ثبت بیش از 77 میلیون تردد در جادههای گیلان طی 4 ماه
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان گفت: در ۴ ماه گذشته در ۵۰ محور رفت و برگشت استان بیش از ۷۷ میلیون تردد ثبت شده است.
ناصر آل محمدی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در رشت، با اشاره به پشت سرگذاشتن روز خبرنگار اظهار کرد: خبرنگاری شغل مقدسیست و اهمیت آن قابل انکار نیست.
وی سرعت و دقت را دو امر مهم در اطلاعرسانی دانست و افزود: متاسفانه فعالان در این حرفه با مشکلات معیشتی روبرو هستند و نیاز دارند که مورد حمایت قرار گیرند.
مدیرکل حمل و نقل و پایانهای گیلان عنوان کرد: فعالیت خبرنگاری پیش از اینکه شغل محسوب شود یک علاقه است.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت حمل و نقل در گیلان پرداخت و افزود: در این حوزه نیز همانند دیگر حوزهها تهدیدها و فرصتهایی وجود دارد که میتوان از نیروهای انسانی به عنوان فرصت و از وابستگی به صنایع خارجی بعنوان تهدید نام برد.
آل محمدی با بیان اینکه تحریمهای ظالمانه موجب وابستگی کشور به صنایع خارجی شده است، بیان کرد: در بخش کامیون و اتوبوس خود کفا نبودیم و از لحاظ کمی و کیفی با مشکل مواجه هستیم.
وی اظهار کرد: کمبود کامیون و اتوبوس و مشکلات موجود در حوزه وام و تسهیلات بانکی در سال های اخیر مشکلات حمل و نقل کشور را چند برابر کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حوزه مسافربری به دلیل فراوانی خودروهای شخصی در خودروهای عمومی سیل نزولی بوجود آمده است، تصریح کرد: فرهنگ استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی باید ترویج داده شود.
وی گفت: در ۴ ماه گذشته در ۵۰ محور رفت و برگشت استان بیش از ۷۷ میلیون تردد به ثبت رسید.
آل محمدی زیر ساختهای حمل و نقل ماشینهای سنگین را نامناسب ارزیابی کرد و افزود: در دوران پساتحریم و رونق واردات، باید توجه داشت که ظرفیت زیرساختهای موجود برای خودروهای سنگین مطلوب نیست.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان با بیان اینکه این استان گردشگرپذیر بوده و در کریدور حملونقل واقع شده است، تاکید کرد: باید از این فرصت بهره لازم را بگیریم.
وی دریایی بودن گیلان و داشتن مرز مشترک با کشورهای همسایه را امتیازاتی ارزشمند برشمرد و اظهار کرد: امسال برای ساماندهی پایانه صادراتی آستارا پنج میلیارد هزینه خواهد شد.
آل محمدی ادامه داد: همچنین پایانه انزلی و رشت نیز از دیگر ظرفیتهای استان هستند که پایانه رشت به سبب تولیدات شهرصنعتی رو به رشد بوده است.
وی با بیان اینکه پایانه بار خصوصی لوشان به دلیل برخی مشکلات موجود راهاندازی نشده است، گفت: ۱۶۳ شرکت ، ۸ انجمن صنفی و یک کانون در حوزه حمل و نقل استان فعالیت میکنند.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان به فعالیت۱۱۲ شرکت مسافربری در سطح استان اشاره کرد و افزود: در حوزه اتوبوس و سواری وضعیت استان مطلوب است و به مرز فرسودگی طبق میانگین کشوری نرسیده است.
وی با بیان اینکه در حوزه مینیبوس مشکلاتی وجود دارد، یادآور شد: البته اکنون خودروهایی مانند ون بعنوان جایگزین استفاده میشوند که در برخی از نقاط مانند روستاهای کوهستانی کارایی خوبی دارند.
آل محمدی کیفیت مینی بوسهای موجود را نامناسب خواند و خاطرنشان کرد: متاسفانه تولیدات چینی موجود در بازار نیز ۱۲۰ میلیون تومان است که توجیه اقتصادی ندارد.