خبرگزاری کار ایران

شهلا در مناظره «میم مثل مجلس»:

دوازده سال مجلس در اختیارتان بود، چه گلی به سر مملکت زدید؟

مناظره «میم مثل مجلس» امروز با حضور سعید شعرباف، عضو هیات علمی دانشگاه امام رضای مشهد و امیرشهلا، عضو حزب ندای ایرانیان شاخه خراسان رضوی توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سجاد برگزار شد.

به گزارش ایلنا، سعید شعرباف در مناظره مناظره «میم مثل مجلس»، در تعریف مجلس تراز انقلاب، بر شاخص ارزشیابی تاکید و با طرح این پرسش که امروز ملاک برای سنجش نمایندگان چیست؟ بیان کرد: آنچه امروز مشخص کننده مجلس خوب و بد است این است که یک نماینده چه میزان با دو قطبی موجود در جامعه همخوانی دارد؟

وی تصریح کرد: تاکید بیش از حد به این دو قطبی باعث شده مدام از کاندیدا بشنویم که به ما رای بدهید، چنانچه به ما رای ندهید، مجلس دست افراطی‌ها خواهد افتاد. عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضای مشهد، دو قطبی اصلاح طلب- اصولگرا، شناسنامه دار- بی‌شناسنامه، متخصص- غیرمتخصص، صالح- مقبول و غیره را از جمله دو قطبی‌های موجود در فضای سیاسی کشور دانست.

شهلا: در انتخابات مجلس به افراد شناسنامه دار رای دهید

امیر شهلا انتخابات پیش‌رو را یکی از حساسترین انتخابات پس از انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: در مجالس ۹ گانه کشور، به وضوح می‌توان دید در هر دوره‌‌ای که نمایندگان با صفت حزبی به مجلس راه یافته‌اند، آن مجلس، پاسخگو‌تر، پرنشاط‌تر و مطالبه محور‌تر بوده است.

وی  با بیان اینکه سه دوره گذشته مجلس، جزو ضعیف‌ترین مجالس پس از انقلاب بوده است٬ افزود: من کاملا به فضای دو قطبی در انتخابات معتقدم. برای اینکه مردم بهتر می‌فهمند چه می‌خواهند و چه نمی‌خواهند، اما اگر مجلس حزبی نداشته باشیم، مردم از چه کسی باید پاسخ مطالباتشان را دریافت کنند؟

شهلا تاکید کرد: باید به افراد شناسنامه‌دار رای داد. افرادی که وابسته به یک حزب یا تفکر تابلودار هستند تا در پایان عمر آن مجلس، مردم بتوانند از جریان اکثریت، پاسخ بخواهند و به کارنامه‌شان نمره دهند.

شعرباف: حزب بزرگ‌ترین مانع دموکراسی در کشور است!

شعرباف گفت: در مجلس پنجم لیستی بیرون آمد که در آن لیست یک خانم و آقا به مجلس آمدند و استدلال آنان این بود که چنانچه به ما رای ندهید، بی‌شناسنامه‌ها رای خواهند آورد، حال این افراد کجا هستند؟

این استاد دانشگاه افزود: یک هفته قبل از مجلس ششم، خانمی با نام فاطمه خاتمی معرفی شد که ابتدا شایع شد این خانم از بستگان رئیس دولت اصلاحات است که بعد‌ها این شایعه تکذیب شد. وقتی یک نفر به اسم یک نفر و یک جریان به روی کار آمده، نباید امروز پاسخگو باشد؟

شعرباف تاکید کرد:‌‌ همان افرادی که با شعار مبارزه با آمریکا و انگلیس به مجلس ششم وارد شدند، بیشترین روابط را با این دو کشور برقرار کردند.

وی با تاکید بر اینکه توجه بیش از حد به تحزب و حزب‌گرایی ما را از اصول و اولویت‌ها دور می‌کند، بیان داشت: حزب‌ها بزرگ‌ترین مانع در مسیر دموکراسی هستند.

شهلا: مجلس ششم، نماد مجلسی منبعث از اراده مردم بود

شهلا در پاسخ بیان داشت: این نخستین بار است که می‌شنوم مجلس ششم با شعار مبارزه با انگلس و آمریکا روی کار آمده است. مجلس ششم، نماد مجلسی منبعث از خواست و اراده مردم بود که متاسفانه دیگر تکرار نشد.

