد کرد و این طرح در اولویت اقدامات سازمان در سال جاری خواهد بود.
وی عنوان کرد: هر چند باید بسیاری از بناها مرمت و احیا شوند ولی اولویت با بناهای اضطراری و بناهایی که باید از تخریب رفع خطر شوند، است سپس اقدامات محوطهسازی، تزئینات و... انجام میشود.
مکرمیفر افزود: آمادگی داریم بناهایی را که در تملک میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسانرضوی هستند، به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی گفت: در سال جاری 8 بنای تاریخی را از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی استان واگذار خواهیم کرد و تلاش میکنیم 9 بنای دیگر نیز به این بناها افزوده شود، در مجموع 17 بنا در استان خراسانرضوی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.