خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خبر داد

سهم ۲ دهم درصدی عرصه‌های صنعتی از مجموع مساحت گیلان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: سهم عرصه‌های صنعتی در استان بسیار ناچیز و نیازمند افزایش است.

به گزارش ایلنا، علی منتظری با اشاره به سهم اندک گیلان از زمین‌ها و عرصه‌های صنعتی، اظهار داشت: به طور میانگین ۳۵۰۰ تا ۴ هزار هکتار زمین در اختیار صنایع مختلف قرار دارد که این میزان نشانگر سهم۲ دهم درصدی عرصه‌های صنعتی از مجموع مساحت استان است.

وی تصریح کرد: این میزان نسبت به سهم میانگین ۱درصدی عرصه‌های صنعتی در کشور، بسیار اندک است.

این مقام مسئول با تأکید بر لزوم همکاری و همت دستگاه‌هایی مانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و امور اراضی به تخصیص زمین برای ایجاد عرصه‌های صنعتی جدید و توسعه شهرک‌های صنعتی در استان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های سرمایه گذاری در گیلان و وجود نیروی کار تحصیلکرده و لزوم ایجاد اشتغال و افزایش ظرفیت‌های تولیدی در استان، لازم است عرصه‌های بیشتری به صنعت استان اختصاص یابد.

منتظری همچنین از لزوم استقرار واحدهای صنعتی جدید در شهرک‌ها و نواحی صنعتی خبر داد و افزود: هم اکنون تنها یک سوم صنایع استان در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند و دو سوم باقی مانده در خارج از شهرک‌ها و نواحی بین شهری و گاهی در درون شهر‌ها واقع شده‌اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خاطر نشان کرد: از آنجا که تمامی امکانات استقرار و فعالیت صنایع از قبیل راه‌های دسترسی آسان، برق، آب، سیستم تصفیه خانه‌های صنعتی و سایر زیرساخت‌های اساسی در شهرک‌های صنعتی پیش بینی شده است، بنابراین ساماندهی و استقرار صنایع در داخل شهرک‌ها علاوه بر تمرکز بخش صنعت در جایگاه واقعی خود و برخورداری از امکانات زیربنایی، سبب حفظ محیط زیست حساس و ارزشمند استان و افزایش توان مدیریتی در حل مسایل زیست محیطی می‌شود.

منتظری در ادامه با اشاره بر نقش ارزنده صنایع کوچک در توسعه اقتصادی گفت: صنایع کوچک و متوسط از طریق کارآفرینی، نوآوری و تغییر فناوری، پویایی صنعت و در ‌‌نهایت ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش درآمد، بر اقتصاد تاثیر بسزایی دارند.

وی ایجاد رونق و رقابت در تولیدکنندگان در صنایع کوچک و پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای تولید محصولات متنوع را از مزیت‌های ایجاد صنایع کوچک عنوان کرد و افزود: حرکت در راستای سازماندهی و کمک به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی و بهبود ساختار صنعتی و رقابتی نمودن این ساختار‌ها منشاء بهترین راهکار‌ها در حل مشکل بیکاری در استان است.

کد خبر : ۳۱۳۷۳۱