همکاری نهادهای دولتی و مردمی برای کاهش آسیبهای اجتماعی ضروری است
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بر لزوم همکاری و هماهنگی سازماندهی شده بین دستگاههای دولتی و سازمانهای مردم نهاد برای کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید کرد.
به گزارش ایلنا در البرز، شهیندخت مولاوردی امروز در همایش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در دبیرستان شاهد دخترانه شهید کلانتری کرج گفت: در دو برنامه پنجم و ششم توسعه، کاهش آسیبهای اجتماعی از ماموریتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوری تعریف شده است.
مولاوردی، با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با توجه به جایگاه ستادی خود، علاوه بر هماهنگی و همافزائی بین دستگاهها و سازمانها، شناسایی ظرفیتهای موجود را نیز عهدهدار است افزود: اکنون موضوع آسیبهای اجتماعی به یک پدیده جهانی تبدیل شده که جامعه و کشور ما هم از این موضوع و روند افزایشی آسیبهای اجتماعی بینصیب و مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه کنترل آسیبهای اجتماعی همواره از دغدغههای مسئولان کشور بوده، گفت: دولت یازدهم برای کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه در بخش زنان در دو سال گذشته اقدامات موثری انجام داده است و اکنون بخشی از فعالیت برخی دستگاههای اجرایی کشور موظف به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شده است.
ملاوردی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی مختص زمان و دولت خاصی نیست خاطرنشان کرد: زنان و دختران همواره در معرض و تهدید آسیبهای اجتماعی قرار دارند که این مهم به عنوان دغدغه و نگرانی اصلی در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار دارد.
وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در زنان و دختران و مخصوصا دختران خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته سعی کردیم با شناسایی آسیبها و مواردی که نیاز به اقدام فوری دارد، وظیفه خود را با حساسیت بیشتری پیگیری و انجام دهیم.
وی با اشاره به لزوم همکاری و همافزایی نهادهای دولتی و مردمی در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: دولت یازدهم استفاده از ظرفیتهای مردمی و بخش خصوصی برای مقابله و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را دنبال میکند.
وی افزود: در این بخش، وظیفه بین بخشی و فرا بخشی برای دستگاههای اجرایی تعریف شده است و بسیاری از دستگاهها برای اجرای آن باید هماهنگی و همافزائی لازم را داشته باشند تا به هدف مورد نظر برسند.
ملاوردی با بیان اینکه هماهنگی و مدیریت ظرفیتها و ترویج همکاریهای شبکهای و سازمانی در این خصوص باید پیگیری و محقق شود بر ضرورت پرهیز از اقدامات جزیرهای و ناهماهنگ دستگاهها در این موضوع تاکید کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون چندین نشست منطقهای با مشارکت سازمانهای مردم نهاد در این موضوع برگزار شده گفت: امیدواریم با همکاریهای سازماندهی شده در سطوح و لایههای مختلف در سال جدید بتوانیم اتفاقات مبارکی را در این خصوص رقم بزنیم.
وی با اشاره به اهمیت نقش زنان در سند چشم انداز و همچنین در تدوین برنامه ششم توسعه کشور افزود: فاصله چندانی با برنامه سند چشمانداز نداریم با برنامهریزی درست میتوانیم مقدمه و پایه درستی را برای سالهای آینده داشته باشیم و در آن صورت است که در پایان برنامه ششم میتوانیم امیدوار باشیم بخشی از سیاستها در این خصوص محقق شده است.
وی گفت: برای تحقق این هدف باید تمام قوا به میدان بیایند و از ظرفیتهای کشور برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی آسیبدیدگان به خصوص زنان و دختران که در آینده کشور راهگشا و تاثیرگذار هستند، استفاده کرد.
ملاوردی، با اشاره به انعقاد تفاهمنامه فیمابین انجمن اهسا و آموزش و پرورش استان البرز گفت: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به بحث آموزش و توانمندسازی زنان، دختران و نسل جوان توجه دارد و همکاری سازمانهای مردم نهاد با دولت از اهداف این معاونت است.