نگاه امنیتی به حوزههای فرهنگ و هنر آسیبزاست
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زنجان گفت: نگاه امنیتی به حوزههای فرهنگ و هنر در جامعه آسیب زاست است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در زنجان، محمد مهدی احمدی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران زنجان، افزود: باید مدیر فرهنگی به امنیت و آرامش اصالت دهد و نگاه امنیتی به حوزه فرهنگ و هنر آسیبزا است.
ملاک مدیران فرهنگی بر اساس نظام کارشناسی است که شاخصهای مدیریت عمومی و اختصاصی و ویژگیهای شخصی این مدیران انتخاب میشوند.
وی فعالیت کارگروهها را مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر تصمیمات بر اساس کار کارشناسی باشد، خروجی کار تاثیرگذار خواهد بود.
احمدی، با اشاره به اینکه مدیران فرهنگی در هر جامعهای ویژگیهایی دارند که کارگروهها به ویژگیهای مدیریتی آشنا نباشد، کاربرد لازم را نخواهد داشت، ادامه داد: از سه منظر ویژگیهای مدیران فرهنگی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باورها و تمایلات را یکی از شاخههای تعریف شده عنوان کرد و افزود: نخستین شاخصه در باورها و تمایلات این است که مدیر فرهنگی اهل تحقیق بوده و از سطحی نگری پرهیز کرده و راهکارهای مبتنی بر واقعیت را ارائه کند.
احمدی دومین شاخه زیر مجموعه حوزه باورها و تمایلات مدیران را میل به پیشرفت عنوان کرد و گفت: مدیر باید به سوی وضعیت مطلوب رفته و به وضع موجود قانع نباشد.
وی ادامه داد: سومین شاخص حوزه باورها و تمایلات در مدیریت فرهنگی آزاد اندیشی است و در این حوزه باید مدیر فرهنگی تعصب نسبت به مسائل نداشته و بر اساس منطق و عقلانیت به مشکلات و معضلات فرهنگی توجه کند.
این مسئول چهارمین شاخص در حوزه باورها و تمایلات مدیران را میل به پیشرفت را اعتقاد به آرامش و امنیت سازمان فرهنگی دانست و گفت: باید مدیر فرهنگی به امنیت و آرامش اصالت دهد و نگاه امنیتی به حوزه فرهنگ و هنر آسیبزا است.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: پنجمین شاخص مدیر فرهنگی عدالت خواهی است که یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی نیز همین بحث عدالت خواهی است.
احمدی با بیان اینکه ششمین شاخص زیر مجموعه حوزه باورها و تمایلات مدیر فرهنگی اعتقاد به اصلاح امور است، افزود: اندیشه و آگاهی از دیگر ویژگیهای مدیران فرهنگی است که باید به شاخص قدرت استدلال و تحلیل مجهز باشد.
وی دومین شاخص را جامعه نگری دانست و گفت: باید مدیر فرهنگی به همه نیازهای اصحاب فرهنگ و هنر پاسخ دهد.
این مسئول ابتکار و ارائه الگوهای منطقی برای زیست فرهنگی را از دیگر شاخصهای مدیران فرهنگی دانست و گفت: شناخت عناصر متشکل فرهنگ از دیگر شاخصهای مدیران فرهنگی است که باید مدیر فرهنگی به این مسئله توجه لازم را داشته باشد.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شناخت ابزار جدید ارتباطی باید در این شاخص مورد توجه قرار گیرد.
احمدی ویژگی مدیر فرهنگی در حوزه رفتار و عمل را اخلاص و عامل بودن عنوان کرد و گفت: کسب تخصص در زمینههای مختلف سازمانی باید در این حوزه مورد توجه مدیر فرهنگی باشد.
این مسئول گفت: مقبولیت عمومی از دیگر ویژگیهای مدیر فرهنگی در مقوله رفتار و عمل است که مدیر فرهنگی باید با اعتماد سازی به این شاخص عمل کند.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تعامل با مخاطبان از دیگر ویژگیهای مدیر فرهنگی در حوزه رفتار و عمل است، گفت: مدیری که روحیه تعامل در حوزه فرهنگ و هنر ندارد، نمیتواند مخاطبان خود را اقناع کند.
وی بر ضرورت جلوگیری از نگاه اقتصادی به مقوله فرهنگ تاکید کرد و گفت: نگاه اقتصادی به مقوله فرهنگ موجب خسارات جدی به این حوزه میشود.