نظام شمارش تعداد بیسوادان کشور جزو نارساترین روشهای دنیاست
معاون وزیر آموزش و پرورش کشور، نظام شمارش ایران را جزو نارساترین روشهای شمارش در دنیا اعلام کرد و گفت: اطلاعاتی که از مرکز آمار ایران استخراج میشود متاسفانه شمارش اطلاعات آنها بر اساس خوداظهاری به ثبت رسیده که به این آمار قابل اعتماد نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بجنورد علی باقرزاده فاروجی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در جلسه پشتیبانی سوادآموزی خراسان شمالی در بجنورد با بیان اینکه روش شمارش بیسوادان در کشور سبب شده تا آمارهای نادرستی بدست آوریم اظهار داشت: نظام شمارش ما جزو نارساترین روشهای شمارش در دنیا است چراکه اطلاعات از مرکز آمار ایران استخراج میشود متاسفانه خیلی از اطلاعات بر اساس خوداظهاری به ثبت رسیده و به این آمار چندان نمیتواند استناد کرد.
وی افزود: چراکه پایه مرکز آمار بر اعتماد و خود اظهاری مردم است و این خود اظهاریها نمیتواند برای تعداد دقیق بیسوادان قابلاعتنا باشد.
باقرزاده با بیان اینکه به طور حتم اگر سواد در جامعه گسترش یابد آمار طلاق و مرگ و میر کودکان زیر ۶ سال در جامعه کاهش خواهد یافت اظهار کرد: ۳۰۰ هزار نفر در سرشماری سال ۹۰ حداقل مدرک متوسطه داشتند ولی جزو بیسوادان محسوب شدند.
وی بر ضرورت همافزایی و همکاری اعضای شورای در حل مشکلات بیسوادی و همچنین خروجی ضعیف برگزاری این نشستها را یکی از مشکلات عمده برشمرد و متذکر شد: نتایج بهدستآمده از سفرهای استانی این است که موضوع بیسوادی به حضور دوساعته ختم خواهد شد.
باقرزاده گفت: مسئولان بایستی نقش خود را در سوادآموزی باور داشته باشند تازمانی که این مهم محقق نشود رسیدن در رسیدن با اهداف با مشکل مواجه هستیم.
رئیس سواد آموزی کشور درباره حمایت دولت از سوادآموزی نیز گفت: دولت متعهد شده تا ۲۵ درصد از هزینه سوادآموزی بیسوادان را به موسسههای فعال در این زمینه را تأمین کند.
وی افزود: در حالی که این رقم در استانهای محروم همچون خراسان شمالی ۱۰۰ درصد است.