تغییر فرهنگ غذایی موجب شیوع بیماریها شده است
سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان تغییر فرهنگ غذایی را عامل گسترش بسیاری از بیماریها در جامعه دانست و گفت: تولید و مصرف غذاهای محلی باید احیاء شود.
به گزارش ایلنا، یونس رنجکش به مناسبت هفته اجتماعی در مراسم افتتاحیه جشنواره میان وعدههای غذایی محلی گیلان در رشت، اظهار داشت: یکی از مشکلات جدی در زمینه سلامت عمومی جامعه مصرف انواع غذاهایی است که به دلیل عدم برخورداری از کیفیت مناسب با و تناسب نداشتن با ذائقههای طبیعی موجب تهدید سلامت مردم شده است.
وی یادآور شد: در گذشته غذاها و میان وعدههایی که تهیه و مصرف میشد با بافت فرهنگی و اجتماعی و آداب و رسوم محیط و شرایط زندگی انطباق بیشتری داشت و در نتیجه مردم احساس سلامت بیشتری میکردند.
رنجکش ادامه داد: امروزه به دلیل زندگی ماشینی و دور شدن از سبک زندگی ایرانی و اسلامی در کنار مصرف انواع غذاهایی که بسیاری از آنها آمیخته با مواد شیمیایی یا چربیهای اشباع شده هستند عوارض نامطلوب زیادی برای سلامت فردی و همچنین تولید انواع بیماریها در مردم گذشته است.
سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان افزود: برگزاری این جشنواره فرصتی برای آشنایی جامعه امروز به غذاهای بومی و محلی و همچنین اهمیت مصرف غذای سالم و طبیعی و تهیه شده در منزل است.
وی گفت: در کنار احیای تولید و مصرف غذاهای محلی که سازگاری بهتری با زندگی ما دارد این جشنوارهها میتواند فرصتی برای توسعه جاذبههای گردشگری نیز باشد.
رنجکش ادامه داد: باید با تغییر سبک زندگی فعلی و بازگشت به زندگی طبیعی گذشته و مصرف غذاهای مناسب از روند رو به رشد انواع بیمارها در جامعه که تهدید جدی برای امنیت عمومی است اقدام و این بار با فرهنگ سازی و آموزش و آشنایی مردم امکان پذیر است.
جشنواره میان وعدههای محلی گیلان تا ۲۲ مهر ماه در بلوار منظریه رشت در حال برگزاری است.