استاندار مرکزی:
توسعه انرژیهای خورشیدی تنها راهحل کاهش آلودگی هوا و ناترازی انرژی است
![توسعه انرژیهای خورشیدی تنها راهحل کاهش آلودگی هوا و ناترازی انرژی است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/wqopgRmWEDcN/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0ptlezm3pCfOR7otfNPZWXfo,/%282562%29.jpg)
شهردار اراک: استفاده از خودروهای برقی نقش مؤثری در کاهش آلودگی هوای اراک دارد
استاندار مرکزی گفت: توجه ویژه به توسعه انرژیهای خورشیدی، تنها راهحل در مسیر کاهش آلودگی هوا، ناترازی انرژی و جلوگیری از قطع برق بخش صنعت وکشاورزی، است. هیچ استانی در کشور به اندازه استان مرکزی بازدهی پنلهای خورشیدی را ندارد و باید از این فرصت نهایت بهرهگیری را کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در مراسم بهرهبرداری از نخستین جایگاه 3 مگاواتی شارژ خودروهای برقی کشور و رونمایی از خودروهای امداد و نجات آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر اراک، افزود: توسعه انرژی خورشیدی مهمترین موضوعی است که مورد توجه ویژه قرار گرفته و بر ضرورت اجرای آن تأکید میشود.
وی ادامه داد: باید در اقدامات توسعهای اولویتها فراموش نشود و یکی از اولویتها توسعه انرژی خورشیدی است. در این راستا تولید 5000 مگاوات برق خورشیدی در بازه زمانی 3 سال آینده، اولویت اصلی استان مرکزی است. تولید برق از منبع خورشید در اولویت برنامهها و اقدامات استان است که با جدیت پیگیری میشود.
استاندار مرکزی به موضوع آلودگی هوای اراک و اعتراضات مردمی در این حوزه اشاره کرده و اظهار داشت: آلودگی هوا از دغدغههای اصلی مردم این استان به ویژه شهر اراک است. این موضوع شهروندان را ناراحت و دلخور کرده و اعتراضاتی که مردم نسبت به آلودگی هوا دارند به حق است.
زندیهوکیلی تصریح کرد: رئیسجمهور دستور قطع مازوتسوزی در نیروگاه شازند را صادر کرد. اما بهرغم میل باطنی رئیسجمهور و به دلیل ناترازی انرژی، چارهای جز مازوتسوزی مجدد نبود. به طور قطع با مسیر توسعه انرژی خورشیدی میتوان مازوتسوزی را قطع کرده و معضل آلودگی هوا را نیز حلوفصل کرد.
وی بیان داشت: تفاهمنامه ایجاد مزرعه خورشیدی در کنار ایستگاه شارژ اتوبوسهای برقی، منعقد شده و به زودی فرایند آن آغاز میشود. این فرایند یک اقدام ارزشمند و مهم دیگر است که منطبق با اولویتها و اقدامات توسعهای استان مرکزی صورت گرفته است.
استاندار مرکزی تأکید کرد: ایجاد ایستگاه شارژ اتوبوس برقی در اراک اقدامی ارزشمند در مسیر کاهش آلودگی هوا است که جای تقدیر دارد. شهرداری اراک باید تمام اتوبوسهای قدیمی را با اتوبوسهای برقی جایگزین کند. نردهبان بلند آتشنشانی نیز یک خواسته مهم برای شهر اراک بود که پس از سالها محقق شد.
زندیهوکیلی ابراز داشت: از تلاش چندین روزه شهرداری اراک در بازگشایی معابر و برفروبی معابر سطح شهر در روزهای برفی اخیر باید تقدیر و تشکر کرد. همواره انتقادات و مطالبات وجود دارد، اما قطعاً نیروهای شهرداری با تمام توان و امکانات پای کار بودند.
شهردار اراک نیز در این مراسم گفت: استفاده از خودروهای برقی نقش مؤثری در کاهش آلودگی هوای اراک دارد و ورود این اتوبوسها در بازه زمانی یک سال گذشته مورد توجه جدی قرار گرفته است. شهرداری اراک مصمم در اجرای تمام طرحهای مختلف کاهش آلودگی هوا از جمله ورود اتوبوسهای برقی به اراک است.
علیرضا محمودی افزود: ایستگاه شارژ خودروهای برقی شهر اراک، نخستین ایستگاه 3 مگاواتی در کشور است که در نوع خود بزرگترین جایگاه محسوب میشود. برای احداث و بهرهبرداری از این جایگاه، از بهترین تجهیزات بهرهگیری شده و با بهترین امکانات روز تجهیز شده است.
وی ادامه داد: ایستگاه شارژی خودروهای برقی شهر اراک از زمان استراحت اتوبوس تا 5:30 صبح، قابلیت 3 سری شارژ اتوبوس برقی را دارد. امروز قراردادی با شرکت ایرانخودرو دیزل برای ورود 20 دستگاه اتوبوس برقی دیگر به اراک منعقد میشود که گام مؤثری محسوب میشود.
رئیس سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری اراک نیز در این مراسم گفت: نخستین جایگاه 3 مگاواتی شارژ خودروهای برقی کشور در شهر اراک، از 7 شارژر 240 کیلوواتی و یک شارژر 120 کیلوواتی برای خودروهای سواری برخوردار است. این ایستگاه قابلیت شارژ 45 دستگاه اتوبوس در 8 ساعت کاری را دارد.
محمدحسین سادهوند افزود: در حال حاضر 30 دستگاه اتوبوس برقی در شهر اراک فعال است که در بازه زمانی 2 هفته گذشته برای شارژ این اتوبوسها تنها 2 مگاوات برق مصرف شده است. هزینه ایجاد جایگاه 3 مگاواتی شارژ خودروهای برقی اراک 500 میلیارد ریال بود و این جایگاه در بازه زمانی 8 ماه ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه ظرف مدت 2 روز آینده قرارداد 20 دستگاه اتوبوس برقی جدید نیز منعقد میشود، ادامه داد: با اضافه شدن 20 دستگاه اتوبوس برقی دیگر به ناوگان حمل و نقل شهرداری اراک، این شهر کمبودی به لحاظ اتوبوس عمومی ندارد و هماکنون جوانترین ناوگان حملونقل کشور را دارد.
رئیس سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری اراک اظهار داشت: خودروهای برقی که پروتکلهای شارژ آنها با شارژرهای ایستگاه همخوانی داشته باشند، میتوانند نسبت به شارژ اقدام کنند. در سال 1404 نصب شارژرهای برقی در سطح شهر برای خودروهای شخصی نیز از برنامههای اولویتدار است.
سادهوند به ایجاد نخستین نیروگاه خورشیدی هیبریدی کشور در اراک اشاره داشته و تصریح کرد: همچنین امروز تفاهمنامه ایجاد نخستین نیروگاه خورشیدی هیبریدی کشور نیز بین شرکت مپنا و شهرداری اراک به منظور تکمیل سوخت انرژی خورشیدی منعقد میشود که 3 مگاوات برق مورد نیاز در این جایگاه را تأمین میکند.