برگزاری کارگاه ترویجی کنترل و پیشگیری بیماری هاری
کارگاه ترویجی کنترل و پیشگیری بیماری هاری با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر کل دامپزشکی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روسای دامپزشکی و مسئولان ترویج شهرستانها پنجم آبانماه در محل اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش ایلنا در این جلسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی طی سخنانی اظهار داشت: امنیت غذایی در سطح کلان به عهده جهاد کشاورزی گذاشته شده است که از مزرعه تا سفره باید کنترل و نظارت شود تا با تولید غذای سالم رشد و سلامت جامعه تامین شود.
مجتبی مزروعی افزود: اگر زیربخشهای مختلف کشاورزی وظایف خود را در" تغذیه گیاهی و حفظ نباتات و کنترل آفات و بیماریها " انجام دهند، همچنین امور مربوط به تغذیه دامی و حفظ بهداشت و سلامت دام بخوبی اجرا شود، با تولید غذای سالم امنیت غذایی ایجاد میشود.
وی ضمن تاکید براینکه به هیچ وجه موضوع دام از محیط روستایی و شهری جدا نیست و همه با آن سروکار دارند افزود: برای بهداشت دام باید سرمایهگذاری کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی توجه به موضوع امنیت غذایی که سلامت جامعه و رشدو توسعه انسانها در گرو آن است را ضروری دانست و ادامه داد: در این خصوص باید اهداف بلند را در نظر داشته باشیم و سرمایه گذاری لازم را انجام دهیم و ظرفیتها و حساسیتها را مشخص کنیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این کارگاه گفت: بیماری هاری مشترک بین انسان و دام است و می توان از طریق هم اندیشی ،آموزش ، اطلاع رسانی به موقع و تصمیمات مدیریتی ،به موفقیتهای بیشتری در زمینه مهاراین بیماری دست یافت.
روحانی نژاد افزود: یک هزارو 709 بیماری عفونی وجود دارد که 830 مورد از آن از دام به انسان قابل انتقال است.
وی پیشگیری از بیماری را مقدم بر درمان دانست و ادامه داد: دامپزشکی رکن اصلی در بهداشت و پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان است.