حسین عبده تبریزی در اراک:
بنگاههای اقتصادی برآورد دقیقی از دوره تحریمها داشته باشند
عضو سابق شورایعالی بورس گفت: بنگاههای اقتصادی برای برونرفت از شرایط فعلی و بهبود وضع اقتصادی و کسب و کار باید ارزیابی و برآورد دقیقی از دوره تحریمها داشته باشند.
به گزارش ایلنا از اراک، حسین عبده تبریزی در همایش ملی توسعه سیاستهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در محل استانداری مرکزی با اشاره به پیشبینی صورت گرفته در حوزه اقتصادی سالجاری اظهار کرد: تورم امسال از 28 درصد عبور کرده و سال آینده نرخ تورم بالاتری را تجربه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: تا پایان سال 1400 پیشبینی میشود بهطور متوسط ورودیها رشد داشته باشد و با نرخ تورم متوسط 27 درصد کار کنیم.
این اقتصاددان محور اقتصاد ایران را تحت تاثیر دو عامل نقدینگی و تحریم دانست و گفت: در این زمینه متغیرهای گوناگونی اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار میدهد اما این دو رکن مهمترین است.
وی به اظهارنظرها درباره تحریمها در کشور اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند هدف آمریکا از تحریم ایران تغییر رفتار و معامله با ایران است و برخی هم معتقدند هدف آمریکا تغییر نظام ایران است.
عبده تبریزی محورهای مقابله با تحریم را در سه قالب کوتاهمدت، میان مدت و بلند مدت عنوان کرد و افزود: در برنامه تقویت تدریجی کوتاهمدت اقداماتی از قبیل مدیریت ارزی نقل و انتقالات مالی توقف سوییف، بازار ارز و امنیت غذایی و اقتصادی انجام شده است.
وی یکی از اصلی ترین معضلات اقتصادی درماه های اخیر را بازار ارز دانست و ادامه داد: در این راستا دولت کارهای ویژهای از قبیل تزریق ارز ترجیحی و نیمایی برای تامین کالاهای اساسی انجام داده است.
وی نقدینگی در اقتصاد را حاصل سه عامل سیاست بودجهای، سیاست پولی و سیاست ارزی دانست.
عبده تبریزی وضعیت ایران در بخش نقدینگی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این زمینه نقدینگی 25 درصد را تجربه کردیم اما باید تلاش کنیم تا نقدینگی به 10تا 15 درصد کاهش یابد.
وی نوسان و افزایش نرخ رشد را عامل موثر در نقدینگی در اقتصاد کشور دانست.
این اقتصاد دان درباره راهکارهایی که باید برای بهبود وضعیت اقتصادی در نظر گرفته شود، عنوان کرد: بنگاههای اقتصادی برای برون رفت از شرایط فعلی و بهبود وضع اقتصادی و کسب و کار باید ارزیابی و برآورد دقیقی از دوره تحریمها داشته باشند. دولت و بانک مرکزی نیز سیاستهایی را باید درباره نقدینگی اتخاذ کنند، پرداختن به سیاست دفاعی در توسعه فعالیتها و انتخاب راهکار ابتکاری در حملونقل نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.