دولت برای تکمیل پروژههای نیمهتمام اهتمام ویژه دارد
استاندار گیلان با بیان اینکه دولتمردان با کار و تلاش پاسخ اعتماد مردم را میدهند، گفت: دولت برای تکمیل پروژههای نیمهتمام اهتمام ویژه دارد.
به گزارش ایلنا از رشت، محمدعلی نجفی در جمع خبرنگاران با اشاره به سپری شدن دو سال از عمر دولت یازدهم، اظهار کرد: فضای آرامشی که از زمان روی کارآمدن دولت تدبیر و امید در استان حاکم شد، موجب دستاوردهای بزرگی شده است.
وی افزود: دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان در بخشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی؛ نشأت گرفته از فضای آرامش و همدلی بین مدیریت و مدیران دستگاهها و بخشهای مختلف است.
کسب هفت دوره رتبه نخست بهبود فضای کسب و کار توسط گیلان
نجفی کسب هفت دوره پیاپی رتبه نخست بهبود فضای کسب و کار گیلان را امری بیسابقه خواند و ادامه داد: با تلاش مجموعه مدیریتی استان، این مهم حاصل شده است.
وی با اشاره به نتیجه بخش بودن مذاکرات هستهای در دولت یازدهم در سایه هدایتهای عالمانه رهبر معظم انقلاب، درایت و اندیشههای عالی رییس جمهوری و دیپلماسی فعال وزارت امور خارجه گفت: مردم نتایج مثبت این فضای جدید را در بخشهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خواهند دید.
نرخ بیکاری در گیلان از میانگین کشوری کمتر است
استاندار گیلان همچنین کاهش نرخ بیکاری را در استان یکی از دستاوردهای دولت خواند و گفت: نرخ بیکاری گیلان در فصل بهار امسال به ۱۰ درصد رسید که برای اولین بار، از میانگین نرخ بیکاری در کشور که طی همین مدت، ۱۰ و هشت دهم درصد بود، کمتر شده است.
وی با یادآوری اینکه نرخ بیکاری در گیلان در سال ۹۱ معادل ۱۵ و نیم درصد و در کشور ۱۲ و دو دهم درصد بود، ادامه داد: در سال ۹۲، نرخ بیکاری در گیلان به ۱۳ و شش دهم درصد رسید که نسبت به سال قبل از آن، حدود دو درصد کاهش داشته است.
استاندار گیلان همچنین به روند کاهش نرخ بیکاری در استان در سال ۹۳ با وجود افزایش میانگین کشوری اشاره و نرخ بیکاری استان در آن سال را ۱۳ و دو دهم درصد ذکر کرد و گفت: مجموع این آمارها، نشان میدهد که حرکت انجام شده، بسیار مثبت بوده است.
نجفی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در فصل بهار امسال در استان و با مقایسه آن با بهار سال ۹۳ افزود: نرخ بیکاری در فصل بهار سال گذشته، ۱۳ و شش دهم درصد بود که امسال این آمار به ۱۰ درصد کاهش یافته این درحالیست که متوسط نرخ بیکاری کشور در مدت مشابه، ۱۰ و هشت دهم درصد بوده است.
وی همچنین گفت: اکنون از استان دوم کشور به لحاظ بیکاری به جایگاه استان هجدهم از نظر نرخ بیکاری رسیدیم و اگرچه تا حدودی از نگرانیهایمان کاسته شده، اما باید برای حفظ جایگاه و کسب رتبه برتر بیشتر تلاش کنیم.
نجفی با بیان اینکه به دنبال گیلان برتر و بهتر در زمینه اشتغال در همه فصول سال هستیم اظهار کرد: باید با استفاده از فضای جدیدی که در کشور ایجاد شده؛ با دیپلماسی خوب، ارتباطات خارجی و نگاه درون زا و اقتصاد مقاومتی گامهایی اساسیتر برای رفع مشکل بیکاری جوانان برداریم.
وی راهاندازی کارگروه رفع موانع تولید در گیلان در یکسال و نیم گذشته را از اقدامات مثبت انجام شده برای برطرف کردن مشکلات واحدهای تولیدی عنوان و اظهار کرد: این استان در راهاندازی این کارگروه پیشرو بود و اکنون با الگوگیری از این استان، به صورت مصوبه قانونی هیات وزیران به همه استانها ابلاغ شده است.
شتاب گرفتن پروژههای عمرانی با سفر رییس جمهوری به گیلان
استاندار گیلان یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای استان طی دو سال گذشته را سفر رییس جمهوری در فروردین ماه امسال و شتاب گرفتن تعدادی از پروژههای مهم خواند و بیان کرد: آرامش این سفر و استقبال بینظیر مردم، دستاوردهای خوبی را در بخشهای مختلف از جمله بخشهای عمرانی، آزادراه، راه آهن، کشاورزی، واحدهای تولیدی گردشگری داشت.
