رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس:
ضعف مدیریتی دلیل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه است/دریاچهخزر به بلای دریاچه ارومیه گرفتارمیشود
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی مهمترین دلیل خشک شدن دریاچه ارومیه را ضعف در مدیریت اجرایی عنوان کرد.
به گزارش ایلنا از یاسوج، محمدعلی شاعری در گفت و گوی تلویزیونی برنامه " زنده باد زندگی" شبکه دوم سیما گفت: در ارومیه کشاورزی را به واسطه دریاچه ارومیه رونق دادند اما خود دریاچه خشک شد.
وی با اظهار تاسف از خشک شدن دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: ضعف مدیریتی مهمترین دلیل خشک شدن این دریاچه بود و البته درباره دریاچه خزر هم همین اتفاق در حال رخ دادن است.
نماینده بهشر ، نکا و گلشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: با روند موجود، سرانجام دریاچه خزر همانند دریاچه ارومیه می شود.
شاعری در بخش دیگری از این گفت و گو از نبود کمیسیون حفاظت محیط زیست در مجلس شورای اسلامی اظهار نگرانی کرد.
وی گفت: متاسفانه در هیچکدام از مجالس شورای اسلامی کمیسیون حفاظت محیط زیست بر اساس اهمیت آن تشکیل نشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از اضافه شدن نام " محیط زیست " در کنار این کمیسیون در آینده نزدیک در مجلس شورای اسلامی خبرداد.
شاعری افزود: قصد داریم نام " محیط زیست " را به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اضافه کنیم و درتلاشیم بزودی این اتفاق بیفتد.
وی در ادامه از کاهش چهارمیلیون هکتاری جنگل در 50 سال گذشته خبرداد و تصریح کرد: سطح هکتاری جنگل های کشور در سال 41 حدود 18 میلیون هکتار بوده اما اکنون به 14 میلیون هکتار رسیده است.
نماینده بهشر ، نکا و گلشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با روندی که در حوزه تخریب جنگلها شاهد هستیم به نظر می رسد روزی برسد که اصلا جنگل نداشته باشیم.
شاعری، تغییر کاربری، تصرفات غیرقانونی و آتشسوزیها را از مهمترین دلایل تخریب جنگلها در کشور برشمرد.
وی به آتش سوزی ها در جنگلهای کشور اشاره و از نبود امکانات لازم برای خاموشی آتشها در جنگلها اظهار نگرانی کرد.
رئیسکمیسیون کشاورزی،آب و منابعطبیعیمجلس شورایاسلامی گفت: متاسفانه در اغلب آتشسوزیها شاهد خاموشکردن آتش با شاخ و برگ های خود درختان جنگلی هستیم که در مجلس در تلاشیم برنامه ویژه ای برای بحث بالگردها و امکانات موردنیاز برای خاموش حریق ها تدوین کنیم.
شاعری در بخشی دیگر از این گفت و گو به شهادت محیطبانان و قرق بانان در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: همواره شاهد به شهادت رسیدن محیطبانان و قرهبانان در مناطق مختلف کشور هستیم که کمیسیون کشاورزی در حال تدوین برنامه ای برای حمایت از این عزیزان است.
وی ادامه داد: در برخی حوزهها شاهد کاهش آمار خسارتی به جنگل ها و اراضی منابع طبیعی هستیم اما نباید اجازه تخریب جنگل ها بیش از این داده شود.