خبرگزاری کار ایران

آیت الله صانعی در خطبه‌های نماز عید فطر

اسلام را آن طور که هست معرفی کنیم

یکی از مراجع تقلید شیعه در قم، گفت: باید اسلام را آن طور که هست به جامعه معرفی کنیم تا زدگی برای مردم و جوانان به همراه نداشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیتالله یوسف صانعی از مراجع تقلید شیعه در قم، صبح امروز و در خطبه‌های نماز عید فطر که با حضور علما و اقشار مختلف مردم، در شهر قم برگزار شد، با بیان اینکه باید در خطبه‌های نماز عید و نمازهای جمعه مشکلات جامعه و همچنین راهکار درمان آن مشکلات بیان شود، اظهار کرد: مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم، غربت اسلام است.

اسلام، یک دین آسان است

وی با بیان اینکه غربت اسلام از چند جهت است، که بخشی از راهکارهای برطرف شدن آن، در دستان من و شماست، گفت: بر همه ماست که اسلام را طوری معرفی کنیم که زدگی جوانان نسبت به اسلام، برطرف شده یا به حداقل برسد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه امروز اسلام زدایی بین جوامع بشری مخصوصا جوانان مسلمان زیاد شده است، ما باید اسلام را یک دین سهل و آسان معرفی کنیم، و پیامبر بزرگوار اسلام(ص) نیز فرموده‌اند که من برای معرفی دین آسان مبعوث شدم.

وی با بیان اینکه خداوند برای دین اسلام، آسانی را اراده کرده است و نه مشکل را، گفت: در دین حرج و مشکل نیست و همه انسان‌ها در هر جایی در رابطه با دین، به هرج و مشکلی برخورد کردند که قابل حل نبود، یا باید خودشان آن مشکل را حل کنند، یا این که با مراجعه به دانشمندان نسبت به حل آن اقدام کنند؛ اگر هم نتوانستیم حل آن مشکل را پیدا کنیم، اشکال از خود ماست چرا که قوانین الهی جامع و کامل است.

قبرستان جای مرده‌هاست، نه مسجد

آیت الله صانعی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: در اسلام، هر مکانی که برای موضوعی خاص در نظر گرفته شده، باید برای همان کار استفاده شود و کسی حق ندارد کار دیگری در آن انجام دهد؛ مثلا کسی حق ندارد مسجد که محل عبادت باشد را تبدیل به محل تجارت و پاساژ کند و یا این که مرده‌ای را در مسجد دفن کند، چون قبرستان جای مرده‌ها و مسجد جای زنده‌هاست.

وی با تأکید بر اینکه اسلام، نه یک دین مشکل، که یک دین آسان است، گفت: سالیان دراز می‌گفتند که برای مثال اگر زنی کشته شود، دیه و خون بهای او، نصف یک مرد است، اما وقتی در دنیای امروز به آن اشکال می‌کنند، باید بنشینیم و این موضوع را بررسی کنیم.

این مرجع تقلید با بیان اینکه همه افراد باید هر جایی که دیدند احکام اسلام، خلاف آسانی است، باید پرسش کنند، خاطرنشان کرد: برای مثال این تفکر وجود داشت و شاید هم دارد که اگر یک زن بخواهد از خانه بیرون برود، باید از شوهر خود اجازه بگیرد، اما اگر مردی دلش خواست تا ساعت 3 بعد از نصف شب بیرون منزل در هر جایی باشد و بعد با یک زن دیگر وارد خانه شده و به همسرش بگوید من این زن را صیغه کرده‌ام، نیازی به اجازه از همسر خود ندارد؛ سؤال این است که با این شرایط، آن زن چگونه به اسلام روی بیاورد؟ در حالی که ازدواج برای آرامش است و نه سلب آرامش؛ زن و مرد در یک زندگی مشترک هستند و باید برای هر موردی که برای طرف مقابل زحمت ایجاد می کند، از یکدیگر اجازه بگیرند.

اسلام را آن طور که هست معرفی کنیم

وی با بیان اینکه باید اسلام را آن طور که هست به جامعه معرفی کنیم تا زدگی برای مردم و جوانان به همراه نداشته باشد، گفت: عامل دیگری که باعث زدگی برخی از مردم از اسلام می‌شود، بد اجرا کردن قوانین اسلام و بدون فکر عمل کردن است؛ برای مثال در خصوص برخی اعدام‌هایی که می شود، این سؤال مطرح است که آیا فایده دارد؟

راهکار کاهش طلاق در جامعه

آیت الله صانعی در ادامه با طرح این سؤال که باید بررسی کنیم، چرا این قدر آمار طلاق در جامعه بالا رفته است؟، گفت: در گذشته بسیاری افراد از سربازی رفتن فرار می‌کردند، اما امروز خود افراد برای سربازی رفتن اقدام می‌کنند و این به خاطر این است که قوانین سختی گذاشته‌اند که اگر کسی کارت پایان خدمت نداشته باشد از بسیاری از خدمات اجتماعی محروم می‌شود؛ بیاییم برای جلوگیری از این همه طلاق که در جامعه صورت می‌گیرد، قوانین خاصی بگذاریم و مثلا بگوییم کسی که برای بار دوم بی جهت همسر خود را طلاق دهد و ...، از برخی خدمات اجتماعی و ... محروم شود؛ در این زمینه‌ها که اسلام بن بست ندارد.

وی تأکید کرد: بر ما وظیفه است که از اسلامی که برای آن بسیاری از انبیاء، امامان و صالحان و در همین زمان ما بسیاری از شهداء جنگ تحمیلی برای آن فدا شدند، به معنای صحیح پاسداری کنیم.

انتقاد از گران کردن نان

این مرجع تقلید در پایان با اشاره به خاطره‌ای از امام خمینی(ره) گفت: زمانی یکی از مسئولان ارشد کشور در زمان جنگ، به خدمت امام خمینی(ره) رسید و عرض کرد اجازه دهید قیمت نان را بالا ببریم، چرا که ثروتمندان از این نان ارزان بیشتر استفاده می‌کنند، اما امام خمینی(ره) با گران کردن نان مخالفت کردند و یک پاسخ بسیار معنادار عرفانی-اقتصادی و سیاسی دادند مبنی بر اینکه اجازه دهید در این مورد اغنیاء بر سر سفره فقرا بنشینند؛ اما متأسفانه امروز هر جایی که کم می‌آوریم، سریع از جیب مردم و این و آن می‌گیریم.

کد خبر : ۲۹۱۲۴۱