طعم شیرین خدمترسانی در اردوی جهادی
عشق و ایمان، بصیرت و همت، اینها ستونهاى اصلى یک کار جهادی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، انسانى که ایمان ندارد، محورى براى حرکت خود نمیتواند تصویر کند. انسانى که از احساس عاشقانه و عمیق قلبى برخوردار نیست، نمیتواند حرکت جهادی را ادامه دهد و استمرار بخشد.
انسانى که همت ندارد، به کارهاى کوچک، به فرازهاى محدود اکتفا میکند، چشم به برترین قلهها نمیدوزد. انسانى که بصیرت ندارد، راه را اشتباه میرود، اگر عشق و ایمانى هم در او هست، آن را در راه غلط مصرف میکند، کجراهه میرود. عشق و ایمان، همت و بصیرت، اینها را انقلاب به مردم ما و جامعه ما داد لذا انقلاب شد همان شجره طیبهاى که در قرآن از آن نام برده شده است.
یک روز نیاز حرکت دفاعى در درون جامعه بود، یک روز نیاز حرکت دفاعى در مرزهاى کشور بود، یک روز نیاز به علم و دانش است، یک روز نیاز به تحکیم عقاید و ایمانهاست، یک روز نیاز به خدمتگزارى است، در همه این شرایط، میوههاى متناسب با فصل در اختیار مردم گذاشته میشود، این حرکت انقلاب است.
رفتن به یک اردوی چند روزه و با هدف خدمت و کمک کردن به مردم همان عشق، ایمان و بصیرت است.
درست است که دیدن رنج و سختی دیگران خوب نیست و شاید ناراحتکننده باشد اما وقتى در آن محیط حاضر میشویم، در نقاط دور از دسترس، در میان مردم محروم مشغول کار میشویم، جوانى که در آنجاست، از ما الهام میگیرد و میشویم سفیر تلاش و کار و خدمت و جهاد و مجاهدت. این یعنی همان احساس شیرین و خوب.
«من احیاها فکانّما احیا النّاس جمیعا، شما دلها را زنده میکنید؛ فایده بزرگى است. فواید فراوانى در این کار هست. این جریان عظیم را حفظ کنید» (بیانات رهبر حکیم انقلاب در جمع جهادگران).
اردوهای جهادی به مناطق محروم ظاهراً خبر از فقر و محرومیت و نیازمندی مردم میدهد، ولی چیزی که مردمان این مناطق به ما میدهند اصلاً قابل مقایسه با چیزی که ما به آنها میدهیم نیست.
ما مدرسه بچهها، مساجد، خانهها و... را بازسازی میکنیم و به خیلیها هرچه میدانیم را یاد میدهیم، ولی همه اینها بهانهای است برای ما برای یکچیز با ارزشتر. تجربه یک زندگی مثل زندگی چندروزه ما در این اردوها را بهراحتی نمیشود جای دیگری به دست آورد. ما در این مدت یک زندگی واقعی را تجربه میکنیم. هرروز صبح با یک هدف مشخص، با برنامه مشخص، از خواب بیدار میشویم و مفید بودن فعالیتمان را هرروز احساس میکنیم. در این مدت فرصت داریم مردمی را ببینیم که زندگیشان یک زندگی واقعی است و تمام فعالیتهای روزانهشان کارهای مفید و متناسب با انتظار خدا از بندههایش است. ما امکان تجربه یک زندگی فارغ از روزمرگی را پیدا میکنیم.
حتی نماز و دعا خواندن در این مناطق متفاوت است. فکر کردن به خودمان و دلمشغولیها، همهچیز بدون رنگ است و به خدا نزدیکتر. توصیف این فضا سخت است و باید بیاید تا تجربه کنید، در بین مردمی که زندگیشان رنگی نشده و روحشان دستنخورده باقیمانده است.
اردوی جهادی تابستان 95
امسال علاوه بر اردوهای مناطق محروم و جنگزده در غرب کشور، اردوی دیگری با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مناطق ارومیه، ایلام و خراسان رضویبرگزار میشود.
اردوهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تاریخ 12 مرداد با تعداد 400 داوطلب و اردوهای قرارگاه جهادی امام رضا (ع) از تاریخ 20 مرداد با مشارکت بیش از 6 هزار جهادگر در قالب 50 گروه جهادی شروع شده است که این فعالیتها کماکان ادمه دارد.
زمینههای فعالیت اردوها
زمینه اصلی این اردوهای جهادی شامل علمی و آموزشی، عمرانی و سازندگی، بهداشتی و درمانی، فرهنگی و اجتماعی، امدادی و خدمترسانی، اشتغالزایی است.
عمرانی: محوریت اصلی این فعالیت بهسازی و نوسازی منازل ایتام و محرومان است. همچنین در کنار این پروژهها تعداد محدودی پروژه عمومی نظیر مسجد و مدرسه تعریفشده است.
بهداشت و درمان: با هدف خدمترسانی به مردم مناطق، فعالیت خود را با شناسایی محلی و ارتباط مستقیم با مراکز بومی و با زیرگروه دندانپزشکی، بهداشت و پزشکی و دامپزشکی انجام میدهد.
فرهنگی و اجتماعی: برگزاری کلاسهایی در زمینههای تقویت حافظه، برنامهریزی تحصیلی، مدیریت زمان و مشاوره به منظور ارتقای سطح علمی دانشآموزان مقطع دبیرستان در تمام رشتههای نظری.
برگزاری کارگاههای کار با کودک باهدف ایجاد فضای شاد و مفرح در جهت انتقال پیامهای اخلاقی و بهداشتی، احکام و قرآن توسط نقاشی، کاردستی و شعرخوانی.
برگزاری کارگاههای مشاوره فردی و گروهی برای نوجوانان، جوانان و خانوادهها.
از دیگر اقدامات فرهنگی پخش اقلام و هدایای مصرفی و فرهنگی در این مناطق است.
اشتغالزایی: برگزاری همایشهای کارآفرینی و کلاسهای هنری و مشاغل خانگی شامل کنفبافی، بافت دستبند با نخ و بند کفش، قالی، گلیم، کوزه و سفال
مکان اردوهای جهادی
اردوهای جهادی در تابستان 1395 با هدف محرومیتزدایی و خدمترسانی در مناطق مختلفی از کشور برگزار میشود.
اردوی جهادی آذربایجان غربی با ظرفیت 2244 نفر از جهادگران در بخشهای عمرانی و فرهنگی در چهار شهرستان (سردشت، میرآباد، پیرانشهر و تکاپ) برگزار میشود که در بخش عمرانی1944 نفر و در بخش فرهنگی300 نفر از خواهران شرکت میکنند.
اردوی جهادی کرمانشاه با ظرفیت 2156 نفر از جهادگران در بخش عمرانی، پزشکی و فرهنگی در چهار شهرستان (گیلانغرب، سرفیروزآباد، سرپلذهاب و اسلامآباد غرب) درحال برگزاری میباشد. که در بخش عمرانی 1716نفر، در بخش پزشکی 308 نفر (100نفر خواهران و 208 نفر برادران) و در بخش فرهنگی 132 نفر از خواهران شرکت میکنند.
اردوی جهادی ایلام با ظرفیت1704 نفر از جهادگران در بخش عمرانی، دندانپزشکی و فرهنگی در پنج شهرستان(دهلران، مهران، زرینآباد، هلیان و چرداول) برگزار میشودکه در بخش عمرانی 1476 نفر(800 نفر از افراد بومی منطقه و 668 نفر اعزامی)، در بخش دندانپزشکی132نفر ( 50 نفرخواهران و82 نفر برادران) و در بخش فرهنگی 105 نفر از خواهران شرکت میکنند.
همچنین اردوی جهادی چهارمحال بختیاری با ظرفیت 88 نفر در بخش عمرانی در شهرستان لردگان، اردوی جهادی استان مرکزیبا ظرفیت 44 نفر در بخش عمرانی در شهرستانکمیجان، اردوی جهادی همدان با ظرفیت 44 نفر در بخش عمرانی در شهرستان گل تپه و اردوی جهادی خراسان رضوی با ظرفیت1000 نفر در بخش عمرانی در حاشیه مشهد برگزار میشود.