خبرگزاری کار ایران

گزارش خبری

کشمکش رسانه‌ای مسئولان در فاجعه خشک شدن دریاچه تاق بستان

بعد از فاجعه خشک شدن دریاچه تاق بستان به علل نامشخص، مسئولان و مدیران مربوطه به جای پیدا کردن راه‌حل برون رفت از این مشکل همچنان دنبال کشمکش‌های رسانه‌ای با یکدیگر هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کرمانشاه، در هفته‌های گذشته بسیاری از منابع آبی کرمانشاه بعد از بارها هشدار مسئولان نسبت به کمبود آب و بحران آن در آینده‌ای نزدیک، به یک باره خشک شدند، امری که واکنش بسیاری از فعالان زیست محیطی را به دنبال داشت.

در این بین بسیاری از مدیران خواسته و یا ناخواسته توپ تقصیر را در زمین مسئولان دیگر می‌اندازند.

اوج این اختلافات و درگیری‌های لفظی زمانی عینت بیشتری یافت که خبر خشک شدن یک شبه دریاچه تاریخی تاق بستان بر خروجی بسیاری از خبرگزاری‌ها قرار گرفت.

14

مدیران آب منطقه‌ای، میراث فرهنگی، آب و فاضلاب شهری، جهاد کشاورزی و... از دست مسئولانی بودند که هر کدام علت و یا عللی برای این فاجعه زیست محیطی تعریف می‌کردند.

کیاست امیریان، مدیرعامل آب منطقه کرمانشاه علت اصلی خشک شدن دریاچه تاق بستان را وجود چاه آب نمی‌داند.

وی می‌گوید: در اطراف دریاچه تاق بستان چاه غیرمجازی نداریم که باعث خشک شدن این محل شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه تاکیدکرد: ورودی طاق‌بستان سیفونی دارد که آب زیرزمینی در آن جریان پیدا می‌کند و زمانی که حرکت می‌کند، مقداری آب بالا می‌آورد اما، هنوز جریانی از چشمه‌ها طاق‌بستان دیده نشده است.

4141

با این حال کیاست امیریان، مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه، به اظهارات مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه مبنی بر علت خشک شدن دریاچه تاق بستان واکنش نشان می‌دهد.

امیریان در این باره می‌گوید: مدیرکل میراث فرهنگی علت جاری شدن دوباره آب در دریاچه تابستان را پلمپ چاه‌های آب می‌داند که این نظر صحیح نیست.

از سویی دیگر، علی فعله‌گری، مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه علت اصلی خشک شدن دریاچه تاق بستان را موضوع دیگری می‌داند.

010

فعله‌گری در این‌باره به یکی از خبرگزاری‌های استان اعلام کرده بود که برای رسیدن به نتایج درست و روشن شدن علت خشکی چشمه‌های طاق بستان باید چند روزی برداشت آب از چاه‌های اطراف آن متوقف شود.

این مقام مسئول می‌گوید: ظاهرا نتیجه ستاد بحران تا امروز این شده که به نظرشان برسد که یکی از دلایل خشکی آب چشمه‌ها اقدامات عمرانی و ساماندهی میراث بوده است موضوعی کاملا خنده‌دار که بیشتر فرافکنی برای کم کردن فشارهای افکار عمومی بر مقصران اصلی امر است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه برای اینکه علت اصلی این فاجعه زیست محیطی را مشخص کند در چندین جلسه از مسئولان آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب استان درخواست کرده بود که به صورت موقت مدتی چاه‌های آب در اطراف دریاچه تاق بستان را مسدود کنند که خود این درخواست با واکنش برخی از مدیران مذکور روبرو شده بود.

139404211108107295681014

فعله‌گری در این باره تاکید کرد که در جلسه حفاظت آب پیشنهاد دادم اگر ممکن است سه روز برداشت آب از حوزه‌های شمال و جنوب طاق بستان پیشگیری شود، اگر آب به چشمه‌ها باز نگشت ما تمام نظرات دوستان را قبول می‌کنیم.

از سوی دیگر مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه وجود زمین‌های کشاورزی و کشت محصولاتی که نیازمند آب فراوان همانند هندوانه هستند را یکی دیگر از علل این فاجعه عنوان می‌کند.

وجود کارواش‌های غیرمجاز در نزدیکی تاق بستان از دیگر مواردی است که مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه به وجود آنها اعتراض دارد.

فعله‌گری تاکید کرد: بیش از چهارده حلقه چاه و نیز 20 واحد کارواش در اطراف سراب تاق بستان شناسایی شده‌اند که سهم زیادی از آب این دریاچه را به صورت غیرقانونی می‌بلعند.

رییس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: علت اصلی خشک شدن رودها و دریاچه تاق بستان ناشی از خشکسالی مداوم و مستمر طی سالیان گذشته بوده و طبیعی است که برداشت بی‌رویه و عدم بهره‌وری مصرف آب آن را تشدید خواهد کرد.

علی اشرف منصوری افزود: در این راستا قانون توزیع عادلانه آب، کنترل چاه‌ها و برداشت‌ها را جزو وظایف شرکت‌های آب منطقه‌ای دانسته که این مهم در جلسات شورای حفاظت از منابع آبی استان با حضور استاندار با حساسیت خاصی دنبال می‌شود.

با این حال به نظر می‌رسد که مسئولان در این ماجرا تنها به دنبال پیدا کردن مقصر هستند و می‌خواهند به نوعی خود را از این فاجعه به وجود آمده بی‌گناه بدانند، با این حال هیچ کدام از این مدیران تاکنون راه‌حل شفاف و درستی در این زمینه ارائه نداده است و کماکان شاهد کشمکش‌های رسانه‌ای این دوستان در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های محلی و کشوری هستیم.

کد خبر : ۲۹۳۲۵۳