وی افزود: وقتی کاندیداهای یک لیست به مجلس می‌روند، پس از رفتنشان از سپهر سیاست ورزی، جریان متبوع آن فرد پاسخگوی عملکرد او خواهدبود. چه آن فرد هم نام رییس دولت اصلاحات باشد، چه نباشد. اما آن زن و شوهری که شما نام بردید، کاندیداهای مستقل بودند و امروز کسی نیست که پاسخگوی عملکردشان باشد. دکترشهلا ادامه داد: وقتی با دو قطبی انتخابات مخالف هستید نتیجه این می‌شود که روزی مردی با یک پژو ۵۰۴ می‌آید و فاتحه مملکت را می‌خواهد و امروز حتی دوستان و متحدانش حاضر نیستند پای کارنامه او بایستند و این همه خرابکاری را به گردن بگیرند.

عضو حزب ندای ایرانیان افزود: سال آینده سرجمع بودجه دولت از محل فروش نفت و درآمدهای مالیاتی، در خوشبینانه‌ترین حالت، حدود۱۵۰هزار میلیارد تومان خواهد بود که این درآمد، فقط کفاف پرداخت یارانه‌ها، حقوق کارکنان دولت و حقوق بازنشستگان را می‌کند و این درحالی است که دولت روحانی ۸۰۰هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام دارد، ۲۰۰هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهکار است، ۴۵هزار میلیارد تومان باید به مسکن مهر تزریق کند که همه این بدهی‌ها ماحصل دولت احمدی‌نژاد است. آیا دولت با این میزان بدهی می‌خواهد معجزه کند؟

شهلا ادامه داد: مجلس آینده باید به کمک دولت بیاید و مسیر سرمایه گذاری خارجی و ورود بخش خصوصی را به عرصه اقتصاد فراهم کند تا بلکه اقتصاد نیمه جان کشور دوباره احیا شود.

شعرباف: روضه مشترک آقایان؛ انداختن مشکلات دنیا بر سر دولت قبل

شعرباف تاکید کرد: متاسفانه یک فضایی در دولت فعلی ایجاد شده که تمامی بدبختی‌ها را به گردن دولت سابق می‌اندازند. به جای اینکه پاسخگوی عملکرد دو ساله خود باشند، تمامی معضلات دنیا را به گردن دولت قبل می‌اندازند و این روضه مشترک تمامی آقایان است.

وی تصریح کرد: تصور کنید فردی بخواهد حزب «صدای ایرانیان» را تشکیل دهد و بگوید دلیل تشکیل این حزب، تفاوتی است که افراد آن با حزب اصلی دارند. بعد از تشکیل، افرادی را گرد خود جمع می‌کنند و بر اساس تدارکات و پشتوانه‌های مالی که مشخص نیست از کجا آمده و با تبلیغات رسانه‌ای وزن سیاسی خود را بالا می‌برند و نزدیک انتخابات که می‌شود یک لیست ساندویچی ارائه می‌کنند تا مردم به آنان رای دهند و این التزام حزبی به گونه‌ای است که فردی در شورای شهر تهران که اعتقاد دارد قالیباف باید شهردار شود و نه محسن هاشمی، مورد بازخواست قرار می‌گیرد. الزامات حزبی این مشکلات را نیز به وجود می‌آرود.

شعرباف ضمن بیان این نکته که ما حتی به معنای غربی آن هم حزب نداریم، گفت: این ساختار از بالا به پایین است که باعث می‌شود احزاب لیستی را تهیه و بعد به نقاط حاشیه و کم برخوردار شهر بروند و از مردم بخواهند به این افراد رای بدهند و ‌‌نهایت نیز پس از رای آوردن پشت سر خود را هم نگاه نکنند.

شهلا:  دوازده سال مجلس در اختیارتان بود، چه گلی به سر مملکت زدید؟

شهلا در پاسخ گفت: ما در جریان اصلاحات لیست ساندویچی نداریم و این لیست محصول عمل شماست که صبح روز انتخابات از بعضی جاهای خاص در تیراژ گسترده در صف رای دهندگان توزیع می‌شود و موجب شکل گیری مجلسی بدون تابلو و مسئولیت گریز می‌گردد.

این فعال سیاسی افزود: ۱۲سال است مجلس کشور در دست شما بوده، چرا فکری به حال عدم شفافیت هزینه‌های انتخابات نکردید؟ چرا فرافکنی می‌کنید و با شجاعت به نقاط ضعف عملکرد وکلای این مجالس اعتراف نمی‌کنید؟

شهلا خاطرنشان کرد: اینکه ما در برج عاج مصلحت اندیشی بنشینیم و مدام بگوییم این نباید باشد و آن باید باشد، کار ساده‌ای است. اینکه آقای شعرباف می‌خواهند خودشان را از صف اصولگرایی کنار بکشند و با ژست مستقل، از بالا به موضوع نگاه کنند، حاصلی به بار نمی‌آورد. باید بگویند در این سه دوره مجلس، دوستانشان چه کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشتند و چه گلی به سر مملکت زدند؟

شهلا در ادامه در خصوص نظارت شورای نگهبان بیان داشت: شورای نگهبان، از اصول قانون اساسی کشور است و نظارتش، قانونی است. ما نیز به قانون ملتزمیم، اما می‌گوییم باید به مردم اعتماد داشت و اختیار انتخاب نمایندگان صالح را به آنان واگذار کرد.

این فعال سیاسی تاکیدکرد: تجربه ادوار گذشته نشان داده هر زمان به مردم اعتماد کردیم، آن مجلس، مجلسی کار‌شناسانه و پاسخگو بوده است و هر زمان که سختگیرانه برخورد کردیم، مجلسی ضعیف و با پشتوانه کمتر تشکیل شده است.

شهلا گفت: امیدوارم با دمیده شدن روح اعتدال در کشور، شورای محترم نگهبان نیز به مردم اعتماد کند و به همه جریان‌هایی که به قواعد بازی در چارچوب قانون اساسی ملتزم هستند، اجازه ورود بدهد تا مردم، خود دست به انتخاب بزنند.

وی گفت: معتقدیم جمع جبری تصمیم گیری مردم به مراتب کیفی‌تر از جمع جبری تصمیم گیری تعدادی محدود است.

شعرباف: نمی‌توان در یک فضای پوپولیستی دوگانه بود

شعرباف خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم وجود افراد در حزب باعث خواهد شد ‌‌نهایت حزب در مقابل عملکرد‌ها پاسخ گو باشد، صحت ندارد. زیرا شاهد این امر نبوده‌ایم. حداقل در مشهد چنین چیزی را مشاهده نکرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌توان در یک فضای پوپولیستی، دوگانه بود، خاطرنشان کرد: تا قبل از برجام همه چیز را به تحریم‌ها نسبت می‌دادیم و امروز که برجام را تصویب کرده‌ایم عنوان می‌کنند این مشکلات ربطی به برجام ندارد.

شهلا: دولت یازدهم مخروبه‌ای را تحویل گرفته که به این زودی‌ها قابل آواربرداری نیست

شهلا در پاسخ گفت: دولت یازدهم مخروبه‌ای را تحویل گرفته است که به این زودی‌ها قابل آواربرداری و توسعه نخواهدبود. اگر انتظار دارید طی ۸سال آینده اوضاع اقتصادی کشور بهبود یابد، من به ضرس قاطع می‌گویم چنین اتفاقی نخواهدافتاد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص ممنوع التصویری رییس دولت اصلاحات هم گفت: این تصمیم تنها به تشخیص دادستان محترم تهران باز می‌گردد و اگر منشاء قانونی بود، دیگر نیاز به صغرا و کبرا چیدن نداشت. مگر نمی‌گویید بزرگ‌ترین محکمه، وجدان عمومی مردم است. اگر وجدان عمومی یک نفر را طرد کرده، شما چرا اینقدر هزینه می‌دهید؟ بگذارید وجدان عمومی خودش آن شخص را نفی کند.

شهلا تصریح کرد: روحانی که آمد، عقلانیت به کشور بازگشت و مهم‌ترین پرونده‌ای که در دستور کار دولت ایشان قرار گرفت، پرونده هسته‌ای بود. البته چنانچه حمایت مقام معظم رهبری نبود، دولت روحانی که هیچ، پدر جد این دولت هم نمی‌توانست در برابر هجمه دلواپسان، این پرونده را به برجام ختم کند.

این فعال سیاسی افزود: هشت سال یک جریان فکری کشور را به لبه پرتگاه کشانده است و حالا نق می‌زند که چرا یک شبه تحریم‌ها را حذف نمی‌کنند؟ هشت سال قطعنامه‌ها را ورق پاره خواندند و حالا می‌گویند بدون پرداخت هزینه، کشور را گل و بلبل کنید.

شهلا در بخش دیگری از سخنان خود، اقتصاد مقاومتی را مقدمه تولید ملی دانست و گفت: ما قائل به اقتصاد مقاومتی هستیم، اما تا زمانی که بودجه کشور وابسته به نفت باشد، اقتصاد مقاومتی شکل نخواهد گرفت. اقتصاد مقاومتی زمانی محقق می‌شود که درب چاه‌های نفت را ببندیم و به صنعت و اقتصاد داخلی بها بدهیم.

کد خبر : ۳۳۲۶۶۳