خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی قزوین خبر داد؛

مشاهده درصد بالایی از سموم در نان، سبزیجات و سالادهای رستورانی قزوین

مشاهده درصد بالایی از سموم در نان، سبزیجات و سالادهای رستورانی قزوین
کد خبر : ۱۶۰۵۳۱۳

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی قزوین گفت: یافته‌های جدید نشان داده که یکی از عوامل مهم مرگ‌ومیر انواع سموم و آلودگی در مواد غذایی بوده که درصد بالایی از آن در سبزیجات، انواع سالادهای رستورانی و پخت نان در استان مشاهده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، حسن طاهراحمدی عصر امروز در نشست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان قزوین گفت: طی چند سال اخیر بیماری‌های واگیردار نیز جزو علت‌های اصلی مرگ و میرها بودند، اما امروز بیماری‌های غیرواگیر نیز از دلایل اصلی مرگ‌ومیر محسوب می‌شوند.

وی افزود: دلایل مختلفی برای وقوع مرگ‌ومیر در سطح استان قزوین وجود دارد که بیماری‌های قلبی و عروقی بیشترین سهم را در این حوزه دارند. بیماری‌های قلبی-عروقی بر اثر مصرف زیاد نمک، روغن و آلودگی‌های غذایی تشدید می‌شود و می‌تواند برای جان مردم بسیار خطرآفرین باشد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی قزوین با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل مرگ‌و میر در کشور و استان قزوین سرطان‌ها هستند، گفت: میزان آلودگی‌های غذایی بر این بیماری بسیار تأثیر گذار است.

طاهراحمدی افزود: آلودگی‌های غذایی باعث افزایش بیماری‌های واگیردار شده و باید برای کاهش این آلودگی‌ها برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم انجام شود. سالانه 4 هزار آزمایش سموم و آلودگی‌های مواد غذایی در آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام می‌شود، اما معمولاً به دلیل پرداخت نکردن هزینه آزمایش مواد غذایی کار از نظر سامانه ناقص می‌ماند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین عنوان کرد: درخواست داریم تا مجموعه استانداری قزوین از بودجه‌های استانی هزینه‌ای را برای انجام این آزمایشات غذایی مصوب کند تا به موقع و اصولی بتوانیم وارد مباحث پیشگیری شویم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز