در نشست تبینی سازمانهای مردمنهاد همدان مطرح شد:
طرح مجلس مشورتی سازمانهای مردمنهاد به معنای دولتیشدن آنها نیست
نشست تبینی طرح مجلس مشورتی سازمانهای مردمنهاد استان همدان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در این نشست که بهمنظور ارائه پیشنویس اساسنامه و معرفی طرح مجلس مشورتی سازمانهای مردمنهاد استانهمدان با حضور نماینده سازمان و جمعی از مدیرانعامل سازمانهای غیر دولتی استان برگزار شد، توضیحاتی درباره اهداف و عملکرد این طرح ارائه شد.
ابتدای این نشست نماینده سازمانهای مردمنهاد استان همدان در استانداری با برشمردن نقاط قوت و ضعف سازمانهای مردمنهاد گفت: در دولتیازدهم نگاه مثبتی نسبت به سازمانهای مردمنهاد توسط دولت مشاهده شد که این مساله قابل تقدیر است.
فاطمه شیرانی ادامه داد: در حوزه سلامت تعداد سازمانهای مردم نهاد از 10 به 25 رسیده و تلاش بر این است با آسانتر کردن ثبت این سازمانها به افراد داوطلب برای ثبت تشکلهای جدید کمک شود.
وی بالا رفتن بار علمی سازمانهای مردم نهاد استان و ورود افراد نخبه به این سازمانها را از جمله نقطه مثبت دستاوردهای سازمان دانست و بیان کرد: اگر سازمانهای مردم نهاد استانهمدان در سطح کشور مطرح هستند به علت وجود همین افراد نخبه و خلاق در این سازمانها است.
شیرانی ضعف در نظارت بر اجزا و مدیران توسط تشکلهای غیر دولتی و ضعف در تعامل با افراد جامعه را از جمله نقاط ضعف تشکلهای مردم نهاد استان دانست و ابراز امیدواری کرد با برنامههای پیش رو و طرح مجلس مشورتی این تشکلها در استان این ضعفها برطرف شود.
در ادامه این نشست کارشناس حوزه سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعی استانداری همدان توصیحاتی را درباره طرح مجلس مشورتی سازمانهای مردم نهاد و پیشنویس اساسنامه این طرح ارائه کرد.
سید حسن قشمی گفت: هدف از این طرح که توسط 9 نفر از نمایندگان تشکلهای غیردولتی پیشنهاد شده، ساماندهی، نظارت و توانمندسازی تشکلهای غیردولتی استان بوده و طبق این طرح سازمانهای مردم نهاد در صورت تمایل میتوانند بهوسیله نمایندگان خود در این مجلس مشورتی حضور یافته و ضمن نظارت بر اعمال سایر تشکلها، بیان طرحهای خود و اعمال نظر در طرحهای پیشنهادی، خود نیز مورد نظارت قرار گیرند.
قشمی در ادامه افزود: تلاش ما این است تمام تشکلهای مردم نهاد کنار یکدیگر تبدیل به هویت واحد استانی شده و الگویی برای سایر استانها باشیم.
وی تصریح کرد: عضویت در مجلس مشورتی سازمانهای مردم نهاد برای هر سازمان اختیاری و آزاد بوده و این طرح میتواند ابتدا با 50 یا 60 تشکل نیز کار خود را شروع کند.
همچنین دبیر کمیته کودکان بنیاد مهر با انتقاد از شیوه تشکیل این مجلس مشورتی گفت: به نظر میرسد تعدادی از اعضای تشکلها تصمیم گرفتهاند جریانی را راهاندازی کنند بدون اینکه ساختار دمکراتیک داشته باشد و بر پایه رای تمامی نمایندگان تشکلهای استان شکل گرفته باشد.
نصراله پزشکی افزود: اگر شکلگیری این مجلس روند دمکراتیک به خود نگیرد در ادامه نشستها شرکت نمیکنیم. نگرانی ما این است که تشکلهای مدنی استقلال خود را از دست بدهند و به سمت دولتیشدن پیش بروند.
در پایان این نشست نیز چند تن از اعضای شورای مرکزی تشکلهای مردم نهاد به سوالات مدیران عامل تشکلها درباره این طرح و پیشنویس اساسنامه آن پاسخ دادند.
همچنین این اعضا در قبال نگرانی اغلب مدیران عامل برای دولتی شدن سازمانهای غیردولتی بهوسیله این طرح، به افراد اطمینان دادند استقلال سازمانهای مردم نهاد حفظ خواهد شد و این طرح به معنای دولتی شدن این سازمانها نخواهد بود.