وی با اشاره به ورود آب دو رودخانه زرجوب و گوهر رود به تالاب انزلی افزود: آلودگی رودخانههای زرجوب و گوهر رود در سالیان اخیر مشکلاتی را برای مردم و ساکنان این مناطق ایجاد کرده که دولت برای این بخش نیز ۵۰ میلیارد تومان اختصاص داده است.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه در بخشی از صنعت کشاورزی همچون چای، با استقرار دولت تدبیر و امید تحولی ایجاد شده، گفت: با افزایش خوب و مناسب قیمت برگ سبز چای در سال گذشته و همچنین پرداخت تسهیلات بهزراعی، شرایط برای حضور کشاورزان چایکار در باغات چای فراهم شد به طوریکه براساس گزارشات، حدود سه هزار هکتار به سطح زیرکشت چای استان افزوده شده است.
نجفی همچنین به کاهش هزینههای کشاورزی برای مقرون به صرفه کردن آن در استان اشاره و بیان کرد: طرح تجهیز، نوسازی، یکپارچه سازی و تسطیح اراضی از راهکارهای کاهش هزینههای تولید و اقتصادی کردن کشاورزی در استان است.
وی گفت: در همین راستا، تسطیح ۵۰ هزار هکتار از اراضی گیلان برای پنج سال در برنامههای دولت قرار گرفته که در سال اول، ۱۰ هزار هکتار با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان و مابقی آن برای سالهای بعد پیش بینی شده است.
استاندار گیلان تصریح کرد: در سفر رییس جمهوری بر تقویت سدها توجه ویژهای شد و برای تسریع بر احداث سدهای پایین دستی شفارود، پلرود و ۱۱ سد لاستیکی نیز تاکید شده است
نجفی تصریح کرد: برای فعال کردن آب بندانها، لایروبیها، انهار، در این سفر، ۱۱ سد لاستیکی در برنامه دولت قرار گرفته که چهار سد تا پایان سال ۹۴ و هفت سد دیگر در سال ۹۵ به بهره برداری میرسد.
استاندار گیلان با اشاره به اختصاص اعتبار برای پروژه راه آهن قزوین - رشت به عنوان یکی از بحثهای اساسی این سفر در استان افزود: در پروژه راه آهن قزوین - رشت بیش از ۹۰ درصد پیشرفت در زیرسازی و بیش از ۳۰ درصد در ریلگذاری داشتهایم که در سال ۹۱، ۴۱۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شده بود.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در سالهای ۹۲ و ۹۳، ۴۰۰ میلیارد تومان برای آن اعتبار اختصاص داد، اظهار کرد: اکنون پیشرفت خوبی در این خصوص دارد.
نجفی اظهار کرد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و بهره برداری راه آهن قزوین - رشت، ۷۰۰ میلیارد تومان است که اختصاص این مبلغ برای سال ۹۴ و ۹۵ در این سفر تصویب شده است.
وی از ابلاغ ۴۰۵ میلیارد تومان اعتبارات تخصیص یافته در سفر رییس جمهوری به استان خبر داد و گفت: از ۸۰۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته برای ۲۹ پروژه در سفر رییس جمهوری به استان، ۴۰۵ میلیارد تومان معادل ۵۰ و سه دهم درصد اعتبار به گیلان ابلاغ شده است.
کار و تلاش، پاسخ مسئولان به حماسه حضور مردم
استاندار گیلان به نامگذاری امسال به عنوان دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی اشاره و بیان کرد: فضای همدلی و آرامشی که در استان در سال ۹۳ آغاز شده بود، در سال ۹۴ با این شعار کامل شده است.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ این فضای همدلی در استان بیان کرد: اکنون اندیشه و دغدغه تمامی گروههای سیاسی با هر تفکر و اندیشهای، پیشرفت و توسعه استان و رفاه مردم است؛ و در شرایط کنونی پاسخ حماسه حضور مردم را باید فقط با تلاش و کار بدهیم.
کنترل و مهار تورم افسار گسیخته از توفیق بزرگ دولت در بخش اقتصادیست
استاندار گیلان یکی از موفقیتهای بزرگ دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته را در بخش اقتصادی دانست و گفت: کنترل و مهار تورم افسار گسیخته از مهمترین توفیقات بزرگ دولت است.
وی با بیان اینکه رییس جمهور و اعضای هیئت دولت از ابتدای ورود به قوه مجریه یکی از اهداف اصلی خود را بهبود شرایط اقتصادی مردم اعلام کردند، اظهار کرد: کنترل و مهار تورم افسار گسیخته و کاهش تدریجی آن، ارتقاء رتبه ملی در شاخصهای کلان موثر در بهبود فضای کسب و کار، مبارزه با فساد، کاهش زمینههای فسادپذیری سیستمهای دولتی، حمایت از تولید و کاهش موانع آن و کاهش درصد بیکاری تنها بخشی از توفیقات دولت یازدهم در عرصه اقتصادی به شمار میرود.
