خودکشی به عنوان یک آسیب اجتماعی باید ریشهیابی شود
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه آمار دقیقی از خودکشی در جامعه وجود ندارد، تاکید کرد: این آسیب اجتماعی باید ریشهیابی شود.
به گزارش ایلنا از رشت، به مناسبت ۱۰سپتامبر روز جهانی پیشگیری از خودکشی نشست هم اندیشی با حضور نمایندگان ادارات و کارشناسان حوزه اجتماعی بهزیستی گیلان برگزار شد.
مدیر کل بهزیستی گیلان در این نشست اظهار کرد: یکی از خطراتی که جوامع را تهدید میکند و جزء آسیبهای جامعه محسوب میشود موضوع خودکشی است.
محمدرضا پارسی افزود: اهمیت بررسی موضوع خودکشی در حدی است که یک روز در تقویم جهانی برای پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است.
وی تصریح کرد: اکنون جامعه ایرانی با تهدیدات مختلف در حوزه اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، خودکشی مواجه است و در این راستا میباید با اندیشههای کاربردی متخصصان حوزه اجتماعی، روانی به نحو مطلوبی با این آسیبها روبرو شوند.
پارسی افزود: متاسفانه هنوز آمار دقیقی از خودکشی در جامعه وجود ندارد و دلیل آن اینست که پزشکی قانونی فقط آمار فوتیهای خودکشی را دارد، و بعضاً اقدام به خودکشی صورت گرفته که موفقیت آمیز نبوده اما در جایی نیز ثبت نشده و به فرض خانوادهها نیز با توجه به مذموم بودن این کار به جایی نیز اعلام نمیکنند.
وی عنوان کرد: اکنون اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و همچنین خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ بهزیستی میتواند در چرخه پیشگیری از خودکشی نقش موثری را ایفاد کند و افرادی در خطر اقدام به خودکشی هستند و یا خانودههای آنان راهنماییهای لازم را با کارشناسان روانشناسی، مددکاری و تیم مربوطه ارائه دهد.
در ادامه این نشست هر یک از کارشناسان در مورد بیکاری، بحران شخصیت در نوجوانی و جوانی، کمبود نشاط اجتماعی، بحرانهای عشقی، اختلالات روانی نظرات خود را اعلام کردند و در خصوص موقعیتهایی که میتواند یک فرد را مستعد خود کشی نماید مطالبی را ارائه دادند.