خبرگزاری کار ایران

هنرمند اندیمشکی در گفت‌گو با ایلنا:

نفس‌های هنر در اندیمشک به شماره افتاده/ بُعد سیاسی بر هنر در اندیمشک، بیش از حد تصور دخالت دارد

کد خبر : ۳۳۲۶۱۳

یک هنرمند اندیمشکی گفت: اندیمشک شهری که روزی 4 سینما داشت امروز در حسرت داشتن یک سینما می‌سوزد.

بهروز وفایی در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: در شهرستان اندیمشک در دهه ۵۰، چهار سینما فعال بوده و همواره برای رفتن به سینما به دلیل اقبال‌ عموم از هنر، با صف‌های طولانی مواجه بودیم اما امروز متأسفانه ۱۰ سال است این شهرستان سینما ندارد و برای تماشای یک اثر باید به شهرهای مجاور رفت و این امر خود باعث خواهد شد که فرهنگِ رفتن به سینما از میان برود و برای بازگشت به روزهای طلایی گذشته سینما، مدت‌ها باید تلاش کرد.

وی ادامه داد: بی‌رغبتی به سینما در حالی در اندیمشک اتفاق افتاده که این هنر در کشورهای دیگر به‌عنوان صنعتی درآمدزا و بلندگویی برای انتقال فرهنگ و مقاصد مدنظر است.

این هنرمند اندیمشکی عنوان داشت: برخی فیلم‌های محصول فرهنگ‌بیگانه از اقبال عموم برخوردار شده و این مهم ناشی از ضعف ماست. طبیعی است در شرایطی که مکانی مناسب برای اکران و ارائه آثار نباشد، دیگران کار خواهند کرد و از این خلأ موجود استفاده می‌کنند و بدون‌شک به مرور روی جوانان و خانواده‌ها تأثیر خواهند گذاشت.

وی شرایط هنر در شهرستان را نشأت‌گرفته از شرایط کشور دانست و تصریح کرد: سینما در کشور وضعیت مناسبی ندارد و این مطلب ناشی از سیاست‌زدگی و عدم تولید محصولات عامه‌پسند و باورپذیر است. البته معدود آثار فاخری هم ساخته شده اما نمی‌توان انتظار داشت یک یا دو اثر بتواند در تغییر شرایط، نقش به‌سزایی ایفا کند، مگر اینکه همه هنرمندان و مسئولان در جهت احیای هنر هفتم با تمام وجود وارد عمل شوند.

وفایی در ادامه افزود: وضعیت تئاتر نیز در اندیمشک از شرایط مطلوب فاصله گرفته است. در سال ۷۹-۸۰ گروه‌ هنری هویی به کارگردانی علی خادم توانست در جشنواره فجر با اجرایی قوی، تحسین همگان را برانگیزد و روزهایی خوش را برای هنر و هنرمندان در شهرستان رقم بزند اما دیری نپایید که امیدها رنگ باخت.

وی بیان داشت: در هنر اندیمشک، بُعد سیاسی بر هنر، بیش از حد تصور دخالت دارد. اگر از فردی که نامزد شده حمایت کردی و وی پیروز انتخابات نشد، مورد غضب تیم پیروز در کارزار انتخابات قرار خواهی گرفت و اگر با نماینده ارتباط مطلوب داشتی، نفر بعدی تسویه‌حساب خواهد کرد و اگر از سیاست جدا بمانی، دوستان در مجوزها و اکران‌ها، تا حد امکان بی‌مهری خواهند کرد و تا زمانی که سیاست‌بازی‌ها دست از روی هنر شهرستان برندارند، اوضاع به حالت سابق برنخواهد گشت.

این هنرمند اندیمشکی، جشنواره لاله‌های‌سرخ را دانشگاه‌ هنرمندان و علاقه‌مندان به این حرفه دانست و تصریح کرد: هنرمندانِ بنامی چون فرهاد آئیش و گوهر خیراندیش به‌عنوان داور این جشنواره در شهرستان حضور یافتند که این امر، جشنواره را به کارگاهی آموزشی مبدل کرده بود و فضایی رقابتی در شهرستان و شهرهای مجاور به وجود آورد و شهرستان را به‌عنوان قطب هنر تئاتر در استان مطرح کرد. اگر این جشنواره در شهرهای دیگر استان برگزار می‌شد، امروز در سطح کشور مطرح بود.

وی در پایان از مسئولان و مردم خواست برای ارتقای هنر، تلاش و همکاری لازم را انجام دهند و هنرمندان نیز از سوء تفاهم‌ها عبور کرده و با حفظ رفاقت‌ها و اتحاد، در مسیر توسعه گام بردارند.

انتهای پیام/
رضا میردریکوندی
پیشنهاد امروز