مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز:
البرز پنجمین استان در کاهش نرخ بیکاری/ با رویکرد ایجاد 45 هزار شغل پیش می رویم
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز با اشاره به اینکه البرز پنجمین استان در کاهش نرخ بیکاری کشور است، گفت: در رسیدن به هدف ایجاد 45 هزار شغل، تلاش می کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل خلیلی گفت: در ارتباط با مشخص شدن سهم اشتغال سازمانها با مدیران مکاتبه شده که هر یک با توجه به توانایی اشتغالزایی خود بخشی از 45 هزار شغل را بر عهده گرفته اند و با عملیاتیشدن تسهیلات و طرح های توسعه، پیشرفت های اشتغال، تحقق پیدا می کند.
وی با اشاره به بعضی از مشاغل گفت: ظرفیت استان برای بعضی از سازمانها شرایط خوبی را فراهم کرده است اما با توجه به برخی مشکلات توانایی لازم را در این سهم ارائه نکردند. به عنوان مثال جاذبههای گردشگری، فن آوری اطلاعات و ارتباطات و یا کشاورزی در استان به خوبی استفاده نمیشود.
خلیلی با اشاره به برگزاری دومین کارگروه اشتغال در استانداری به ریاست محمدعلی نجفی، اظهار داشت: پیگیری مجدانه استاندار در رفع مشکل بیکاری و کمک به رونق کسب و کار و توسعه اشتغال، تغییر و تحولی در بین سازمانها ایجاد کرده است که قابل تقدیر است.
لزوم پشتیبانی ساماندهی مشاغل خانگی
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در ارتباط با معایب اجرای طرح مشاغل خانگی، اذعان داشت: ناپایداریِ برخی مشاغل، انحراف تسهیلات و عدم همسویی با اقتصاد منطقه از جمله مشکلات این طرح است و لازم است برای جبران آن با پشتیبان ساماندهی شده، محصولات مسقیم در بازار، عرضه شود.
وی افزود: تا پایان ماه گذشته تعداد 722 نفر در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کرده اند که برای 310 طرح، مجوز صادر شده است و 193 نفر به صورت مستقل و 18 نفر با پشتیبان از تسهیلات بانکی استفاده کرده اند.
خلیلی در ارتباط با مشاغل خانگی گفت: به طرح های درخواستی تا سقف 20 میلیون تومان پرداخت می شود. تا کنون از سهم 20 میلیارد تومان تسهیلات استانی، تنها یکی از بانک های عامل، 2 ونیم میلیارد تومان دریافت و حدود 1 ونیم میلیارد آن را به متقاضیان پرداخت کرده است.
کاهش نرخ بیکاری و نرخ مشارکت
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در ارتباط با وضعیت شاخص های عمده نیروی کار، اظهار داشت: طبق آمار سازمان تامین اجتماعی نرخ بیکاری استان البرز در نیمه اول سال با کاهش 6.6 درصدی و نرخ مشارکت با کاهش 1.3درصدی، روبرو بوده است. همچنین از نظر وضعیت شاخص های عمده نیروی کار، نرخ مشارکت اقتصادی نسبت به سال گذشته به 41درصد رسیده است و نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 سال، حدود 3 درصد کاهش داشته است.
وی با یادآوری اینکه آمار ارایه شده از سازمانهای دولتی و بیمه اجباری است، ادامه داد: در این بخش، تغییر قابل ملاحظه ای از اشتغال استانی به دست نیامده است اما در بخش خصوصی مسلماً اشتغالزایی وجود داشته است که آماری از آن ارائه نشده است.
خلیلی، خاطر نشان کرد: پیگیری افزایش سهم تعهد دستگاههای اجرایی از طریق فرمانداریهای استان انجام و تسهیلات مشاغل خانگی در قالب پشتیبان و تخصیص مابقی اعتبارات بانکهای عامل، اعلام شده است.
وی با اشاره به مشارکت مجموعه دستگاههای اداری کل استان، تصریح کرد: از مجموع 10 اداره کل، کمیته امداد امام خمینی (ره) با ایجاد اشتغال 2216 نفر از ابتدا تا پایان مهر، توانست 99.5 درصد تحقق از 45 هزار نفر را کسب کند.
طرح تکاپو
خلیلی در توضیح گامها و فرآیند اجرایی "طرح تکاپو" در کل کشور، خاطر نشان کرد: این طرح به شناسایی و انتخاب کارگزاران اشتغال در بخش خصوصی و بومی می پردازد و ضمن برگزاری دوره های تخصصی به تربیت مدیران توسعه کمک می کند.
وی ضمن یادآوری اهمیت اقتصاد مقاومتی در تکاپو، افزود: شناسایی و اولویت بندی رسته های دارای مزیت هر استان با توجه به قابلیتها و مزیتهای استان و همسویی و توانمند سازی دستگاهها در اجرای بنگاههای کسب و کار و پروژه های توسعه اشتغال در این طرح، دنبال می شود.
خلیلی در ارتباط با رسته های دارای اولویت توسعه اشتغال استان البرز، گفت: خدماتی همچون گردشگری، فناوری اطلاعات، حمل و نقل، صنایع تبدیلی و تولیداتی مانند پوشاک، محصولات آردی، لبنیات، طیور و تخم مرغ، مصنوعات چوبی و فرآورده های پلاستیکی دارای اولویت اشتغال هستند.
اعطای تسهیلات بانکی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز با عنوان اینکه سهم استان البرز در بحث اشتغالِ فراگیر برای هر یک از بانکها مشخص شده است، گفت: از مجموع 20هزار میلیارد تومان در کشور، سهم استان البرز مبلغ 823 میلیارد تومان ابلاغ اعتبار شده و این تسهیلات به شرط استفاده از آیتم های اشتغال فراگیر، در اختیار واحدها قرار می گیرد.
خلیلی به شیوه نامه اعطای تسهیلات اشتغال زا اشاره کرد و در ارتباط با انواع طرح های مشمول دریافت تسهیلات بانکی، گفت: طرح هایی چون سرمایه در گردش قراردادهای خدمات فنی و مهندسی؛ طرح سرمایه گذاری توسعه ای بنگاه های موجود و طرح سرمایه گذاری جدید شامل این تسهیلات است. همچنین یارانه نرخ سود تسهیلات به پروژه های دانش بنیان، تعلق می گیرد.
سهم ناچیز اشتغالزایی کشاورزی
خلیلی با اشاره به سهم اشتغال 5 ساله استان، اظهار داشت: طبق آمار از سال 91 تا 95، سهم بخش خدمات 53.8درصد، صنعت 43.2درصد و کشاورزی 3درصد، گزارش شده است.
وی با تاکید بر پتانسیل خوب استان در توسعه کشاورزی، خاطرنشان کرد: محدودیت اراضی کشاورزی به نسبت جمعیت بالا، یکی از دلایل کمبود اشتغال در این بخش است. ضمن اینکه تمرکز اشتغال غیر بومی و یا اتباع افغان، در این مورد تاثیر بسزایی دارد.