پرورش اسب کاسپین باید دوباره در ایران رونق بگیرد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت رونق بخشیدن به پرورش اسب کاسپین در کشور گفت: این نژاد بیش از سه هزار سال قدمت دارد.
به گزارش ایلنا، حسن رکنی امروز در چهارمین همایش بینالمللی و پنجاهمین سالگرد معرفی اسب کاسپین در رشت، اظهار کرد: هفت نژاد مختلف اسب در ایران موجود است که نیازمند مدیریت هستند.
وی کاسپین، دره ثوری، ترکمن و کرد از برجستهترین نژادهای اسب در ایران برشمرد و افزود: مطابق بررسیهای صورت گرفته، اسب کاسپین بیش از سه هزار سال قدمت دارد.
رکنی با اشاره به اینکه گیلان خاستگاه اسب کاسپین در کشور است، عنوان کرد: در کشورهای مختلف دنیا روی این نژاد مطالعه شده و اکنون جمعیت این نوع اسب در جهان در حال افزایش است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: حدود 29 هزار رأس اسب در استان گیلان وجود دارد که تعداد زیادی از آنها از نوع کاسپین هستند.
وی با بیان اینکه طبق آمار حدود یک میلیون رأس از تک سمیان در ایران وجود دارند، اظهار کرد: این جمعیت به عنوان ثروت ملی کشور محسوب شده و باید به صورت هوشمند، مدیریت شوند.
رکنی با تاکید بر لزوم رونق گرفتن پرورش اسب کاسپین در کشور، بیان داشت: آموزش پذیری، تیزهوشی و چابکی ازجمله مهمترین ویژگی های این نژاد است.
وی ترویج ورزش سوارکاری را ضروری دانست و تصریح کرد: در حال حاضر سوار کاری بعنوان گران قیمتترین ورزشها در ایران مطرح است و باید تلاش کنیم همه امکان فعالیت در این رشته را داشته باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تعیین هویت نژادهای مختلف اسب در کشور اولویت دارد، گفت: توسعه گردشگری ورزشی با محور اسب کاسپین نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنیست؛ چهارمین همایش بین المللی اسب کاسپین امروز با حضور نمایندگانی از استان های مختلف کشور و 16 کشور خارجی آغاز شد و تا هجدهم شهریورماه ادامه دارد.