خبرگزاری کار ایران

معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در گیلان

پیشگیری فراقوه‌ای‌ست؛باید با مشارکت دستگاه‌ها اجرایی شود

معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: پیشگیری فرا قوه‌ای‌ست و باید با مشارکت دستگاه‌ها اجرایی شود که افزایش آسیب‌های اجتماعی موجود نتیجه کم کاری دستگاه‌هاست.

به گزارش خبرنگار ایلنا از انزلی، محمد باقر الفت در جمع معاونان پیشگیری دادگستری‌های کشور از زحمات مدیر کل دادگستری استان گیلان تشکر کرد.

وی افزود: امروز آسیب‌های اجتماعی در واقع توسط رسانه‌های جمعی مانند صدا وسیما به عرصه نمایش در می‌آید.

الفت بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی در واقع به گونه‌ای، آزار دهنده روح و جان شهروندان و هموطنان هستند که دیدن آنها برای اندک افرادی ممکن است موضوعی معمولی باشد.

وی مادر همه آسیب‌های اجتماعی را وقوع جرم دانست و افزود: آسیب‌های اجتماعی هر چه بیشتر شود وقوع جرایم فراگیر‌تر و گسترده‌تر می‌شود و وقوع جرم علت‌های گوناگونی از قبیل علل فرهنگی و قتصادی و مادی دارد.

الفت تصریح کرد: برای رسیدن به آسایش باید به دستورات اسلام و فرامین آن عمل کنیم و برای اینکه زندگی رو به تعالی داشته باشیم باید تلاش کنیم وقوع جرم را به حداقل برسانیم و برای اینکار به علل وقوع جرم باید پرداخته شود.

وی بیان کرد: علمای این عرصه معتقدند که از نظر زمانی دیر وارد عرصه پیشگیری شده‌ایم و تمام سازمان‌ها و نهاد‌ها هم شامل این دیر عمل کردن هستند.

این مقام قضایی کشور گفت: وضعیت ما در حوزه پیشگیری مانند مسافری است که دیر حرکت کرده و به هدفش که پرواز است دیر می‌رسد.

الفت تصریح کرد: عقب ماندگی آسیب‌های اجتماعی باید با تلاش بصورت جدی برطرف شود.

وی گفت: عنصر پیشگیر باید عاشقانه عمل کند و پیشگیری یک رفتار عاشقانه است که این رفتارعاشقانه‌ای باید همراه با علم و اقتصاد و ابراز تعصب و غیرت بکار رود.

الفت بیان کرد: استانهایی هستند که نقش جدی در دادگستری داشته و کنار مدیران کل دادگستری هستند و آسیب اجتماعی را توضیح و تبیین می‌کنند.

وی افزود: ممکن است ما مدیران قضایی خوبی باشیم اما مدیران قضایی با مدیر پیشگیری فرق دارد.

الفت اظهار کرد: معاونان حوزه پیشگیری باید تعامل و همگرایی داشته باشند و تلاش کنند نظر سایر ذی نفعان را تغییر داده و سند تفاهم در این حوزه امضا کنند.

وی افزود: اگر مدیری در حوزه پیشگیری عشق و علاقه کار ندارد باید از این حوزه خارج شده و در جای دیگری به خدمت بپردازد.

الفت بیان داشت: وقتی صحبت از پیشگیری فرهنگی می‌کنیم باید به سمت سنین تا ۱ تا ۷ سال برویم که موجب پیشگیری وقوع جرم می‌شود.

این مقام قضایی کشور با بیان اینکه وقتی با مردم در ارتباط نیستیم چطور در پی اثربخشی کار‌ها هستیم افزود: هدف از برگزاری جلسات این است که عیب برنامه‌های مدون را مشخص نماییم..

الفت بیان کرد: برنامه‌های ما باید منابع محور باشند و در این راستا منابع مالی دادگستری بسیار کم است که در سال ۹۴ بودجه معاونت پیشگیری هفت میلیارد تومان بوده است که درصد بالایی برای حق الزحمه هزینه شده است.

کد خبر : ۳۲۱۳۹۵