وی بیان کرد: طی این دو سال، همواره نرخ تورم در استان دو تا دو و نیم درصد از میانگین کشوری کمتر بوده و در کل؛ کاهش نرخ بیکاری و بهبود رتبه گیلان بین استانهای کشور و ارتقاء چند پلهای آن را مرهون تلاشهای تیم اقتصادی دولت و بخش خصوصی در استان گیلان هستیم.
نجفی با اشاره به خشکسالی و تاثیرات آن بر مزارع برنج استان گفت: به گواه همه منتقدان؛ سالجاری برای زراعت برنج استان یک سال استثنایی بود؛ کمبود شدید ذخیره آب مخازن و سدهای استان، گرمای بیسابقه هوا و عدم بارش باران در ایام گرم بهار و تابستان عملا زمینه را برای کاهش شدید تولید برنج استان فراهم کرده بود.
وی اضافه کرد: برخی از توصیهها نیز بر مبنای کاهش سطح زیرکشت در شالیزارهای استان بود ولی درایت و پشتکار مدیران استان و فعالان این حوزه، باعث شد این چالش تبدیل به فرصت شود و در سالجاری نه تنها از لحاظ کیفی بلکه از لحاظ کمی نیز شاهد افزایش تولید برنج خواهیم بود.
گیلان، جزو استانهای برتر در زمینه جذب سرمایه گذار
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به نقش تعامل دستگاههای اجرایی در توسعه و پیشبرد امور گفت: گیلان در زمینه جذب سرمایه گذار جزو استانهای برتر کشور است.
وی افزود: قرارگرفتن گیلان بین هشت استان برتر کشور در زمینه جذب سرمایه گذاری جدید در سه سال اخیر گواه این مدعاست.
نجفی اضافه کرد: تشکیل کارگروه حمایت از تولید در استان که با حضور رؤسای دستگاههای اجرایی، بانکهای عامل و تمامی دست اندرکاران حوزه صنعت و معدن انجام شد؛ از مهمترین اقدامات در زمینه رسیدگی به مسایل تولیدکنندگان بوده که ثمرات و دستاوردهای مهمی برای بخش صنعت و معدن استان داشته است.
وی با اشاره به سفر اعضای این کارگروه به شهرستانهای استان برای بررسی مشکلات واحدهای تولیدی اظهار کرد: خروجی این جلسات، ۵۳۰ مصوبه بوده که حداقل ۲۷ درصد از آنها اجرایی شده و بخش دیگری نیز در حال پیگیری میباشد.
اهتمام ویژه برای تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی در بخشهای راه و مسکن
نجفی بهسازی و نوسازی راههای شریانی و آسفالت راههای روستایی را از دیگر اقدامات مثبت انجام شده خواند و گفت: هشت هزار و ۹۰۰ کیلومتر از راههای استان روستایی است و تفاهم نامهای بین راه و شهرسازی و بخش خصوصی برای آسفالت یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر از راههای روستایی امضا شده که هم اکنون عملیات آن در حال اجراست.
وی جبران عقب ماندگی شاخص راههای روستایی گیلان نسبت به شاخص کشوری از ۱۴ درصد در دو سال گذشته به هشت درصد را از جمله دیگر اقدامات موثر انجام شده در این بخش عنوان کرد.
ایجاد شور و نشاط، مهمترین دستاورد دولت در بخشهای فرهنگی و اجتماعی
نماینده عالی دولت در گیلان بیان کرد: توسعه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی و ایجاد شور و نشاط، مهمترین رویکرد دولت در بخشهای فرهنگی و اجتماعی است.
وی افزود: با توجه به نوع رویکرد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دولت یازدهم که با شعار تدبیر و امید و با رویه اعتدال گرایی بر سر کار آمد؛ سیاستهای تعریف شده نیز در راستای تولید نشاط اجتماعی و توسعه فعالیتهای فرهنگی در چارچوبهای قانونی و براساس ضوابط حاکم بر اداره کشور بوده است.
نجفی اضافه کرد: آنچه که امروز پس از حدود دو سال فعالیت در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و تبیین کارنامه دولت در سطح کلان میتوان به آن اشاره کرد؛ حرکت بر مدار توجه به مطالبات مردم و پاسخ به این مطالبات در حوزههای فرهنگی و اجتماعی براساس چارجوبهای تعریف شده است.
