رئیس دانشگاه کردستان مطرح کرد:
تنها راه پایداری حکومتها حرکت در مسیر عدالت است
رئیس دانشگاه کردستان گفت: تنها راه پایداری حکومت ها حرکت در مسیر عدالت و برقراری آن در جامعه است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فردین اخلاقیان در مراسم گرامیداشت شهدای بمباران شیمیایی حلبچه که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، افزود: شهدای بمباران حلبچه با جانفشانی خون خود بستر نابودی رژیم بعثی عراق را فراهم نمودند و امروز همه واقعیت این فاجعه را به خوبی درک می کنند.
وی رژیم بعثیعراق را آمیخته از جرم و جنایتدانست و گفت: با وجود این ویژگیها صدام نمیتوانست اندیشه و افکار مخالف خود را قبول کند و با دست به گریبانشدن به خشونت فاجعه تلخ و ناگوار حلبچه را رقم زد.
رئیس دانشگاه کردستان تنها راه پایداری حکومت ها را در برقراری عدالت و حرکت در این مسیر دانست و اظهار داشت: رسالت دانشگاه بر خود ملزم می داند رویداد حلبچه و سردشت را به درستی برای دانشجویان تبیین کند تا جامعه نسبت به وقایع با دید باز و شفاف تری عمل کند.
وی استفاده درست از علم و تکنولوژی را مهم توصیف کرد و ابراز داشت: در این فجایع استفاده نادرست از علم سبب مرگ افراد بی گناه شد و می طلبد علم و فناوری در خدمت پیشرفت و عمران کشور باشد و در این راستا اهتمام بورزد.
رئیس دانشگاه کردستان گفت: برگزاری چنین مراسمی قطعا در جهت آگاهی بخشی و کاهش اینگونه آسیبها مثبت می باشد و دانشگاه کردستان در برگزاری این گونه مراسمات عزم خود را جزم کرده است.
در ادامه عضو هیات علمی دانشگاه بو علی همدان به بیان ایراداتی در این زمینه پرداخت و گفت: واقعه حلبچه نقطه عطفی برای دنیا بود که بدانند چه بر سر کرد های این منطقه افتاده است و این حاصل سکوت دولتهای همراه صدام برای عملیاتی کردن نقشه شوم خود بودند.
ستار عزیزی ملی گرایی کمونیستی را یکی از دلایل وقوع این حادثه برشمرد و عنوان کرد: نظیر این کشتار در شنگال و کوبانی رخ داد و کشته شدن انسان های مظلوم و بی گناه را سبب گردید و تاریخ از این وقایع عبرت نگرفته است.
همچنین یکی از اساتید کرد عراق با اشاره به اسناد این حادثه گفت: حدود 5 هزار تن شهید و بیش از 10 هزار نیز زخمی شدند و این ماهیت خشن و تندرو رژیم بعثی عراق را نشان می دهد که افراد بی گناه را نشانه گرفته است.
نریمان عبدالله این حادثه را بزرگ و قاصر از بیان توصیف کرد و اضافه کرد: قطعا کسانی این واقعه را درک و لمس می کنند که شاهد این فاجعه دردناک بودند.
وی کمک های ایران به لحاظ درمانی و مادی مثبت ارزیابی کرد و گفت: دولت ایران همراهی و مساعدت خود را از مردم حلبچه دریغ نکردند به طوری که بسیاری از بیماران در ایران مداوا می شدند.