معاون محیط زیست کشور:
حفظ و ارتقای محیط زیست لازمه توسعه صنعتی است
معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به حفظ عناصر حیاتی آب، خاک و هوا در حوزه صنعت تأکید کرد و استفاده صحیح از آنها را ضروری برشمرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مسعود تجریشی در نشست با اعضای هیأت مدیره شهرک صنعتی توس که به همراه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان انجام شد، اظهار کرد: توسعه صنعتی و حفظ محیط زیست هنری است که باید با دقت و به صورت برنامه ریزی شده انجام شود تا بتوانیم هر دوی آنها را برای نسل های بعد به درستی به یادگار گذاشته باشیم.
وی با بیان اینکه تمام اتفاقات در محیط انسانی محیط زیست، توسط خودمان انجام می شود و بر عملکرد پیرامون تاثیر مستقیم دارد، افزود: تمام حوزه ها با توجه به ظرفیت های خاص هر منطقه به حفظ و ارتقای ارکان اساسی زمین اهتمام ورزند تا شرایط دچار بحران نشود زیرا تمام تصمیمات تاثیر عمیقی بر مسائل محیط زیست دارد و باید به گونه ای عمل شود تا تمام تهدیدها تبدیل به فرصت شود.
تجریشی ادامه داد: در کمتر از دو سال گذشته توانستیم 214 پروژه زیست محیطی تعیین تکلیف شود و به سمت توسعه یافتگی بیشتر حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: در مباحث توسعه ای مدنظر باشد که بیش از ظرفیت اکولوژی مناطق را توسعه ندهیم زیرا هم به عناصر حیاتی ضربه می زنیم و هم به زیربناهای محیط زیست و باید با امکانات و ظرفیت هایی که در اختیار داریم توسعه صورت پذیرد.
در ادامه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی، گفت: حفظ و ارتقای محیط زیست با نگاه توسعه ای همواره در احداث و راهبری شهرکها و نواحی صنعتی مدنظر بوده تا محیط پیرامون دچار مخاطره نشود و در تمامی پروژه ها لحاظ می شود.
مسعود مهدی زاده مقدم، افزود: در 40 شهرک و ناحیه صنعتی، هشت تصفیه خانه با ظرفیت 14 هزار مترمکعب در شبانه روز تصفیه فاضلاب را انجام می دهند که 76 درصد واحدهای دارای پروانه بهره برداری هم اکنون تحت پوشش شبکه قرار دارند.
وی بیان کرد: با اقدامات توسعه ای که برای تصفیه خانه ها انجام شده، در آینده نزدیک ظرفیت به بالغ بر 22 هزار متر مکعب تصفیه فاضلاب خواهد رسید.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی، خاطر نشان کرد: راه اندازی واحدهای صنعتی و تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی با الزامات زیست محیطی بوده تا ضمن کنترل آلایندگی ها، استفاده بهینه از منابع طبیعی به خصوص صرفه جویی در مصرف آب و استفاده مجدد برای مصارف صنعتی به صورت مناسب انجام گیرد.