ضرورت وجود بانک اطلاعاتی جامع از معلولان
شهردار رشت گفت: برای ارائه خدمات مطلوب، برنامهریزیهای کلان و ایجاد زمینههای رفاه بیشتر برای معلولان، نیازمند تهیه بانک اطلاعاتی جامع از این افراد هستیم.
به گزارش ایلنا، محمدعلی ثابت قدم در نشست با اعضای هیات مدیره کانون ناشنوایان رشت با اشاره به ضرورت توجه به افراد معلول و کم توان، اظهار داشت: برای ارائه خدمات مطلوب، برنامه ریزیهای کلان و ایجاد زمینههای رفاه بیشتر برای چنین افرادی، نیازمند تهیه بانک اطلاعاتی جامع هستیم تا بتوان برنامه ریزیهای پایداری با در نظر گرفتن ظرفیتهای موجود انجام دهیم.
وی افزود: در گام بعدی، داشتن آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به حقوق جامعه ناشنوایان و کم شنوایان امری ضروری است تا بتوان وضع موجود را با قوانین و مقررات، بهرهمندی از بانک اطلاعاتی، تلفیق نمود و در برنامه ریزیهای فرهنگی، خدمات شهری و در مناطق برای بهینه کردن وضعیت موجود در آینده اقدام شود.
ثابت قدم تصریح کرد: با ارائه آمار و اطلاعات صحیح و کامل، میتوان با بررسیهای لازم و سنجش توانمندیها و پتانسیلهای موجود از افراد ناشنوا و کم شنوا، برای فعال سازی پتانسیلهای موجود در محلات بهره جست و ارتباطی دو سویه با این افراد در بحث آموزشهای لازم در سرای محلات برقرار کرد.
همچنین مهرگان عضو کانون ناشنوایان شهر رشت در این نشست ضمن اظهار خرسندی از برپایی چنین دیدارهایی اظهار داشت: افراد ناشنوا و کم شنوای عضو این کانون از توانمندیهای بسیاری برخوردارند و در رشتههای مختلف هنری و ورزشی دارای مقامهای قابل توجهی در سطح کشوری و آسیایی هستند اما متاسفانه در جامعه شهری به این افراد نگاهی متفاوت با دیگر شهروندان دارند و هدف از تشکیل کانون ناشنوایان شهر رشت، برقراری اتحاد و انسجام بین افراد ناشنوا بوده تا به صورت متمرکز در یک کانون حضور بهم رسانند.
وی در ادامه بیان داشت: تعداد مددجویان این کانون در رشت ۳۰۰ نفر میباشد و خدماتی آموزشی گوناگونی به مدد جویان ارایه میشود.
مهرگان ضمن بیان مشکلات و معضلات موجود برای این افراد گفت: متاسفانه در جامعه این افراد با مشکلات بسیاری مانند بیکاری، کم توانی مالی، عدم توجه به توانمندیهای این افراد و پتانسیلهای موجود و موارد ی دیگر، روبرو هستند.
در ادامه رضا رسولی عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۳ درصد افراد جامعه را کسانی تشکیل میدهند که از ناتواناییهای گوناگون جسمی رنج میبرند گفت: اگر به مشکلات موجود برای این افراد بخواهیم با دیدی عملیاتی نگاه کنیم شهرداری رشت میتواند با برنامه ریزیهایی مفید به عنوان یک نهاد کمک کننده در رفع مشکلات موجود و نه متولی رفع مشکلات، همکاریهای مثمر ثمری را در این زمینه با نهادهای متولی امر داشته باشد و خود نیز در مناسب سازی محیط شهری و ایجاد زیر ساختها ی فرهنگی و ورزشی و غیره گامهای موثری را بردارد.
وی با اشاره به راهکارهای تاثیر گذار در این امر بیان کرد: در راستای ایجاد اشتغال برای ناشنوایانی که از توانایی جسمی مطلوبی برخوردار هستند، در زمینه پرورش قارچ طی چند جلسهای که قبلا با اعضای کانون برگزار گردیده تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شده که در حال پیگیری میباشد.
رسولی افزود: در زمینه تامین منابع مالی نیز با دریافت وام اشتغال زایی این کار امکان پذیر است که میتوان رایزنیهایی در این مورد انجام داد.
عضو شورای اسلامی شهر رشت یاد آور شد: تشکیل انجمن و کانونهای این چنینی برای افرادی که دارای محدودیتهایی هستند، برای برقراری و ایجاد تعامل و ارتباط بین کانونهای مشابه با شهرداری و شورای شهر میتواند بسیار مفید باشد که در برنامهریزیهای شهری و ارائه خدمات به این افراد توجه بیشتری شود.