خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

آمار غیر رسمی مسمومان قروه به 900 نفر رسید/ علت بیماری هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد

آمار غیر رسمی مسمومان قروه به 900 نفر رسید/ علت بیماری هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد
کد خبر : ۷۴۱۷۱۵

با گذشت هشت روز از مسمومیت مردم قروه و با وجود اینکه مراجع رسمی علت این بیماری را نوعی ویروس به نام نورواک اعلام کرده‌‌اند هنوز علت دقیق آن مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اگرچه مسئولان بهداشت منطقه آب قروه را سالم اعلام کرده و گفته‌اند تمامی نمونه آزمایش‌ها نیز برای اطمینان به تهران ارسال شد‌ه اما برخی مردم منطقه عواملی از جمله آلودگی گوشت‌های وارداتی و همچنین  استفاده از یک نوع سم در یکی از معادن اطراف شهر را ، منبع آلودگی می‌دانند.

محمد دره وزنی، رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان کردستان در گفت‌وگو با ایلنا این موضوع را به شدت تکذیب کرد و گفت: اولا علت هرچه باشد در صلاحیت من نیست که بخواهم درباره آن اظهارنظر کنم، دوم اینکه در شهرستان قروه چندین معادن وجود دارد اما این دلیل نمی‌شود که منشا بیماری اخیر معادن باشند.

هوشنگ پیرفلاح رئیس شبکه بهداشت شهرستان قروه در این باره پیش‌تر به خبرنگار ایلنا گفته بود: برای بررسی بیشتر شیوع مسمومیت در بین مردم این شهرستان از بیماران نمونه‌گیری و به آزمایشگاه مرکزی تهران فرستاده شد.

وی افزود: با توجه به آزمایشاتی که بر روی بیماران صورت گرفته علت این بیماری، ویروسی اعلام شده ولی هنوز علت این ویروس مشخص نمی‌شود ولی بیماران ظرف 12 ساعت بهبود مییابند.

پیرفلاح ادامه داد: ادامه روند بررسی‌ها برای تشخیص علت این مسمومیت مردم از طریق شبکه بهداشت و درمان این شهرستان ادامه دارد و بسیاری از نمونه گیری‌ها که از بیماران گرفته شده برای آزمایش به آزمایشگاه مرکزی تهران فرستاده‌ایم که به زودی نتایج اعلام خواهد شد.

مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی کردستان علت مسمومیت مردم قروه را به دلیل مصرف گوشت‌های منجمد تکذیب کرد و افزود: در چند ماه اخیر بیش از هزار تُن گوشت تنظیم بازاری در استان کردستان توزیع شده که از مرحله تولید تا توزیع، تحت نظارت اداره کل دامپزشکی قرار داشته است.

وی عنوان کرد: اگر در گذشته موارد مشکوکی هم وجود داشته است، قبل از توزیع در بازار توسط نیروهای اداره کل دامپزشکی ضبط و اجازه توزیع در بازار داده نشده است.

ورمقانی ادامه داد: ارتباط معناداری بین افرادی که در شهر قروه دچار مسمومیت ویروسی شده‌اند با مصرف گوشت تنظیم بازاری وجود ندارد چون حتی افرادی که گوشت مصرف نکرده‌اند هم دچار این بیماری شده‌اند.

وی اعلام کرد: از گوشتی که در شهر قروه توزیع شده بالغ بر 15 تُن در استان کردستان توزیع شده است و در سایر شهرهای استان هیچ‌کس با مصرف آن دچار مشکل نشده است.

وی تصریح کرد: اگر عامل این بیماری، ویروسی باشد در اثر پخت و پز، اثرگذاری خود را از دست می‌دهد و فعالیتی نخواهد داشت.

مدیرکل دامپزشکی کردستان خاطرنشان کرد: هفته گذشته و قبل از توزیع گوشت تنظیم بازار و مسمومیت مردم شهر قروه، از یک محموله از این گوشت‌ها آزمایش گرفته شده که هیچ نوع بار میکروبی نداشت.

وی یادآور شد: همچنین بالغ بر 400 الی 500 تُن از این نوع گوشت نیز در کشور توزیع شده اما هیچ موردی از مسمومیت با آن، تاکنون گزارش نشده است.

علی محمد مرادی نماینده مردم قره و دهگلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: با گذشت چندین روز از موضوع مسمومیت مردم شهرستان قروه متاسفانه با بررسی‌های انجام شده هنوز علت مشخصی در این زمینه از سوی مسئولان مرتبط اعلام نشده است.

وی ادامه داد: اگر این مسمومیت به دلیل مصرف آب و غذا نبوده پس چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟

مرادی ادامه داد: افزایش آمار مسمومیت مردم این شهرستان می‌رود تا تبدیل به بحران شود و این موضوع بسیار نگران کننده است.

 ویروس «نورواک» علت اصلی ابتلای مردم قروه به مسمومیت

فرزام بیدارپور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: در پی بروز اپیدمی اسهال و استفراغ در شهرستان قروه و سریش‌آباد در آزمایشات به عمل آمده از این افراد، علت این بیماری نوعی بیماری ویروسی به نام «نوراک » یا «نوروویروس» گزارش شده که سالانه 685 میلیون نفر در دنیا به آن آلوده می شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: اسهال، استفراغ، درد معده، تب، سردرد و بدن درد از علائم ابتلاء به نوروویروس است و 12 تا 48 ساعت بعد از ابتلاء به این ویروس علائم بیماری تظاهر پیدا می‌کند و اغلب سه روز بعد علائم بهبود می‌یابد.

آنچه در مورد ویروس "نورواک" باید بدانیم

نوروویروس یا ویروس نورواک که با نام ویروس استفراغ زمستان هم شناخته می‌شود، عامل ایجاد کننده بیماری‌های گوارشی مسری است و باعث التهاب معده و دیواره روده بزرگ می‌شود، این ویروس با اینکه شباهتی با آنفولانزا ندارد اما بعضی افراد آن را با نام آنفولانزای معده به خاطر دارند.

ویروس‌ها توسط کمیته بین‌المللی طبقه‌بندی ویروس‌ها به تیره، سرده وگونه‌هایی طبقه‌بندی می‌شوند و ویروس نورواک تنها گونه از سرده ویروس نورو است که به تیره ویروس کالی تعلق دارد.

ویروس نورواک به نام شهر نورواک، اوهایو در ایالات متحده نامگذاری شده‌است، زیرا در نوامبر سال ۱۹۶۸ التهاب معدی‌روده‌ای ویروسی حاد در بین بچه‌های دبستان برانسون آن شهر شیوع پیدا کرد.

نوروویروس عمدتاً برای کودکان (سنین بالا) و بزرگسالان عفونت‌زا است. این بیماری با اسهال مسافرتی همراه بوده و آب آلوده به عنوان منشأ شناخته شده بیماری به حساب می‌آید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز