خبرگزاری کار ایران

یادداشت ؛

نگاهی کوتاه به علل کاهش آستانه تحمل شهروندان کرمانشاهی

نگاهی کوتاه به علل کاهش آستانه تحمل شهروندان  کرمانشاهی
کد خبر : ۷۰۰۲۸۶

در پی دو حوادث اخیر در استان کرمانشاه که منجر به کشته و زخمی شدن چندین نفر از شهروندان کرمانشاهی شد، معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان کرمانشاه در یادداشتی به علل کاهش آستانه تحمل مردم بخصوص جوانان در چند سال اخیر پرداخته است.

به گزارش ایلنا ،متن یادداشت محمدرضا آمویی به شرح زیر است:

داشتن صبر و تحمل در برابر مسائل و مشکلات پیرامونی موضوع بسیار مهمی است که شاید به خوبی در جامعه به آن پرداخته نشده است پایین بودن آستانه تحمل مردم و خصوصا نسل جوان و همچنین در دسترس بودن سلاح‌های گرم و سرد برای آنها هر چند وقت یک بار حوادث تلخی را رقم می‌زند.

افزایش جمعیت جوان کشور در سال‌های اخیر  از یک سو و وجود مشکلاتی نظیر بیکاری، عدم رضایتمندی شغلی، عدم دریافت حقوق کافی و ... نیز از سوی دیگر باعث وارد آمدن فشارهای روحی به این قشر از جامعه شده است.

مشخص نبودن آینده کاری و شغلی جمعیت جوان کشور پس از دوران سربازی و تحصیل امروز به عاملی برای سرخوردگی آنها تبدیل شده است تا جایی که بسیاری از آنها عملا هیچ برنامه مشخصی برای زندگی خود در پایان این دوران شش ساله (چهار سال دانشگاه و دو سال سربازی) ندارند.

این بلاتکلیفی که با بالا رفتن سطح توقعات و کاهش رفاه اجتماعی نیز همراه شده باعث می‌شود تا جوان به تدریج آستانه تحمل خود را از دست داده و به جای حل منطقی مشکلات به پرخاشگری روی بیاورد. این معضلات برای افراد گروه سنی 15 تا 29 سال که حدود 24 درصد افراد جامعه را تشکیل می‌دهند با توجه به شرایط خاص سنی آنها بیشتر به چشم می‌آید و گاهی موجب بروز اتفاقات و حوادثی می‌شود که عواقب آن جبران ناپذیر خواهد بود.

برآورده نشدن سطح توقعات، عدم پاسخگویی به نیازها و فراهم نبودن شرایط ازدواج و اشتغال از یک سو و عدم توانایی در تامین هزینه‌های زندگی و برآورده کردن نیازها و خواسته‌های همسر و فرزندان از سوی دیگر همه در ایجاد  معضلات اجتماعی و سوق دادن افراد به پرخاشگری موثر است تا جایی که آستانه تحمل آنها را به شدت پایین آورده و به جایی می‌رساند که توان مقابله با کوچکترین مشکلات را ندارند.

این شرایط در ا‌ستان‌های کمتر برخوردار که میزان بیکاری آنها بالا و سطح درآمد پایین‌تر از میانگین کشوری است حادتر بوده و بیشتر خود را نشان می‌دهد.

کرمانشاه یکی از استان‌هایی است که متاسفانه به رغم وجود امکانات فراوان و برخورداری از منابع خدادادی مردم آن سطح رفاه معیشتی پایین‌ترین نسبت به بسیاری استان‌های دیگر دارند و بسیاری از جوانان طعم بیکاری را کشیده‌اند. پایین آمدن آستانه تحمل جوانان طی هفته جاری دو حادثه تلخ و تکان‌دهنده را در شهر پرجمعیت کرمانشاه رقم زد و هفت نفر را به کام مرگ کشاند. اتفاقی که می‌شد هرگز شاهد آن نباشیم.

در حادثه نخست جوانی 24 ساله به دنبال اختلافات خانوادگی با اسلحه ابتدا مادر و برادر ناتنی‌اش را به وسیله شلیک گلوله به قتل رساند و سپس با شلیک یک گلوله دیگر به زندگی‌اش پایان می‌دهد.

در حادثه دوم در جریان مراسم عروسی در یکی از محلات حاشیه‌ای که رخ داد جوانی دیگر پس از درگیری اولیه با تعدادی از مهمانان مراسم اقدام به تهیه سلاح گرم کرده و در اقدامی جنون آمیز مراسم عروسی را تبدیل به عزا و 20 نفر را به خاک و خون می‌کشد این حادثه تاسف بار در نهایت منجر به کشته شدن چهار تن از مهمانانی می شود که جشن و شادی‌شان  به خاطر آتش کینه و خشم کینه جوانی تبدیل به قتلگاه‌شان شد.

وقوع این دو حادثه تکان‌دهنده به فاصله کمتر از 48 ساعت در کرمانشاه که هر دو با استفاده از سلاح گرم رخ داده نشان می‌دهد گاهی دسترسی مردم و خصوصا جوانان به اسلحه نسبت به گذشته چقدر آسان‌تر شده است که این چنین جوانان توسط سلاح اقدام به قتل و کشتار خود و خانواده و دیگران می‌کنند.

به نظر می رسد زمان آن فرا رسیده تا مسئولان اجرایی نهادهای فرهنگی، قضایی، اصحاب رسانه، قلم و خود مردم عزیز هم جدی‌تر از گذشته در مسیر حل مشکلات اقتصادی، ایجاد شغل، فرهنگسازی برای افزایش آستانه تحمل و جمع‌آوری سلاح‌های غیرمجاز اقدام لازم را انجام دهند.

با وجود برخورد قاطع و جدی پلیس و دستگاه قضایی با قاچاقچیان و دارندگان سلاح و افرادی که اقدام به تیراندازی می‌کنند برای داشتن جامعه‌ای ایمن و عاری از خشونت، همراهی و همکاری آحاد مردم با نهادهای دولتی، فرهنگی و انتظامی نیز ضروری است چرا که جامعه ایمن در گرو تعامل، همکاری و هماهنگی میان اعضای آن است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز