فعالان اقتصادی اصفهان نسبت به مسایل اجتماعی بیتفاوت نیستند
نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی در راستای وظایف فرهنگی و اجتماعی اتاق بازرگانی اصفهان با حضور رییس اتاق، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل بهزیستی، معاون اجتماعی ناجا و جمعی از کارشناسان اجتماعی و فعالان اقتصادی در سالن اجتماعات اتاق اصفهان برگزار شد.
«حبیب رضا ارزانی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در این نشست ضمن تقدیر از اقدام اتاق بازرگانی در تشکیل این کمیسیون گفت: نگاه ارزشمند فعالان اقتصادی به مسایل اجتماعی قابل توجه و تقدیر است.
وی تاکید کرد: رویکرد فعالان اقتصادی نشان میدهد که تنها به دنبال کسب سود و منفعت نیستند و نسبت به مسایل اجتماعی حساسیت ویژهای دارند.
ارزانی خاطر نشان کرد: مردم یک جامعه نیازهای جسمی، روحی و روانی، ذهنی و معنوی دارند و دولت به تنهایی نمیتواند تمام نیازها را برطرف کند و همه بخشهای جامعه از جمله بخش خصوصی و عمومی به همراه دولت میتوانند این نیازها را برطرف کنند.
وی با اشاره به مسوولیت پذیری شرکتهای بزرگ اقتصادی در جوامع توسعه یافته گفت: این شرکتها با توانمندساختن جامعه پیرامون خود در زمینههای اجتماعی، فرهنگی و هنری نقش بسزایی در توسعه مردم خود دارند.
وی با پرداختن به موضوع مدرن شدن فقر در جوامع صنعتی گفت: شرکتهای اقتصادی تلاش کردند با تاثیرگذاری در محیط اطراف خود نیازهای اولیه فقر را برطرف کنند.
فعالان اقتصادی استان اصفهان نسبت به مسایل اجتماعی بیتفاوت نیستند
«سیدعبدالوهاب سهل آبادی» رییس اتاق اصفهان در این نشست گفت: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی و اجتماع فعالان اقتصادی برخود لازم دید که نسبت به مسایل اجتماعی استان بیتفاوت نباشد و بتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی استان نقش موثری ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه اغلب فعلان اقتصادی استان در خیریههای متعدد عضویت دارند و مشغول خدمات رسانی به اقشار مختلف جامعه هستند، افزود: اتاق بازرگانی قصد راه اندازی خیریه ندارد بلکه خواستار افزایش مسوولیت پذیری فعالان اقتصادی نسبت به محیط اجتماعی پیرامون است.
سهل آبادی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار همکاری بخش توزیع با بخش تولید جامعه با هدف اشتغال زایی برای جوانان و رشد اقتصادی برای کشور شد و گفت: چنانچه توزیع کنندگان کالاهای تولید داخل را خریداری و به فروش برسانند شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: متاسفانه بخشی از توزیع کنندگان برای مواجه نشدن با اداره کل مالیاتی به خرید و فروش کالهای قاچاق بدون فاکتور میپردازند که این عمل باعث شده که واحدهای تولیدی به تعدیل نیروی انسانی خود بپردازند.
مدیر کل بهزیستی: توسعه کسب و کار مستلزم توسعه اجتماعی و فرهنگی جامعه است
«سعید صادقی» مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در این نشست گفت: توسعه کسب و کار نیاز به توسعه اجتماعی و فرهنگی جامعه دارد و تشکیل این کمیسیون در اتاق میتواند بین این بخشها هم افزایی ایجاد کند.
وی تصریح کرد: بنگاههای اقتصادی با ترویج برنامههای مبتنی بر پیشگیری آسیبهای اجتماعی میتوانند در افزایش سطح آگاهی جامعه و رشد اقتصادی ناشی از رشد اجتماعی موثر باشند.
صادقی توجه به بنیاد خانواده را یکی از مهمترین موضوعات قابل توجه در جامعه برشمرد و گفت: تقویت بنیاد خانواده میتواند از افزایش آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند.
وی از احصا ۹۰ نیاز اجتماعی هر فرد خبر داد و گفت: این نیازها میتواند هر یک مربوط به سازمانها یا نهادهای دولتی و غیر دولتی باشد که با همکاری یکدیگر تلاش کنند جامعهای سالم تشکیل دهند.
کمیسیون اجتماعی اتاق با هدف مسوولیت پذیری اجتماعی فعالان اقتصادی تشکیل شده است
«زهرا اخوان نسب» رییس کمیسیون امور اجتماعی اتاق اصفهان در این نشست گفت: این کمیسیون برای نخستین بار در اتاق اصفهان با هدف مسوولیت پذیری بنگاههای اقتصادی استان نسبت به جامعه پیرامون خود تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه مسوولین اجتماعی بنگاههای اقتصادی از سال ۱۹۹۰ در دنیا آغاز شد گفت: توجه به محیط زیست، اشتغال زایی برای مردم منطقه و بالابردن سطح معیشیت و کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله مسوولیتهایی بود که این بنگاهها پذیرفتند.
عضو هیات نمایندگان اتاق اصفهان، حوزه مسوولیتهای اجتماعی را بسیار وسیع دانست و گفت: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی تلاش میکند با بررسی نظرات و پیشنهادات سایر بخشها مسیر روشن و اثرگذار پیش روی کمیسیون امور اجتماعی برنامه ریزی کند.
مسوولیتهای اجتماعی شرکتها یکی ازاستانداردهای بین المللی است
«محمدگوهریان» دبیرکل اتاق اصفهان در این نشست با اشاره به اینکه سازمان و نهادهای متعددی در بخش خدمات اجتماعی فعالیت میکنند، افزود: بنگاههای اقتصادی بر اساس استانداردهای بین المللی نسبت به جامعه مسوولیت دارند و این کمیسیون میتواند مسیر مشخصی برای بنگاههای اقتصادی استان اصفهان ترسیم کند.
خیریههای کارآفرینی در اصفهان تشکیل شود
«رضا چینی» نایب رییس کانون کارفرمایان استان اصفهان در این جلسه گفت: صنعت نیاز به نیروی کار دارد و دانشگاهها مملو از فارغ التحصیلان بیکار است و به دلیل آشنا نبودن دانشجویان با فضای کار شاهد بیکاری و به دنبال آن بزهکاری در جامعه هستیم.
وی افزود: حضور اساتید دانشگاهی کارآزموده که بتوانند دانشجویان را به کار کردن در واحدهای صنعتی تشویق کنند میتواند معضل بیکاری جامعه را تا اندازهای برطرف کند.
وی پیشنهاد تشکیل خیریه کارآفرینی با هدف جذب نخبگان دانشگاهها و جلوگیری از مهاجرت آنان ارایه کرد و گفت: خیّرین با تشکیل این خیریه زمینه توانمند شدن نخبگان در عرصه واحدهای صنعتی جهت تصدی مدیریت این واحدها را فراهم میکنند.
آسیبهای اجتماعی از سوی کمیسیون اولویت بندی شود
«سرهنگ جهانگیر کریمی» معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان در این نشست با اشاره به بخش نامه دولت مبنی بر مسوولیت نمام سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی در کاهش جرایم گفت: نیروی انتظامی به تنهایی نمیتواند با مسایل اجتماعی مقابله کند بلکه نیازمند همکاری و همیاری سایر بخش هاست.
وی مهمترین آسیب اجتماعی استان اصفهان را مواد مخدر برشمرد و گفت: ضریب نفوذ این آسیب در جوامع صنعتی بسیار بیشتر از سایر جوامع است و استان اصفهان به عنوان استان صنعتی همواره در معرض این آسیب قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: ۷۵ درصد معتادان در ابتدای مصرف مواد مخدر شاغل بودند و پس از مشخص شدن مصرف مواد از محل کار اخراج و سپس روی به بزهکاری در جامعه برای تامین مواد مخدر مصرفی میکنند.
کریمی خاطر نشان کرد: اولویت بندی کمیسیون امور اجتماعی اتاق در تاثیرگذار اجتماعی میتواند اهداف در نظر گرفته شده را در دسترس قرار دهد.
«علی راعی» مشاور ارتباطات اتاق اصفهان در این جلسه توجه به حقوق شهروندی را بخشی از فعالیت این کمیسیون پیشنهاد کرد و گفت: تشکیل مجتمع خیریههای استان اصفهان میتواند گامی در کاهش آسیبهای اجتماعی از سوی فعالان اقتصادی باشد.