آل سعود عوامل ایجاد این فاجعه را به اطلاع امت اسلام برساند
مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه با صدوره بیانیهای فاجعه ناگوار "منا" در مناسک حج امسال را تسلیت گفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کرمانشاه، مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه در ابتدای این بیانیه آورده است: سرزمین «منا» در پنج کیلومتری مکه مکرمه، در مراسم رمی جمرات امسال قربانگاه بیش از سه هزار حاجی از کشورهای مختلف مسلمان بود و چند روز بعد از سقوط جرثقیل، حادثهای دیگر بوجود آمد که خانوادههای بسیاری از مسلمانان را عزادار کرد و جشن زیارت خانه خدا که هر مسلمان در طول عمرش یک بار توفیق آن نصیبش می شود مبدل به عزا شد.
در ادامه این بیانیه میخوانیم: اجتماع و رویداد بزرگ حج که در جهان امروز کم نظیر تلقی میشود و هر سال در ایام حج شاهد حضور تعداد زیادی از مسلمانان کشورهای مختلف با فرهنگ و زبان و رفتارهای متفاوت است تنها به سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری با حضور شرکتهای خارجی مانند گروه "بن لادن" نیاز ندارد بلکه بیش از آن به برنامهریزی، مدیریت، فرهنگ سازی، هدایت افراد، پیشبینیهای راهگشا نیازمند است به دور از موضعگیریهای سیاسی و به استناد آمارهای موجود دولت سعودی در سه دهه اخیر نشان داده که چه در دوره ملک فهد، چه در دوره امیرعبداله و چه در دوره ملک سلمان، قادر به برنامهریزی و مدیریت و به کارگیری اقدامات نرمافزاری مناسب نبوده است و تنها به اقدامات سخت افزاری و ساختمان سازی و عمران اکتفا کرده است.
مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه در ادامه بیانیه خود آورده است: متاسفانه در 40 سال اخیر به خاطر برون سپاری بسیاری از خدمات و طرحهای عمرانی و مدیریت کارهای مختلف به شرکتهای خارجی کمترین توجه را به سلامت و امنیت حجاج شده است. نگاهی گذرا به مهمترین حوادث مکه در چهل سال گذشته این مدعا را به اثبات میرساند.
در این بیانیه میخوانیم: 6 ژانویه سال 2006تعداد 76 نفر زائربر اثر ریزش یک هتل در مرکز مکه. کشته میشوند، 12 ژانویه سال 2005 تعداد 364 حاجی در محل رمی جمرات در منی در فشار جمعیت کشته شدند. 22ژانویه سال 2004 سه حاجی در هنگام رمی جمرات در منی جان خود را از دست دادند. اول فوریه سال 2004 تعداد 251 حاجی در فشار جمعیت در نخستین روزهای رمی جمرات کشته شدند.
11 فوریه سال 2003کشته شدن 14 حاجی از جمله 6 زن در نخستین روزهای رمی جمرات در منی، 5 مارس در سال 2001 هنگام رمی جمرات 35 حاجی کشته شدند و شمار زیادی از حجاج اندکی آسیب دیدند. 9 آوریل سال 1998 در فشار جمعیت در رمی جمرات 118 حاجی کشته و بیش از 180 نفر زخمی شدند. 15 آوریل سال 1997 کشته شدن 343 حاجی و مجروح شدن بیش از 1500 نفر در آتش سوزی در چادرهای حجاج در منی.7 می سال 1998 در آتش سوزی چادر حاجیان در منی 3 نفر کشته و 99 نفر دیگر زخمی شدند . 24 می سال 1994تعداد 270 حاجی در فشار جمعیت در هنگام رمی جمرات کشته شدند . 2 ژوئیه سال 1990 تعداد 1426 حاجی اغلب از آسیاییها در فشار جمعیت در تونلی در منی احتمالا بر اثر نقص فنی در سیستم تهویه دچار خفگی شده و جان خود را از دست دادند. 10 ژوئیه سال 1989 حمله به اطراف مسجد الحرام یک کشته و 16 زخمی برجای گذاشت. پس از آن در 21 سپتامبر 16 کویتی به اتهام انجام این حمله اعدام شدند.
31 ژوئیه سال 1987 نیروهای امنیتی عربستان تظاهرات مسالمت آمیز حجاج ایرانی را با خشونت تمام سرکوب کردند که بر طبق آمار رسمی عربستان، 402 حاجی از جمله 275 ایرانی کشته شدند. 20 نوامبر سال 1979 صدها نفر از نیروهای مسلح مخالف نظام عربستان به مدت دو هفته در مسجدالحرام تحصن کردند و دهها حاجی را گروگان گرفتند که در 4 دسامبر مورد حمله قرار گرفتند و آمار رسمی حاکی از 153 کشته و 560 مجروح است .دسامبر سال 1975 آتش سوزی عظیم در چادرهای حجاج، 200 کشته بر جای گذاشت.
در ادامه این بیانیه آمده است: باید برای مسئولان عربستان سعودی گذشته چراغ راه آینده باشد که گویا چنین نیست!.مسئولان عربستانی از جمله وزیر بهداشت و سخنگوی وزارت کشور عربستان مسئولیت وقوع این حادثه را بر عهده حجاج دانستند در حالیکه برنامه و امکانات مناسک حج باید به گونهای باشد که رفتار حجاج نتواند باعث چنین حوادثی شود. زیرا اگر قرار باشد که جمعیت و ازدحام به تنهایی حادثهساز باشد در هر شهر و کشوری که گردشگران و مسافران زیاد دارد باید دائم شاهد کشته شدن مردم به خاطر ازدحام باشد.
مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه در بیانیه خود آورده است: اگرچه مسوولان سعودی اعلام کردهاند که موضوع را بررسی میکنند و در همین رابطه شاه عربستان دو وزیر را برکنار کرد اما باید برای بهبود مدیریت و مشارکت، کشورهای اسلامی در ایجاد امنیت راهکار مناسبتری را ارائه دهند و با تشکیل کمیتههای حقیقت یاب و بررسی تناسب امکانات و خدمات و انجام اعمال حج، از ازدحام و شلوغی، سقوط اجسام و اتفاقات دیگر جلوگیری کنند. زیرا این چندمین بار است که در ایام حج، ازدحام، بیماری و مشکلات دیگر، جان مسلمانان را در جایی که باید خون هیچ مسلمانی ریخته نشود، به خطر افتاده است.
در ادامه این بیانیه میخوانیم: حکومت عربستان که خود را خادم الحرمین مینامد باید با تشکیل کمیته حقیقت یاب با مشارکت نمایندگانی از کشورهای اسلامی بیطرف علل و عواملی که موجب ایجاد این فاجعه شده است شناسایی و نتیجه آن را به اطلاع امت اسلام برساند.
مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه در ادامه با تسلیت این مصیبت بزرگ به بازماندگان این حادثه ناگوار، آورده است: این مصیبت عظما را به همه بازماندگان قربانیان حج در کشورهای اسلامی بخصوص هموطنان عزیز در ایران مخصوصاً برادر ارجمند جناب آقای دکتر رازانی استاندار محترم کرمانشاه که برادرشان در این فاجعه به رحمت حق پیوسته اند، تسلیت و تعزیت گفته برای برای بازماندگان صبر وشکیبایی و برای جان باختگان مغفرت و علو درجات از درگاه ایزد منان مسئلت داریم.