ضرورت ترویج کشاورزی علمی و دانشبنیان در سطح کشور
معاون آموزش، ترویج و تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی بر ضرورت ترویج کشاورزی علمی و دانش بنیان در سطح کشور تاکید کرد.
به گزارش ایلنا در البرز، اسکندر زند امروز در بیست و دومین کنگرهملی گیاه پزشکی دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاهتهران در کرج با اشاره به مشکلات و چالشهای اقلیم ایران، با بیان اینکه میزان بارندگی در کشور کمتر از یک سوم جهانی است، گفت: این در حالی است که میزان تبخیر آب روخانهها، سدها و... کشور سه برابر متوسط سرعت تبخیر آب در دنیاست.
وی با بیان اینکه سرانه آب در کشور کاهش چشمگیری یافته، با اشاره به روند پیگیری برنامهها و اهداف اقتصاد مقاومتی در وزارت جهاد کشاورزی افزود: خوشبختانه در دولتیازدهم در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و این مهم در شرایطی محقق شد که قرار بود تا پایان سال 99 به خودکفایی گندم دست یابیم.
زند با اشاره به اهدای تسهیلات 2 تا 4 درصدی به کشاورزان کشور، از فعالیت 330 شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی و هدف گذاری تاسیس 1000 شرکت دانش بنیان در این بخش خبر داد.
وی با اشاره به اینکه دنیا برای تامین غذای خود در حال حاضر به سمت کشاورزی علمی و مهندسی شده در حال پیشرفت است، خاطرنشان کرد: متاسفانه علیرغم وجود علم و دانش کافی در کشور همچنان این علوم و دانش، در بسیاری از بخشهای کشارزی کشور ظهور بروز و عملیاتی نشده و برای تبدیل و تحقق آن با مشکلاتی مواجه هستیم.
زند با بیان اینکه کشاورزی دانشبنیان از ضرورتهای توسعه در دنیا کنونی است، بر لزوم استفاده از دانشگاههای کارآفرین در بخش آموزش و پژوهش، حوزه کشاورزی تاکید کرد.
وی با اشاره به پیگیری تجاریسازی تحقیقات و پژوهشهای حوزه کشارزی کشور در وزارتخانه متبوع از راهاندازی سامانه علمسنجی و شناسایی محققان در بخش کشاورزی کشور خبر داد.