تجربههای مدیریتی شهرهای آسیایی مورد بررسی قرار گرفت
دبیر کل کمیته فرهنگی پنجمین اجلاس شهرداران آسیایی گفت: کمیته فرهنگی اجلاس توجه ویژهای را به بررسی تجربه مدیریتی شهرهای عضو در موضوعات فرهنگی داشته است و در طول اجلاس شهرهای عضو تجربیات خود را بیان کردند.
به گزارش ایلنا از قزوین؛ علی اصغر محکی در آئین پایانی پنجمین نشست هیأت اجرایی مجمع شهرداران آسیایی (AMF) گزارشی از نتایج به دست آمده در کمیتههای فرهنگی اجلاس ارائه داد و با اشاره به تصمیمها و نتایج اخذ شده در پایان این کمیتهها، افزود: پیشنهاد عضویت شهر قونیه در کمیته فرهنگی پذیرفته شد و نیز از اعضای کمیته درخواست شد تا برای ایجاد یک تقویم اجرایی برای بیان ایدههای کتبی یا شفاهی همکاری لازم را به عمل آورند.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری قونیه به عنوان معاون رئیس کمیته فرهنگی پذیرفته شد و با توجه به برگزاری کنفرانس یونسکو در جولای سال ۲۰۱۶ در ارتباط با موضوع میراث فرهنگی و همزمان با اجلاس UCLG-MEWAT، نشست کمیته فرهنگی نیز در استانبول برگزار میشود.
وی افزود: در نوامبر سال ۲۰۱۶ نشست عمومی AMF در شهر قاضی آنتپ برگزار میشود تا بر اساس دعوت کمیته جهانی UCLG بلافاصله دعوت نامهها با سه زبان مختلف برای همه اعضاء ارسال شود.
دکتر محکی با اشاره به تصمیم مشترک دیگر کمیته خاطرنشان کرد: همه اعضای کمیته فرهنگی به صورت واحد تصمیم گرفتند در برگزاری اجلاس قاضیآن تپ گروههای هنری موسیقی را همراه خود بیاورند تا یک جشنواره موسیقی برپا شود.
وی خبر داد: از دیگر تصمیمات پس از ارائه میراث یونسکو، برگزاری کمیته فرهنگی در جولای سال ۲۰۱۶ در استانبول بود و تصمیم گیری شد تا نشست بعد از آن در نوامبر همان سال در قاضیآن تپ برپا شود و همزمان با اجلاس شهرداران آسیایی در قاضیآن تپ، بهترین تجربههای فرهنگی دولتهای محلی در این نشست مطرح گردد.
وی همچنین به تأکیداتی که کمیته فرهنگی اجلاس به تحقق آنها مصمم است، اشاره کرد و گفت: جشنواره علمی _ فرهنگی به منظور مرور دستاوردهای مدیریت شهری کشورهای عضو و معرفی بهترین تجربیات در حوزه تنوع فرهنگی و کارگروه تخصصی مشترک برای بررسی و تبیین دستور کار دورههای بعدی کمیته فرهنگی بر اساس نتایج مطالعات و پیشنهادهای کشورهای عضو تشکیل شود.
وی در بخش بعدی سخنان خود با تأکید بر اینکه در دهه گذشته، فرهنگ در نظریههای شهری، سیاستگذاری، برنامه ریزی و مدیریت شهری به جایگاه ممتازی دست یافته است، گفت: مفاهیمی همچون شهر خلاق، تنوع فرهنگی، کیفیت زندگی شهری، منابع فرهنگی، انگارهها و بازنمایی شهری، مصرف شهری، اوقات فراغت، زندگی روزمره، سرمایه انسانی و فضاهای عمومی انسان گرا در شهرهای امروزی از توجه و اعتبار خاصی برخوردار است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر به گونهای شاهد گذار از نگاه و تلقی شهرها هستیم، به طوریکه از تولید کنندگان کالا به سمت برداشت جدیدی با عنوان «تولید کنندگان شهروند» رسیدیم.
وی در پایان گفت: در این نشستها بحثهای خوبی پیرامون محور تنوع فرهنگی در غرب آسیا و خاورمیانه مطرح شد.