رسانهها باید ذائقه جامعه را به سمت سلامت سوق دهند
دبیر ستاد رسیدگی و پیشگیری از جرائم انتخاباتی دادگستری خوزستان، اظهار داشت: انتظار ما از رسانهها این است که ذائقه مردم را به سمت سلامت سوق دهند و با استفاده از انتشار سخنان افراد صاحبنظر، به تأیید قواعد صحیح در جامعه کمک کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی دادگستری این استان، حجتالاسلاموالمسلمین سعید سعدی در جلسه هماندیشی با موضوع رسیدگی و پیشگیری از جرائم انتخاباتی که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با حضور نمایندگان مطبوعات استان برگزار شد، گفت: ظرفیت و سابقه مطبوعات استان بسیار خوب است و کثرت مطبوعات محلی نشان میدهد چقدر استعداد ناب در خوزستان وجود دارد.
وی در خصوص انگیزه و هدف قوه قضائیه در انتخابات، افزود: قوه قضائیه یک سازمان مستقل است و در راستای ایجاد عدالت حرکت میکند، ازاینرو میتوانیم بگوییم انتخابات در روند کار قوه قضائیه تأثیر خاص دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین سعدی با بیان اینکه گاهی در بستر انتخابات جرائم و تخلفاتی صورت میگیرد که مردم نسبت به آن انتخابات بیاعتماد میشوند، اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی باید بر پایههای عدالت و سخاوت استوار باشد ازاینرو تلاش ما نیز این است که انتخاباتی سالم برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: هر چه انتخابات به اسلامیت و معارف دینی نزدیکتر باشد سالمتر است، لذا دستگاه قضایی از باب سالمسازی انتخابات از زاویه پیشگیری از جرائم با هماهنگ کردن سایر دستگاههای مرتبط وارد شده است.
معاون رئیسکل دادگستری استان خوزستان با اشاره به اینکه این ستاد با ریاست دادگستری و دادستان و مسئولان، نمایندگان نهادها و سازمانهای ذیربط تشکیل میشود، عنوان کرد: تمام هموغم ما این است که جرمی اتفاق نیفتد و در این راستا تمام تجارب سیوچند سال گذشته در انتخابات جمع شده و از آنها در جهت سالم برگزار کردن انتخابات بهره بهرهمند میشویم.
حجتالاسلاموالمسلمین سعدی با بیان اینکه در زمان اخذ رأی، پنج نماینده بر صندوقها تا زمان شمارش آراء نظارت میکنند و مراقب هستند تا تخلفی صورت نگیرد، ابراز کرد: مسائلی بیرون از محل اخذ رأی ازجمله سوءاستفاده از امکانات و تجهیزات دولتی، استفاده از رسانههای خارجی، تبلیغات پیش از موعد، خریدوفروش رأی و... صورت میگیرد که این ستاد با آن برخورد میکند.
دبیر ستاد رسیدگی و پیشگیری از جرائم انتخاباتی دادگستری خوزستان، اذعان داشت: دستگاههای حاکمیتی باید کمال بیطرفی از کاندیداها را داشته باشند و توقع داریم رسانهها در سالمسازی فضای انتخابات کمک کنند.
وی ادامه داد: گاهی مسائلی پیش میآید که کاندیداها وعدههایی خارج از صلاحیت مجلس و حتی سه قوه به مردم ارائه میدهند که در این راستا از رسانهها میخواهیم به آگاهسازی و روشنگری جامعه و افکار عمومی کمک کنند تا شاهد چنین مواردی نباشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین سعدی با تأکید بر اینکه مطبوعات باید نسبت به تقبیح مسائلی همچون تعصبات قومی و اختلافات تلاش کنند، یادآور شد: رسانهها باید در اینگونه مسائل یکقدم از مردم جلوتر باشند و نسبت به اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم و حرکت آنها به سمت درست اقدام کنند تا شاهد مشارکت بیشتر مردم در انتخابات باشیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش داریم با کمک مطبوعات انتخاباتی سالم، آرام و مطمئن داشته باشیم و همه مردم با اطمینان کامل رأی دهند، خاطرنشان کرد: در این راستا آن چیزی که میتواند مؤثر باشد فرهنگسازی است که امیدواریم بتوانیم با کمک مطبوعات این امر را رواج دهیم.