خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بوشهر:

7 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره به مشاغل خانگی تخصیص یافته است

7 میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره به مشاغل خانگی تخصیص یافته است
کد خبر : ۳۲۸۲۶۷

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بوشهر در جلسه کارگروه بررسی عملکرد طرح مشارکت مردم در راه‌اندازی واحدهای تولیدی از مسئولان این دستگاه‌ها خواست تا با تعامل و هم‌فکری بیشتر، عملیاتی‌شدن این طرح‌ها را تسریع کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در بوشهر، رضا عوض پور گفت: دستگاه‌هایی نظیر بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، شیلات، صنف پوشاک، صنایع دستی و سازمان فنی و حرفه‌ایی، می‌توانند در اجرای طرح‌های مشارکتی نقش پررنگی داشته باشند. ما در بخش صیادی و صنایع دستی، تعاونی‌های زیادی داریم و در این ارتباط قدم‌های خوبی هم برداشته شده که می‌توان با تعامل و هم‌فکری با آن‌ها و ارائه راهکارهایی، طرح‌های مشارکتی را در مدت‌زمان کوتاه‌تر و با بازدهی بهتر دنبال کرد.

وی افزود: بالغ بر هفت میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره به مشاغل خانگی تخصیص یافته است و بیشترین گروه هدف این تسهیلات اشتغال‌زا، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و دستگاه‌های اجرایی باید در زمینه معرفی افراد برای دریافت تسهیلات دقت لازم را داشته و افراد با مهارت های لازم را انتخاب کنند.

حسین عالی‌نژاد، مدیرکل امور روستایی استانداری نیز ضمن تشریح سیاست‌های دولت تدبیر و امید درباره توسعه همه‌جانبه در روستاها، گفت: مهرماه‌ سال گذشته همایشی تحت عنوان همایش روز روستا برگزار شد که در آن بر مقوله توسعه روستا و بحث اشتغال تاکید شد. با پیگیری‌های انجام‌شده، طرحی با عنوان طرح مشارکت مردم در راه‌اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاها آماده شد.

عالی‌نژاد درباره مزایای اجرای این طرح افزود: هدایت نقدینگی مردم به  سمت فعالیت‌های اقتصادی مولد و پایدار در روستاها، اشتغال‌زایی و افزایش توان اقتصادی مردم و بهبود معیشتی، رونق اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت، مهم‌ترین مزایای عملیاتی‌شدن این طرح است. اهدافی که در این طرح دنبال می‌شود، مشارکت حداکثری مردم جامعه در فعالیت‌های اقتصادی، ارتقا درآمد روستائیان و عشایر و بهرمندی از نقش طبقات کم‌درآمد و متوسط در شکوفایی اقتصاد است.

وی افزود: این طرح در استان‌ها مورد توجه قرار گرفت و با برگزاری همایش و نشست‌های مختلفی که با فرمانداران و مسوولان مربوط صورت پذیرفت، تا بتوانیم این طرح را به‌گونه‌ایی دقیق و موثر دنبال کنیم. گردش کاری که در این فرآیند وجود دارد، پس از تعیین سیاست‌هایی که در شهرستان‌ها مشخص می‌شود ، متقاضی این طرح را به فرمانداری ارائه‌داده و پس از تصویب در کمیته اجرایی فرمانداری به استان ارجاع داده‌ شده و در کمیته‌ایی جداگانه بررسی و مورد تائید یا رد قرار می‌گیرد.

عالی‌نژاد ضمن تشریح منابع مالی این طرح افزود: هشتاد درصد از منابع مالی را به طرح‌های مشارکتی و بیست درصد از این منابع به طرح‌های غیرمشارکتی تخصیص داده می‌شود. طی جلسات مختلف با دستگاه‌های اجرائی، بر انجام طرح‌های مشارکتی تاکید ویژه داشتیم ولی متاسفانه طرح موفقی را نداشتیم که قابل ارائه باشند.

سیدحسین حسینی‌محمدی رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان بوشهر نیز گفت: لازم است که در راستای این اقدام اطلاع‌رسانی صورت گیرد تا افرادی که نیاز به اشتغال دارند، بتوانند از تسهیلات مورد نظر استفاده کنند.

مدیر کار‌آفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر هم با بیان این‌‎که مجوز فعالیت مشاغل خانگی منوط به داشتن مجوز مهارت فنی و حرفه‌ای مورد تایید است گفت: دستگاه اجرایی مورد نظر باید به این موضوع توجه کند.

سیامک وطن‌خواه افزود: در صورتی که فرد متقاضی دارای مجوز مهارت مورد نیاز نباشد، می‌تواند تائیدیه مهارت از مرکز فنی حرفه‌ای دریافت کرده و برای دریافت تسهیلات اقدام کند.

وی در پایان  یادآور شد: سرانه تسهیلات مشاغل خانگی فردی 50 میلیون ریال بوده و همچنین افراد می‌توانند در قالب یک گروه با سهم مساوی فعالیت اقتصادی را راه‌اندازی کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز