خبرگزاری کار ایران

در دومین جلسه کمیسیون کشاوزی اتاق اصفهان مطرح شد؛

ضریب امنیت مواد غذایی کاهش پیدا کرده است

رییس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق اصفهان از تهیه بسته‌های پیشنهادی کمیسیون برای قوای سه گانه خبر داد و گفت: بر اساس بیانیه ماموریت ، موضوعات بخش کشاورزی در این کمیته ها مورد بررسی و کارشناسی قرار می گیرد و پس از جمع بندی به مسوولین و تصمیم سازان مرتبط از سوی اتاق اصفهان ارایه می شود .

به گزارش ایلنا، «حمیدرضا قلمکاری»در دومین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان گفت: کمیته‌های هفت‌گانه کمیسیون  بر اساس بخش‌های مختلف کشاورزی تشکیل‌شده است.

وی سند برنامه ششم توسعه با نیم‌نگاهی به سند برنامه  پنجم ، نقش و جایگاه اتاق در دوران پسا تحریم، ردیف‌های بودجه عمومی دولت،ابلاغیه مقام معظم رهبری جهت سند برنامه ششم، ساختار تشکیلاتی و سازمانی نهادهای ذیربط را از عوامل مؤثر بر  فعالیت و ساختار کمیسیون در این دوره برشمرد.

همچنین سید رسول رنجبران مسئول کمیته آب اتاق اصفهان گفت: کشاورزی یکی از بخش‌های مهم و ضروری هر اقتصادی است که باید موردتوجه ویژه تصمیم گیران قرار گیرد .

وی تأمین آب را یکی از مهم‌ترین  چالش‌های بخش کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد و گفت:کمیته آب کمیسیون کشاورزی تلاش می‌کند که با نگاهی فرابخشی و فرا حوضه‌ای مسئله آب را دنبال کند

وی تصریح کرد:رودخانه زاینده‌رود مهم‌ترین شریان حیاتی استان اصفهان است که نقش بسزایی در تولید محصولات کشاورزی به‌ویژه محصولات استراتژیکی مانند گندم و خوراک دام دارد.

رنجبران اظهار امیدواری کرد که بخش کشاورزی استان بتوانند الگویی از رشد و توسعه و کار گروهی  برای سایر بخش‌ها باشند.

در ادامه، احمدرضا همتی  دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان گفت: ضریب امنیت غذایی کشور ظرف 8 سال گذشته کاهش‌یافته است.

وی تصریح کرد:در سال گذشته 5/7 میلیارد دلار غلات و دانه‌های روغنی وارد کشور شده است که چنانچه این روند ادامه داشته باشد با تهدید غذایی روبرو می‌شویم.

همتی  خاطرنشان کرد:خشک‌سالی یکی از دلایل کاهش تولیدات محصولات کشاورزی عنوان می‌شود ولی علت تنها نیست و مسئولین و بخش خصوصی  باید در این زمینه نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

وی کشت برون‌مرزی را یکی از راهکارهای جبران تولید محصولات کشاورزی در داخل کشور عنوان کرد و گفت:کشورهای آفریقایی و آسیای میانه می‌توانند زمینه اجرای پروژه مشترک تولید محصولات کشاورزی در خارج از کشور را فراهم کنند.

«وحید دزفولی»رییس اتحادیه  تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان در  این جلسه گفت:بخش کشاورزی استان در زیر سایه بخش صنعت گم‌شده و نیاز است که توانمندی و اثرگذاری این بخش به جامعه معرفی شود.

در  پایان «سید رسول رنجبران»مسئول کمیته آب،«محمدصادقی»مسئول کمیته بازرگانی و کشت برون‌مرزی،«محمد نصر»مسئول کمیته تولیدات کشاورزی و صنایع تبدیلی،«مهدی بابائی» مسئول کمیته دام ،طیور و آبزیان و صنایع تبدیلی،«حمیدرضا مؤمنی» مسئول کمیته دانش و تکنولوژی‌های نوین کشاورزی ،«غلامرضا اخوان فرید» مسئول  کمیته سلامت و امنیت  غذایی و «رضا خلیلی ورزنه»مسئول  کمیته محیط‌زیست،منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی به عنوان مسئول کمیته‌های هفت‌گانه کمیسیون انتخاب شدند.

کد خبر : ۳۱۴۴۲۹