مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی:
بافت تاریخی شهر نراق تعیین حریم شد/ ثروتها را به حسرت تبدیل نکنیم/ صیانت از آثار تاریخی با تعیین حریم امکان پذیر میشود
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: بافت تاریخی شهر نراق به عنوان یکی از ارزشمندترین بافتهای تاریخی کشور تعیین حریم شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا ایزدی با اعلام این خبر گفت: با ارزشترین بافت تاریخی استان در شهر نراق قرار دارد اما در عین حال بیشترین تهدیدها نیز متوجه آن است چرا که با معرفی این شهر به عنوان یک مقصد گردشگری، موج دستاندازیها، بیمهریها و تخریبها در جهت تغییر کاربریهای غیر اصولی و ساخت و سازهای ناهمگون آغاز میشود از این رو آینده این بافت در تهدید بوده و از این رو تعیین حریم بافت در دستور کار قرار گرفت و در نهایت این امر انجام شد.
وی ادامه داد: شهر نراق به واسطه بافت تاریخی کم نظیر، نزدیکی به غار منحصر بهفرد نخجیر، طبیعت و جغرافیای دیدنی و همینطور تاریخ کهن، یکی از ارزشمندترین شهرهای استان به لحاظ توسعه و آینده مطلوب گردشگری به شمار میرود، اما در این مسیر تهدیدهای بیشماری برای شهر وجود دارد که اصل و بنیان آن انجام برنامههای و عملیاتهای عمرانی غیر کارشناسی است از این رو اعلام میکنم تمام دستگاهها برای انجام هر برنامه و عملیاتی، به کارشناسان میراث فرهنگی استان اعتماد و مراجعه کنند تا این ثروت مشترک به حسرت مشترکمان تبدیل نشود.
در ادامه محسن کریمی معاون میراث فرهنگی اداره کل نیز گفت: بافت تاریخی شهر نراق مجموعهای از عناصر معماری و شهرسازی شامل بازار، خانههای تاریخی، آب انبار، مسجد، حمام و معابر تاریخی است که اکثرا مربوط به دوره قاجاریه و تعدادی نیز مربوط به دوره زندیه است که ارزش بافت را به لحاظ سبقه تاریخی و ساختاری بالا میبرد.
وی ادامه داد: بازار شمسالسلطنه، آب انبار حاج عبدالباقی، مسجد محله پایین، خانه فاضلین نراقی، امامزاده سلیمان از آثار ثبت ملی شده این بافت به شمار میروند.
کریمی در پایان گفت:حریمهای آثار و بافتهای تاریخی با توجه به اهمیتی که از لحاظ ملزومات قانونی برای بناها و محوطههای ارزشمند تاریخی و فرهنگی دارند، در جهت مدیریت کلان و صیانت از آثار به مثابه ابزاری ضروری هستند که در صورت نبود، تهدیدهای بیشماری را متوجه آثار تاریخی میکند از این رو همزمان با ثبت آثار ملی، روند تعیین حریمها را نیز در دستور کار داریم.