خبرگزاری کار ایران

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان:

بیکاری و فقدان مهارت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی چالشی جدی است

علی آشتاب گفت: بیکاری و فقدان مهارت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی چالشی جدی است.

 به گزارش خبرنگار ایلنا در خرم آباد، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی لرستان در اولین جشنواره کارآفرینان برتر دانشگاهی لرستان افزود: بخش عمده بیکاران جویای‌کار در استان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند که در عین حال فاقد مهارت لازم برای ورود به بازار کار هستند و رشته‌تحصیلی آنها متناسب با نیاز بازار کار استان نیست.

وی با اشاره به عدم تناسب بین رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و نیاز بازار کار لرستان  اظهار داشت: امروز تغییر یکی از ویژگی بارز و اصلی اقتصاد است که سرعت آن بسیار قابل‌توجه است و باید استعدادها و قابلیت‌ها را متناسب با تغییر پیش ببریم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: باید ارتباط بین پارک علم و فناوری و مراکز رشد با دانشگاه‌ها برقرار شود و کنار بحث تئوری به مباحث عملی دانشجویان نیز توجه شود.

وی با بیان اینکه باید متناسب با نیاز بازار کار استان رشته‌های تحصیلی تعریف و دانشجویان تربیت شوند، افزود: ارتباط بین صنعت و دانشگاه بسیار مهم است چراکه بسیاری از واحدهای اقتصادی ما مشکل دارند و دانشگاه‌ها می‌توانند به آنها کمک کنند که این پیوند هنوز در استان ما وجود ندارد.

 علی آشتاب بر اهمیت حرکت‌های تولید محور تاکید کرد و اظهار داشت: باید آموزش‌های کار آفرینی در دانشگاه‌ها جدی گرفته شده و به درس کارآفرینی توجه خاص و ویژه شود چراکه یکی از دروس راه‌گشا برای دانشجویان است. 

وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت‌های مهارتی در مراکز فنی و حرفه‌ای می‌تواند به کمک دانشگاه بیاید، افزود: مراکز فنی و حرفه‌ای استان امکانات بسیار خوبی برای آموزش دارند که جا دارد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تحصیلات تئوری خود را با آموزش دیدن در این مراکز تکمیل کنند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دانشجو باید به سمت کارآفرینی و خلق ثروت و ارزش هدایت شود، خاطرنشان کرد: امروز محدودیتی برای حمایت از طرح‌های نوع‌آور و دانش‌بنیان وجود ندارد و باید دقت کنیم که استخدام در ادارات دولتی محدودیت‌های بسیار زیادی دارد.

وی با بیان اینکه حمایت از مراکز غیردولتی جزو سیاست‌های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، عنوان کرد: سعی کردیم در همه دانشگاه‌ها دفاتر کارآفرینی را با حضور اساتید و دانشجویان خلاق راه‌اندازی کنیم و در تلاشیم دانشجویان را به سمت تشکیل تعاونی‌های تخصصی هدایت کنیم.
 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به اینکه تشویق افراد موفق باعث ترغیب دیگران می‌شود، ادامه داد: باید تورها و گردش‌های علمی به صورت بازدید از واحدهای اقتصادی راه‌اندازی شود تا هم دانشگاه به کمک صنعت آمده و در رفع مشکلات واحدهای مشکل‌دار طرح بدهد و هم از ظرفیت‌های کارگاهی برای آموزش دانشجویان استفاده شود.
 
آشتاب با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان استان نیز از طرح‌های دانش بنیان حمایت می‌کند، تصریح کرد: پنجره واحد کسب و کار که در استانداری لرستان راه‌اندازی شده به نوعی یک ستاد سرمایه‌گذاری است و یک ظرفیت بسیار خوب است.

اولین جشنواره کارآفرینان برتر دانشگاهی استان‌لرستان، امروز با معرفی کارآفرینان برتر در دانشگاه‌آزاد‌ خرم‌آباد برگزار شد.

کد خبر : ۳۲۳۲۴۲