شنهای روان اهالی منطقه جبل کندی ارومیه را تهدید میکند
مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر پدیده شن های روان ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه اهالی منطقه جبل کندی ارومیه را تهدید می کند.
پرویز آراسته در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه با بیان اینکه به دلیل خشک شدن دریاچه ارومیه هم اکنون وضعیت منطقه جبل کندی مطلوب نیست، گفت: جمعیت ساکن در این منطقه از وضعیت پیش آمده در رنج و عذاب هستند و این امر لزوم توجه ویژه مشئولان را طلب می کند.
وی با بیان اینکه این اداره کل با انجام اقداماتی از جمله کاشت درختچه های گز و قره داغ درصدد تثبیت شنهای روان در این منطقه است، افزود: هم اکنون عملیاتی در ۴۰۰ هکتار از دریاچه ارومیه در این منطقه آغاز شده که در ۴۰ هکتار آن درختچه های گز و قره داغ کاشت می شود.
آراسته، افزود: اگر چه مساحت کانون ریزگرد در این منطقه بیش از ۲۰۰۰ هکتار است اما در فاز اول یک محدوده ۴۰۰ هکتاری در ابعاد هشت کیلومتر طول (به موازات مرز دریاچه ارومیه) و به عمق ۵۰۰ متر شروع شده است که از این عرصه ۳۵۰ هکتار به کاشت نهال گز و ۵۰ هکتار به کاشت نهال قره داغ اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: به علت اینکه ماسههای روان میتوانند نهالهای کاشته شده را تحت تأثیر قرار داده و از بین ببرند لذا پروژه دوم تحت عنوان مالچ پاشی تعریف شده که بصورت پایلوت در ۳۰ هکتار از کانون حرکت شنهای روان انجام خواهد گرفت تا گونههای کاشته شده به وضعیت پایدارتری در خاک برسند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه نیز در این دیدار با بیان اینکه با شنیدن سخنان متخصصان می توان به عمق خطر در دریاچه ارومیه پی برد بر لزوم توجه جدی در خصوص احیای دریاچه ارومیه و اجرایی شدن طرح های مصوب در این خصوص تاکید کرد.
حجت الاسلام سید مهدی قریشی با بیان اینکه متاسفانه مردم اطلاعات و آگاهی کمی در خصوص آسیب های احتمالی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه دارند، افزود: باید فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسبی در این زمینه صورت گیرد.
امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه بدون پشتوانه مردمی نمی توان دریاچه ارومیه را احیا کرد گفت: باید در زمینه مدیریت مصرف آب فرهنگ سازی و شفاف سازی لازم صورت گیرد تا بتوان اعتماد مردم را برای همکاری جلب کرد.
حجت الاسلام قریشی با تاکید بر اینکه از ظرفیت خوب ائمه جمعه و جماعات و نیز مبلغان دینی نیز می توان در حوزه محیط زیست بهره برد، اظهارداشت: تریبون نماز جمعه می تواند زمینه خوبی برای آگاهی بخشی به مردم باشد تا آنها نسبت به بحران کم آبی بیشتر مطلع شوند.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته و بزرگترین دریاچه داخلی کشور است که در سالهای اخیر سالانه حدود ۴۰ سانتیمتر از ارتفاع آب آن کاسته شده به طوری که در حال حاضر ۹۵ درصد از مساحت این پهنه آبی از بین رفته است.