خبرگزاری کار ایران

در بخش خصوصی یا تعاونی

هدف اصلی صندوق نوآوری، تجاری‌سازی و توسعه فناوری در کشوراست

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور گفت: هدف اصلی صندوق نوآوری، تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه و همچنین توسعه فناوری در بخش خصوصی یا تعاونی در کشور است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، بهزاد سلطانی در نشست مدیران بنگاه‌های اقتصادی و تشکل‌های مازندران به تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: هدف اصلی این صندوق، تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه و همچنین توسعه فناوری در بخش خصوصی یا تعاونی در کشور است.

وی افزود: قبل از سفر رئیس جمهور به استان‌های کشور نشست‌هایی با پارک علم و فن آوری شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاهیان و خارجی‌های مقیم استان‌ها برای بررسی و مشکلات آنان برگزار می‌کنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با بیان اینکه این صندوق یک سازمان توسعه‌ای مستقل از دولت است، گفت: اساسنامه آن در دولت مصوب و در شورای نگهبان تایید شد و اعتبار واریزی به این صندوق به دولت باز نمی‌گردد.

وی به انواع تسهیلات و حمایت‌های صندوق از شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: پرداخت وام‌های قرض الحسنه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با نرخ ۴ درصد بیشتر از جمله تسهیلاتی است که به طرح‌هایی که در مرحله نمونه سازی صنعتی و توسعه محصول هستند، اعطا می‌شود.

 سلطانی افزود: پرداخت وام‌هایی با بهره ۱۴ درصد که ده میلیارد تومان و یا بیشتر به طرح‌ها به شرط داشتن توجیه اقتصادی، از دیگر تسهیلات این صندوق محسوب می‌شود.

سلطانی مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت‌های دانش بنیان را از دیگر اقدامات حمایتی صندوق برای حمایت از این شرکت هاعنوان کرد و، گفت: منابع ملی این نهاد از طریق دولت و صندق توسعه ملی تامین می‌شود که به منظور حمایت از بخش خصوصی در کشور به صورت تسهیلات در اختیار شرکت‌های خصوصی دانش بنیان داده می‌شود.

وی با بیان اینکه این صندوق در سال ۸۹ برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و با سرمایه سه هزار میلیارد تومانی تاسیس شد و مقرر شد تا دولت باید نیم درصد از بودجه عمومی خود را به این صندوق اختصاص دهد، افزود: در دولت گذشته این اتفاق نیفتاد ولی در دولت تدبیر و امید نیم درصد دولت به این صندوق داده شد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور افزود: قانون به ما اجازه داد تا سهم شرکت‌های دانش بنیان را خریداری و سرمایه گذاری کنیم و در تامین دفا‌تر برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان کوچک اقدام کنیم.

سلطانی معافیت ۱۵ساله مالیاتی، معافیت گمرکی را از جمله مزایای این شرکت عنوان کرد و افزود: این صندوق وظیفه‌اش حمایت از کسب و کارهای نوپا و نوآور در کشوراست.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشوراظهار داشت: ۴۴ شرکت در مازندران دانش بنیان شد ه‌اند که نسبت به کل کشور۲، ۶ دهم درصد است که با توجه به جمعیت چهاردرصدی استان نسبت به جمعیت کشور، شرکت دانش بنیان استان کم است.

وی از۳۳۰ طرح معرفی شده از استان مازندران خبر داد، گفت: ۱۶ طرح با دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مصوب شده که این میزان در کل کشور ۲۲۰ میلیارد تومان بوده است.

سلطانی با اعلام تعداد کل طرح‌های ارائه شده به صندوق نوآوری و شکوفایی در کشور ۵۲۰ طرح، گفت: تعداد کل طرح‌های مازندران به صندوق ۳۰ طرح بوده که ۱۶ طرح مصوب شد و این تعداد طرح در استان کافی نیست.

وی گفت: تاکنون یک هزارو ۶۴۵ طرح وارد این شرکت شد که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ طرح به این صندوق طرح ارائه کردند که ۴۰۰ طرح در حال بررسی و ۸۵۰ طرح تعیین تکلیف شدند و ۵۰۶ شرکت نیز تایید شد.

کد خبر : ۳۱۲۵۵۴