پایان تیر آخرین مهلت صدور کارت آمایش اتباع خارجیست
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم، پایان تیر را آخرین مهلت صدور کارت آمایش برای اتباع افغانی و عراقی مقیم استان اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، عباس شیرمحمدی، پیش از ظهر امروز در نشستی خبری، با اشاره به صدور کارت آمایش برای اتباع خارجی افغانی و عراقی مقیم استان، گفت: با توجه به مشکلاتی که در خصوص طرح آمایش اتباع افغانی و عراقی وجود داشت و البته با توجه به اینکه زمان اجرای این طرح با ماه مبارک رمضان تداخل پیدا کرد، اجرای این طرح تا پایان تیر تمدید شد.
وی افزود: اتباع افغانی و عراقی مقیم استان قم، موظف هستند که تا پایان تیر، به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مراجعه و کارتهای آمایش خود را تمدید کنند.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم، با تأکید بر اینکه زمان اعلام شده برای تمدید کارت آمایش اتباع افغانی و عراقی مقیم استان که آخرین روز تیرماه 94 باشد، دیگر تمدید نخواهد شد، گفت: کسانی که تا این تاریخ کارتهای آمایش مرحله دهم را دریافت نکنند، به عنوان اتباع غیر مجاز شناخته خواهند شد.
وی با بیان اینکه در استان قم متأسفانه تاکنون فقط 50 درصد از اتباع افغانی و عراقی، در طرح آمایش و گرفتن کارت این طرح شرکت کردهاند، گفت: در سه ماهه نخست سال جاری، حدود 2هزار و 750 نفر از اتباع غیرمجاز دستگیر و به مبادی خروجی کشور تحویل و از کشور خارج شدهاند و این درحالی است که آمار ترد شده اتباع غیر مجاز در سال 93، حدود 8 هزار نفر بوده است.
شیرمحمدی در خصوص آمار اتباع افغانی و عراقی که در حال حاضر در استان قم ساکن هستند، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 65 هزار نفر از اتباع افغانی دارای کارت آمایش و همینطور حدود 40 هزار اتباع افغانی دارای گذرنامه و البته حدود 20 هزار نفر اتباع افغانی غیرمجاز در استان ساکن هستند.
وی افزود: حدود 15 هزار نفر از اتباع عراقی نیز در استان قم به صورت قانونی ساکن هستند و آمار غیر رسمی نیز در خصوص مهاجرین عراقی، تقریبا وجود ندارد.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم، در خصوص بحث بیمه اتباع افغانی و عراقی مقیم استان، نیز خاطرنشان کرد: تا سال گذشته بخشی از اتباع خارجی مقیم استان قم که کارت آمایش داشتند، تحت پوشش بیمه آسیا قرار می گرفتند، اما به دلیل خدمات پایین این بیمه، و با قراردادی که ما بین وزارت خارجه، وزارت کشور، وزارت بهداشت و کمیساریای عالی پناهندگان منعقد شد، اتباع خارجی دارای کارت آمایش، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و دفترچه بیمه برای آنها صادر میشود.
وی افزود: برای طرح بیمه اتباع خارجی، ریاست محترم جمهوری کمک فراوانی کردند به گونهای که قرار شد هر مبلغی که کمیساریای عالی پناهندگان برای این منظور در نظر بگیرد، ریاست جمهوری 4 برابر آن را بپردازد.
شیرمحمدی در ادامه سخنان خود، گفت: اتفاق خوب دیگری که اخیرا برای اتباع خارجی کشورمان افتاد این بود که با دستور مقام معظم رهبری، تمام اتباع ساکن ایران، اعم از اتباع مجاز یا غیرمجاز، میتوانند فرزندانشان را برای تحصیل به مدارس تحت پوشش آموزش و پرورش بفرستند و این درحالی بود که تاکنون امکان تحصیل فقط برای فرزندان اتباع مجاز وجود داشت.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر این که در استان قم، فقط اتباع افغانی و عراقی ساکن هستند، گفت: در شهر قم به دلیل وجود جامعة المصطفی(ص) العالمیة، از حدود 109 کشور جهان، تبعه خارجی وجود داشته و زندگی میکنند ولی عمده کسانی که وزارت کشور در خصوص آنها توجه دارد، اتباع افغانی و عراقی هستند که جمعیت قابل توجهی از آنها به دلیل مسائل مختلف از جمله جنگ در کشورشان، مهاجرت کردهاند.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم، در ادامه سخنان خود در خصوص بحث ساماندهی کارگران اتباع و به ویژه کارگران افغانی در شهر قم، گفت: خدمات دیگری که به اتباع افغانی و عراقی همزمان با صدور کارت آمایش به آنها ارائه میشود، صدور کارت کارگری است که با این کارت، میتوانند همانند دیگر کارگران ایرانی بیمه شده و اگر در حین کار دچار سانحه شوند، از آن بیمه استفاده کنند.
شیرمحمدی در خصوص گلایه برخی از کارگران ایرانی از حضور کارگران افغانی در شهر قم، گفت: البته این امر، جزء مشکلات ما در شهر قم هست و این به دلیل بافتاین شهر است که باعث شده اتباع غیرمجاز زیادی در این شهر وجود داشته باشند؛ این اتباع غیرمجاز به دلیل دستمزد کمی که نسبت به کارگران ایرانی و اتباع مجاز میگیرند، اقبال بیشتری از سوی کارفرماها دارند؛ کارفرماها نیز بعضا دچار تخلف شده و از اتباع غیرمجاز استفاده میکنند.
وی افزود: در جلسه اخیری که در کمیسیون اشتغال استان قم داشتیم، مطرح شد که با کارفرماهای متخلفی که اقدام به بکارگیری اتباع غیرمجاز میکنند، برخوردهای لازم قانونی صورت گیرد؛ جناب آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز اخیرا بخشنامهای را به بخشهای مختلف دولتی ابلاغ کرده که حق به کارگیری اتباع غیرمجاز را نداشته باشند.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم، در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: بارها مطرح شده و بازهم لازم است مطرح شود که طبق مصوبه سال 85 مجلس شورای اسلامی، ازدواج اتباع ایرانی با اتباع خارجی، اعم از اتباع مجاز و چه اتباع غیرمجاز، طبق قانون جرم محسوب شده و به هیچ عنوان ثبت قانونی نمیشود، چرا که این کار مشکلاتی را برای اتباع ایرانی ایجاد میکند که ما همواره با آنها درگیر هستیم.
وی در خصوص شایعاتی مبنی بر وجود مشکلاتی برای اتباع خارجی برای نقل و انتقالات مالی را رد کرد و گفت: برای اتباع خارجی مجاز که کارت آمایش دارند هیچ مشکلی برای نقل و انتقالات مالی وجود ندارد، کما این که در حال حاضر که حدود 45 کارخانهدار افغانی در شهر قم وجود دارند، با همین کارت آمایش، عابربانک دارند و کارهای بانکی و حسابرسیهای مالی خود را انجام میدهند.
شیرمحمدی در خصوص آمار دانشجویان اتباع در استان قم نیز گفت: در حال حاضر حدود 1600 دانشجوی افغانی و حدود 300 دانشجوی عراقی در 14 دانشگاه مختلف استان، مشغول تحصیل هستند.
وی در ادامه سخنان خود، وجود اتباع غیرمجاز را خطری برای جامعه دانست و گفت: اتباع غیرمجاز به دلیل این که در جایی ثبت نشدند، خود به خود زمینه رفتن به سمت جرم در آنها ایجاد میشود، و وقتی هم که کسی یک بار به جرم آلوده شد، تمام شهر را میتواند تحت تأثیر قرار دهد.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم در پایان سخنان خود، یادآور شد: استان بعد از استانهای، یزد، کرمان، بوشهر و خراسان رضوی، رتبه پنجم در پذیرش اتباع خارجی در کل کشور را در اختیار دارد.