سنبل آبی، بلای دیگری بر جان تالاب انزلی
مسئولان محیط زیست گیلان میگویند: سنبل آبی گونهایست که پایش را بر پشت گونه مهاجم آزولا خواهد گذاشت و بلای دیگری بر پیکر ناتوان تالاب بینالمللی انزلی خواهد شد.
به گزارش ایلنا، سنبل آبی (Eichhornia crassipes) گیاهیست آبزی که به وسیله دم برگهای تغییر شکل یافته، به شکل اسفنج روی سطح آب شناور میشود و به وسیله استولون (ساقههای رونده یا بندهای ریشهزا) تکثیر میشود. این گونه بومی کشورهای امریکای جنوبی خاصه کشور برزیل است و امروزه به اغلب کشورهای دنیا وارد شده است.
این گیاه در مناطق گرمسیری روی آبهای راکد به شدت رشد میکند و در برخی مناطق مانند استرالیا به دلیل پوشاندن سطح وسیعی از رودخانهها و باتلاقها ایجاد مشکلات زیست محیطی از جمله در زندگی ماهیان و گیاهان آبزی کرده است.
این گیاه چنان سطح آب را میپوشاند که حتی رفت و آمد قایقها هم دچار مشکل میشود. امروزه این گیاه در ایران در حوض حیاط خانهها نگهداری میشود و حتی در گلفروشیهای سطح برخی از شهرها از جمله رشت به صورت گسترده به فروش میرسد.
مسئولان محیط زیست گیلان اعلام کردند: این گیاه آبزی در بخش انتهایی رودخانه مرغک در محدوده منطقه حفاظت شده سیاهکشیم مشاهده شده است و بررسی حدود ۴ کیلومتر از طول رودخانه نشان میدهد که این گونه در کل طول رودخانه پراکنش دارد و در مناطقی که سطح آب کم و راکد است؛ تودههایی از این گونه تشکیل شده است.
بنابر این گزارش؛ سنبل آبی در طول رودخانه بهمبر و در برخی از مناطق تودههای انبوهیی نیز تشکیل شده است.
به گفته مسئولان محیط زیست گیلان؛ باتوجه به بررسیهای بعمل آمده به نظر میرسد این گونه در حال پیشروی و انتشار در داخل تالاب انزلی است و در صورتی که در مراحل ابتدایی مقابلهای با آن صورت نگیرد، این گونه پایش را بر پشت گونه مهاجم آزولا خواهد گذاشت و بلای دیگری خواهد شد بر پیکر ناتوان تالاب بینالمللی انزلی. زیرا این گونه در آبهای کم عمق و راکد توانایی بالایی تکثیر دارد و این شرایط در اغلب بخشهای تالاب انزلی در فصل بهار و تابستان کاملا مهیا است.