مدیر حفظ و احیاء ادارهکل میراثفرهنگی کرمان؛
آتشکده شهر نگار شهرستان بردسیر مرمت میشود
مدیرحفظ و احیاء ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان از مرمت آتشکده شهر نگار شهرستان بردسیر خبر داد.
به گزارش ایلنا، «مجتبی شفیعی» با اشاره به این که پروژه مطالعه و مرمت آتشکده نگار شهرستان بردسیر در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان قرار گرفته است، افزود: با توجه به اهمیت آتشکده نگار و سایت پیرامون آن، این ادارهکل با بهرهگیری از یک تیم مجرب و متخصص فعالیت مطالعه و مرمتی این بنا را در دستور کار قرار داده است.
وی با بیان این که استان کرمان در پهنه وسیع خود آثار تاریخی متعددی را در خود جا داده است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین این آثار آتشکدههای متعلق به دوره ساسانی است که تعداد 5 بنا از این نمونه در استان کرمان وجود دارد که 4 بنا آن در نیمه جنوبی استان (شهرستان ارزوئیه) قرار گرفته و پنجمین آتشکده که به لحاظ کالبدی و ساختاری سالمتر از بقیه است در فاصله 50 کیلومتری شهر کرمان قرار گرفته است.
شفیعی با اشاره به این که این آتشکده در دامنه ارتفاعات مشرف به دشت باغین بر فراز تپهای سنگی واقع شده است، گفت: این بنا به لحاظ ساختاری متشکل از یک چهار طاقی در مرکز بنا و در پیرامون آن غلامگردی به عرض حدود 80 سانتیمتر همچنین در ضلع جنوبی آن اتاقی که با یک درگاه به چهارطاقی مرتبط میشود، است.
وی افزود: بنای چهار طاقی از طریق درگاههایی که در اواسط اضلاع چهارگانه آن تعبیه شده به فضای بیرون راه دارد و مصالح به کار رفته در ساخت بنا سنگ و ملات گچ نیمکوب است که ملات آن از استحکام فوق العادهای برخوردار است.
مدیر حفظ و احیاء ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه از گنبد چهار طاقی این آتشکده حدود یک سوم آن باقیمانده که آن هم از سنگ و ملات گچ ساخته شده است، خاطرنشان کرد: در فاصله حدود 50 متری این بنا ، بنای سنگی دیگری وجود دارد که با توجه به وجود حجم زیادی از خاکستر در کنار ان قاعدتاً باید آتشدان این آتشکده باشد.