وی ادامه داد: ما نیز در گیلان تلاش کردهایم به دور از نگاههای سلیقهای براساس واقعیتها، برای توسعه برنامههای حقوق شهروندی، جلب مشارکتهای مردمی با توسعه سازمانهای مردم نهاد، ایجاد بسترهای اجرای برنامههای فرهنگی - هنری و شور و نشاط در جامعه هنرمندان گامهای موثری برداریم.
نماینده عالی دولت در گیلان با ارائه آماری در این زمینه گفت: در حالیکه در سال ۹۲، هفت مورد تاسیس سازمانهای مردم نهاد داشتیم، در سال ۹۳ تعداد تقاضا برای تاسیس سمن ۱۶ مورد و از ابتدای امسال تا کنون، ۲۲ مورد تقاضا برای صدور مجوز فعالیت اینگونه سازمانها در استان داشتهایم.
توسعه فضاهای فرهنگی، نتیجه رویکرد اعتدالی دولت
نجفی گفت: سال ۹۳ اگرچه سال سختی به لحاظ اختصاص بودجه بود، اما وجود دغدغه فرهنگی موجب تخصیص بودجه به مجتمعهای فرهنگی هنری آستارا و لاهیجان پس از ۱۴ سال و تکمیل تالار تئاتر شهر رشت شد.
وی در ارتباط با پروژه ملی تالار مرکزی رشت گفت: پروژه تالار مرکزی رشت بین ۸۵ تا ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
گردشگری، تعیین کنندهترین راهبرد در نظام برنامهریزی دولت
استاندار با بیان وضعیت گردشگری در استان گیلان گفت: در حال حاضر یک هزار و ۱۹ واحد اقامتی با ظرفیت بیش ۱۸ هزار و ۶۶۰ هزار تخت و شش هزار و ۴۷۳ اتاق و ۲۱۳ واحد پذیرایی بین راهی و سفره خانه سنتی با ظرفیت ۳۴هزار و ۲۹۷ صندلی و تعداد ۵۳ دفتر خدمات مسافرتی در استان گیلان فعال هستند.
وی صنایع دستی را جزو لاینفک فعالیت اقتصادی مردم استان گیلان دانست که در طول تاریخ معیشت مردم به آن هم پیوند خورده چنانکه بیش از ۱۶ هزار هنرمند صنایع دستی در گیلان در رشتههای مختلف هنری فعال هستند.
ارتقاء دانشگاه گیلان به جایگاه هشتم در بین دانشگاههای جامع کشور
نماینده عالی دولت در گیلان گفت: شروع سال ۹۳ با خبر موافقت شورای گسترش آموزش عالی با تأسیس رشتههای جدید رقم خورد و پایان آن با خبر اعلام موسسه ISC مبنی بر ارتقاء دانشگاه گیلان به جایگاه هشتم در بین دانشگاههای جامع کشور بر اساس ارزیابی جامع همراه بود.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه آموزشی سه هزار و ۶۵۰ نفر از دانش آموختگان در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در سال ۹۳ از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند.
نجفی با بیان اینکه سه هزار و ۷۰۹ دانشجوی جدید وارد دانشگاه شد، یادآور شد: ۴۰ نفر از آنان دانشجوی خارجی هستند و بدین ترتیب در سال ۹۳ تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه نزدیک به ۴۰ درصد کل دانشجویان رسید.
تمرکز برنامههای سوادآموزی در گیلان با نگاه حرفهای به موضوع آموزش بزرگسالان
وی گفت: برنامههای سوادآموزی با نگاه حرفهای به موضوع آموزش بزرگسالان و با نگاه نو به چالشهای موجود، راههای جدیدی را برای بهبود خدمات آموزشی و سوادآموزی ایجاد کند.
استاندار افزود: به منظور ریشه کنی بیسوادی در طرح با سوادکردن اولیای بیسواد دانش آموزان، تعداد ۱۵ هزار و ۸۷۱ نفر شناسایی و دو هزار و ۷۳۲ نفر با تلاش مدیران مدارس آموزش و پرورش جذب برنامههای سوادآموزی شدهاند و همچنین در شناسایی یک هزار و ۴۳ نفر از افراد بیسواد ۱۰ تا ۲۰ ساله موفقیت خوبی داشتیم.
ورزش گیلان رشد خوبی در این دولت داشته است
وی تصریح کرد: ورزش گیلان نیز رشد خوبی در زمینههای مختلف از جمله کسب مدال، توسعه زیرساختهای ورزشی و تعداد ورزشکاران سازمان یافته داشته است.
نجفی به افزایش سرانه فضای ورزشی در گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، سرانه ورزشی در گیلان کمتر از ۶۰ سانتی متر بود که این رقم هم اینک به ۶۸ سانتی متر افزایش یافته و نگاه ما به افزایش سرانه فضای ورزش تا حدود یک متر است.