نجفی قدسی در جمع علما:
حضور نخبگان روحانیون در آموزش و پرورش تقویت شود
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) قم، گفت: پس از انقلاب حضور روحانیت در آموزش و پرورش کم رنگ شد و این تبعاتی که هم اکنون در عرصه های فرهنگی مشاهده می شود به این دلیل است که نخبگان، علما و فضلا در این نهاد آموزشی بزرگ حضور کمتری دارند.
به گزارش ایلنا از قم، مرتضی نجفی قدسی، شامگاه پنجشنبه در دومین ضیافت افطاری که در دهمین شب ماه مبارک رمضان و مصادف با شب رحلت حضرت خدیجه کبری(س) در بیت تاریخی علامه طباطبایی(ره) قم و با حضور آیت الله سبحانی و خانواده علامه طباطبایی برپا شده بود، در جمع اساتید حوزه و دانشگاه اظهارداشت: اخلاق، تهذیب و پرورش روح در آموزش وپرورش نادیده گرفته می شود.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با بیان اینکه هفته گذشته مطالبی نسبت به قضایایی که در برخی مدارس تهران رخ داده بود، بیان شد که بازتاب گسترده ای در رسانه ها و مجامع آموزشی داشت و برخی بیان کردند که مگر روحانیت باید در آموزش وپرورش دخالت کند؟ گفت: افرادی که اینگونه صحبت می کنند ظاهرا سابقه آموزش وپرورش را نمی دانند و مطلع نیستند که آموزش وپرورش از ابتدا با حضور روحانیون فاضل شکل گرفته است.
وی ادامه داد: با مشاهده تصاویر قدیمی در۵۰ سال پیش می توان متوجه شد که این نهاد همواره مورد توجه علما و بزرگان بوده است اما متاسفانه پس از انقلاب حضور روحانیت در آموزش و پرورش کم رنگ شد و این تبعاتی که هم اکنون در عرصه های فرهنگی مشاهده می شود به این دلیل است که نخبگان، علما و فضلا در این نهاد آموزشی بزرگ حضور کمتری دارند.
وی اظهارداشت: فرزندان ما ۱۲ سال به مدرسه می روند اما از معلمان اخلاق، تهذیب نفس و پرورش روح خبری نیست و درس قرآن هم غالبا به صورت صوری برگزار می شود و معلمان غیرتخصصی، قرآن را آموزش می دهند و در نتیجه دانش آموز مدرک دیپلم را اخذ می کند اما نمی تواند حتی از روی قرآن بخواند لذا این سیستم آموزشی، درس قرآن را نمیتواند درست اجرا کند و اینها اشکالاتی است که بر نظام آموزش و پرورش ایران وارد است.
نجفی قدسی در مورد درآمد روحانیون نیز بیان کرد: امروزه وضعیت معیشتی عموم روحانیت مناسب نیست و آنان مخصوصا طلاب از اقشار محروم جامعه هستند و درآمد بسیار ناچیزی دارند که حتی از معلمان هم درآمدشان کمتر است و با نهایت سختی زندگی می کنند اما برخی چند مسئول را می بینند و وضعیت اقتصادی همه آنان را به یک شکل قیاس می کنند اما قاطبه روحانیت جزء ضعفای جامعه هستند و با این حال در همه صحنه ها کمک رسان هستند و به عنوان مثال اخیرا شش هزار روحانی به کمک سیل زدگان شتافتند.
وی اظهار امیدواری کرد به عنایت الهی همانگونه که باران هایی پی در پی و سیل آسا که فواید بسیاری را به بار آورد و در عین حال که خساراتی هم داشت، اما آینده بسیار خوبی را برای کشورمان رقم خواهد زد، دوره تحریم ها نیز به لطف الهی هم سپری شده و وضعیت معیشتی مردم بهتر شود.
وی افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری بیان کردند در این رویارویی، آمریکا وادار به عقب نشینی خواهد شد و اراده ملت ایران قوی تر است چون علاوه بر اراده خود توکل به خدا را هم دارد.