خبرگزاری کار ایران

لزوم احیای ساختار فرهنگی و هویت مناطق حاشیه‌نشین آبیک

لزوم احیای ساختار فرهنگی و هویت مناطق حاشیه‌نشین آبیک
کد خبر : ۷۶۲۱۸۷

فرماندار شهرستان آبیک گفت: با هم‌افزایی باید ساختار فرهنگی و هویت محلات حاشیه‌نشینی بازیابی و احیا شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، شهرام احمدپور در جلسه بازآفرینی شهری شهرستان آبیک که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه شهر آبیک سه محله حاشیه‌نشین وجود دارد که دارای بافت فرسوده بوده و در گذشته به دلایل مختلف از جمله وجود مشکل در سند و مشاغل کاذب، افراد مهاجر به دنبال حاشیه‌نشینی بودند.

وی افزود: در مناطق حاشیه‌نشین شهر آبیک عمده واحدهای مکسونی فاقد استحکام بوده و بعضا انشعابات قانونی نبوده و ساخت وسازهای غیرمجاز دراین مناطق صورت گرفته است.

فرماندار شهرستان آبیک ادامه داد: به دلیل حاشیه‌نشینی افراد، با کمبود سرانه آموزشی، ورزشی، فرهنگی و تفریحی در محلات حاشیه‌نشنی مواجه هستیم و تحت هیچ شرایطی نباید نادیده گرفته شوند.

احمدپور اضافه کرد: در مناطق حاشیه‌نشین بعضا فرهنگ‌های متفاوت و گاها متناقض وجود دارد که شاهد مسائل و برخی اوقات جرایم سازمان یافته و غیرسازمان یافته در این مناطق هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تنها نباید به موضوعات ساختاری محلات حاشیه‌نشین شهر آبیک فکر و برنامه‌ریزی کرد بلکه نباید از کلیات فرهنگی، آموزشی و تفریحی این محلات غفلت شود و با هم‌افزایی باید ساختار فرهنگی هویت این محلات باید بازیابی و احیا شود.

این مسئول تصریح کرد: اگر بهترین اماکن دولتی و خصوصی در مناطق حاشیه‌نشین احداث شود اما ظرفیت استفاده از فضاها وجود نداشته باشد و از نظر فرهنگی ارتقایی صورت نگیرد، خیلی موفق نمی‌توانیم عمل کنیم.

فرماندار شهرستان آبیک افزود: دستگاه‌های مختلف باید برنامه‌های مفرح و شاد و فرهنگی غنی در مناطق حاشیه‌نشین اجرا کنند.

احمدپور ادامه داد: اگر به محلات آسیب‌خیز توجه لازم نشود محلات سالم، سنتی و ریشه‌دار ممکن است تحت شعاع فعالیت‌های نابهنجار و مجرمانه این محلات قرار گیرند که تلاش مسئولان برای جذب و تخصیص اعتبارات بازآفرینی ضروری است.

وی اضافه کرد: فضای بسیاری از مدارس شهرستان آبیک قدیمی است و دارای مشکل هستند این در حالی است که با حضور خیران مدرسه‌ساز، شاهد اتفاقات خوبی در این شهرستان بوده‌ایم و مدارس خوبی ساخته شده اما مکفی نیست.

این مسئول خاطرنشان کرد: به جای تعریف پروژه‌های خرد، اگر دو پروژه شاخص از محل اعتبارات بازآفرینی تعریف شود هم می‌تواند کارکرد بهتری داشته باشد و هم هدف اصلی محقق می‌شود.

فرماندار شهرستان آبیک با اشاره به کم‌لطفی‌های صورت گرفته در گذشته نسبت به این شهرستان اذعان کرد: شهر آبیک دارای 70 هزار نفر جمعیت است که ورودی استان قزوین محسوب می‌شود اما با معضلات و مشکلات متعدد مواجه بوده و مدیریت شهری با چالش جدی روبروست.

احمدپور به کاهش تخصیص مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها نسبت به گذشته اشاره کرد و افزود: این امر قدرت مانور شهرداری‌ها برای انجام پروژه‌های عمرانی و برنامه‌های فرهنگی با چالش مواجه کرده  که نگاه ویژه مسئولان استان را می‌طلبد.

وی بر تخصیص بخشی از اعتبارات بازآفرینی به شهر خاکعلی تاکید کرد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز