صنایع کوچک کشور نیازمند توجه بیشتری هستند
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی گیلان با اشاره به اهمیت نقش صنایع کوچک در اقتصاد کشور، گفت: باید در کشور توجه بیشتری به این حوزه شود.
به گزارش ایلنا از رشت، جلسه هماهنگی اعضای کلینیک عارضه یابی صنعتی بسیج مهندسین با مدیران شهرکهای صنعتی گیلان به منظور بررسی روند فعالیت واحدهای صنعتی استان برگزار شد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی گیلان با اشاره به مشکلات صنعت استان بر ضرورت مساعدت همه جانبه دستگاهها تاکید و تصریح کرد: تداوم رشد صنعت مستلزم توجه هرچه بیشتر به صنایع کوچک است.
عباس قلندری با اشاره به تاثیر و اهمیت صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد کشور افزود: توسعه صنعتی و اقتصادی، کمک به توزیع عادلانه درآمد، اشتغال زایی، تسریع توسعه صنعتی در نقش اقمار صنایع بزرگ و ایجاد ارزش افزوده از جمله مهمترین تاثیرات صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد کشور است.
وی همچنین تشویق فرهنگ سرمایه گذاری، تسریع در زمان بهره برداری و توجه به هزینه فرصت سرمایه، ارزش تولید بیشتر با سرمایه گذاری کمتر و صرفه جویی در استفاده از ارزهای خارجی از دیگر تاثیرات صنایع کوچک بر اقتصاد عنوان کرد.
وی تصریح کرد: صنایع کوچک امروز از اهمیت و جایگاه مناسبی در دنیا برخوردار است و در کشور ما میبایست توجه بیشتری به این مقوله بشود.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان گیلان همچنین با بیان اینکه صاحبان صنایع امروز با مشکلات متعددی مواجه هستند، به مشکلات صنایع استان اشاره و بیان کرد: کمبود نقدینگی، سرمایه در گردش، امور مالیاتی، دیرکرد بدهی و معوقات بانکها، افزایش پرداخت هزینه تامین اجتماعی و حمایت از بازارهای داخلی از جمله این مشکلات است.
قلندری به تشکیل کارگروه رفع موانع تولید در استان از یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: بدنبال راه اندازی کارگروه رفع موانع تولید در استان و بررسی مشکلات صنعتگران، بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط رفع شده است که پیگیری برای حل مشکلات صاحبان صنایع همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: همفکری و نگاه مهندسی و ریشهای به مسائل صنعت به شناسایی بهتر دغدغهها و مشکلات واحدهای صنعتی و رفع نیازهای آنها کمک موثری میکند.
گفتنیست؛ کلینیک عارضه یابی گیلان برای نخستین بار توسط سپاه قدس و بسیج مهندسین استان به منظور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تشکیل و از سال ۹۴ به صورت برنامه ریزی شده آماده ارائه خدمات به واحدهای صنعتی استان میباشد.
کلینیک عارضه یابی صنعتی استان به بررسی چالشهای موجود در صنعت اعم از مشکلات سرمایه در گردش، تامین مواد اولیه، بازاریابی و فروش محصولات و ارائه راهکارههای مدیریتی جهت بهبود و ضعیت کسب و کار میپردازد.
۷۳۲ واحد بهره بردار در شهرکهای صنعتی گیلان وجود دارند که از این تعداد، ۵۲۷ واحد فعال و بقیه غیر فعال هستند.
۱۲ هزار و ۴۵۰ نفر در شهرکهای صنعتی گیلان مشغول به کارند.