مولانا نماد آزاداندیشی دینی است
نشست تخصصی ادبیات ایران در جهان با همکاری واحد آموزش و پژوهش حوزه هنری بوشهر و دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در بوشهر، در ابتدای این نشست که هفته گذشته با موضوع بررسی شخصیت، آثار و اندیشههای مولانا جلالالدین بلخی در محل ساختمان آموزش و پژوهش حوزه هنری استان بوشهر برگزار شد، دکتر حسین سلیمی، مدیر نشستهای تخصصی ادبیات ایران در جهان، ضمن سپاس از حضور اساتید، دانشجویان و همچنین قدردانی از رئیس دانشگاه فرهنگیان در جهت برگزاری هر چه بهتر این نشستها، گفت: مولوی، چهرهای ماندگار و پر هیاهو در عرصه ادبیات، فلسفه و عرفان ایران و جهان است که شخصیت چند بعدی دارد.
سلیمی با بیان اینکه، مولانا علاوه بر این تسلط و چیرگی خاصی که بر علوم اسلامی دارد، افزود: زبان او در ارائه و بیان عقایدی که تا حدود زیادی با ایدههای هستیشناسانه غرب همخوانی دارد، بیهمتاست. به نوعی، میتوان او را شاعر، حکیم و فیلسوفی دانست که نماد آزاد اندیشی دینی است. زیرا در سرود همایش، پیوسته تلاش دارد تا خود و دیگران را از قید و بند قوانین انعطافناپذیری برهاند،
در ادامه این نشست دکتر مجید عابدی ضمن اشاره به جایگاه جهانی مولانا و تاثیر فراوان اندیشههای او بر اندیشه و آثار شعرای بزرگ جهان معاصر، به موضوع کهن الگوی و ارکی تایپ در دیوان شمس تبریزی پرداخت که بسیار مورد توجه حاضران در جلسه قرار گرفت.
دکتر جابری نیز مولانا را نماد اسطوره آزاداندیشی در ادبیات جهان دانست که همراه با سادگی، سلامت و صراحت بیان نام و سرودههای او را نزد جهانیان محبوب و جاودان ساخته است.
همچنین مسعود عربزاده، در ادامه این نشست گفت: امیدواریم که بتوانیم از طریق برگزاری جلسات و سلسله نشستهای تخصصی ادبیات ایران در جهان با همکاری اندیشمندانه اساتید و کارشناسان ادبی استان، گوشههایی از راز محبوبیت این شاعر عارف و فیلسوف بزرگ را مورد واکاوی قرار دهیم.
در پایان این نشست دو ساعته تنی چند از شاعران حاضر به ارائه اشعار خویش پرداختند که مورد نقد و تفسیر اساتید قرار گرفت.