واگذاری مسئولیت ابرپارک حوزه هوایی کشور به پارک فناوری یزد
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی کشور گفت: مسئولیت ابرپارک حوزه هوایی و هوانوردی کشور به پارک فناوری یزد واگذار شد.
به گزارش ایلنا از یزد، منوچهر منطقی ظهر امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه بین پارک علم و فناوری یزد و ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی که در محل مرکز فناوری اقبال یزد برگزار شد با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر تهیه سند علمی فناوری کشور، اظهار کرد: یکی از حوزههایی که در این سند مشخص شده حوزه هوافضا است و بدین منظور کارگروهی زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفت و پس از تلاش دوسالهٔ چهارصد نیروی متخصص در این زمینه، سند نهایی در بهمن ۹۱ به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید.
وی با بیان اینکه اهداف کلان این سند در بخش صنعت هوایی در سه گروه هواپیماهای هوانوردی عمومی، جنگندههای دفاعی و هواپیماهای تجاری تعریف شده، گفت: در این حوزه اهدافی مانند توسعه بخش خصوصی در زمینه آموزش ورزشهای هوایی و انواع کسب و کارهای مرتبط، به روز رسانی فناوری جنگندهها و مشارکت جهانی در زمینه هواپیماهای تجاری عنوان شده است.
منطقی افزود: ایجاد مجموعههایی که زیرسامانههای محصولات هوایی را طراحی میکنند از اهداف پیش بینی شده دیگر در این سند است.
وی بالابردن حجم تبادلات داخلی تا مرز ۱۰۰ میلیون نفر تا سال ۱۴۰۴ و رسیدن به سطح مطلوب جهانی و همگامی با استانداردهای بین المللی در زمینه ایمنی پرواز را از اهداف بخش هوانوردی این سند برشمرد و گفت: در این حوزه سازمان هواپیمایی کشور و شرکتهای فرودگاهی فعالیت دارند
منطقی افزود: استاندارد نویسی و پیاده سازی استانداردهای بین المللی وظیفه سازمان هواپیمایی کشور و برجهای مراقبت و تجهیزات کمک ناوبری در حیطه مسئولیت شرکتهای فرودگاهی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اجرای این سند در گرو تفاهم نهادهای علمی و فناوری کشور و نهادهای بین المللی است تاکید کرد: به دلیل اینکه صنایع هوایی یک صنعت بین المللی است، لازمه موفقیت در این حوزه تبادل دانش و تجهیزات در سطح بین المللی است.
منطقی با بیان اینکه طبق بررسیهای انجام شده متوجه شدیم متولی خاصی دراین بخش وجود ندارد، گفت: پارکها به دلیل دارا بودن نهادهای فناور و شرکتهایی که توانایی تبدیل فناوری به تجهیزات را دارند، میتوانند متولی خوبی برای رسیدن به اهداف صنایع هوانوردی باشند.
وی تصریح کرد: به دلیل تعدد تجهیزات و فناوری امکان تعیین یک متولی خاص در این حوزه وجود نداشته و تنها راه حل، ایجاد یک ابرپارک و استفاده از ظرفیت تمامی پارکهای کشور است.
منطقی با اشاره به اینکه مسئولیت هدایت این ابرپارک به پارک علم و فناوری یزد سپرده شده، تصریح کرد: نیروهای مدیریتی و علمی یزد از توانایی بالایی برخوردار هستند و وجود رشتههای علوم انسانی و مدیریت در پارک علم و فناوری یزد، نشان دهندهٔ بلوغ مدیریتی و گواه این مساله است. مجموع این عوامل باعث شد مسئولیت این مجموعه به پارک علم و فناوری یزد سپرده شود.
این مقام مسئول تصریح کرد که همین موضوع که در پارک علم و فناوری یزد شرکتهایی در حوزه علوم انسانی و مدیریتی گنجانده شده نشان دهنده بلوغ مدیریتی مجموعه بوده و مجموع این عوامل سبب انتخاب این پارک شد.
وی افزود: تحقق اهداف تعیین شده و شناسایی استانداردها از طریق اتصال یک مرکز بین المللی به این مجموعه امکان پذیر است که خوشبختانه مقدمات این کار فراهم شده و قرار است یک مرکز علمی با زیرساختهای وسیع در دانشگاه یزد ایجاد شود.
منطقی با تقدیر از عملکرد مرکز رشد IT پارک علم و فناوری یزد، اظهار کرد: استفاده از IT در صنعت هوایی در قالب دوبخش تجهیزات فرودگاهی و آموزش امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه مجموعه IT پارک علم و فناوری یزد پیشرفته بوده و میتواند در سطوح مختلف نام خود را مطرح کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع هوایی و هوانوردی کشور، برگزاری مسابقات دانش آموزی در پارک علم و فناوری یزد را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در ستاد توسعه فناوری و صنایع هوایی، کارگاههای علمی و فناوری با هدف پرورش و استفاده از خلاقیتهای دانش آموزان از سطح دبیرستان برگزار میشود که امیدواریم پارک علم و فناوری یزد نیز با همکاری استانداری این کارگاهها را برگزار کرده تا از نظر زیرساختها نیز به کیفیت مطلوب دست یابد.
امضای تفاهم نامه
در بخش دیگری از این جلسه، تفاهم نامه همکاری میان پارک علم و فناوری یزد و ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی کشور به مدت ۵ سال به امضا رسید.
این تفاهم نامه در راستای اهداف کلان دولت جمهوری اسلامی و با موضوع راه اندازی مرکز رشد و فناوری با محوریت صنایع هوایی و هوانوردی در پارک علم و فناوری یزد و شبکه سازی با سایر پارکهای منطقه به منظور حمایت از راه اندازی و گسترش و توسعه کسب و کارهای دانش بنیان توسط فارغ التحصیلان و کارآفرینان به امضای داریوش پورسراجیان و منوچهر منطقی رسید.
رئیس پارک علم و فناوری یزد در این جلسه با بیان اینکه یکی از ماموریتهای مهم پارک علم و فناوری یزد، جهت دهی فعالیتهای تخصصی متناسب با ظرفیتهای منطقهای است، گفت: به نظر میرسد با توجه به پتانسیلهای استان و ظرفیتهایی که در حوزه صنایع هوایی و هوانوردی دارد، اجرای این تفاهم نامه و ایجاد مرکز رشد تخصصی در این حوزه و حمایت از شرکتهای مرتبط بتواند یکی از پتانسیلهای بالقوه استان را به فعل برساند.
وی ابراز امیدواری کرد: با امضای تفاهم نامه، از پتانسیلهای موجود در یزد برای توسعه صنعت هوایی استفاده شود.
در ابتدای این نشست نیز، گزارشی از فعالیتهای پارک علم و فناوری یزد از ابتدای تاسیس تاکنون ارائه شد.