با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد انجام گرفت؛
آغاز به کار جشنواره تجسمی فجر در شیراز
![آغاز به کار جشنواره تجسمی فجر در شیراز](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/HVZ28PdPRQsG/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pikg71mdvYF77otfNPZWXfo,/111.jpg)
نگارخانه سرو شیراز میزبان افتتاحیه هفدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر بود و این جشنواره همزمان در ۱۱ استان کشور آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا، به گفته دبیر اجرایی جشنواره تجسمی فارس، نمایشگاه شیراز با حضور ۵۶ اثر از ۲۵ نقاش و مجسمه ساز استان فارسی برپا شده است.
محمدجواد زارع مهذبیه با بیان اینکه این جشنواره به صورتی غیررقابتی برگزار میشود، گفت: نمایشگاه تجسمی جشنواره فجر فارس تا ۲۹ بهمن ماه برپاست اما اختتامیه کشوری این رویداد سوم اسفندماه در تهران برگزار میشود.
امید مردم به گشایش فرهنگی است
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این میزبانی میتواند نویدبخش رویدادهای تجسمی فراتر از سطح ملی نیز باشد چرا که از استانهای مستعد کشور در این حوزه است.
نادره رضایی افزود: برگزاری این رویداد در شیراز تبلور این رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ایران تنها تهران نیست و جشنوارهها نباید فقط در پایتخت برگزار شود.
وی با اشاره به ظرفیت هنری فارس در هنرهای تجسمی، گفت امیدوار است که دفعه بعد برای برگزاری جشنوارههای فراملی هنری در سطح منطقه و بینالمللی به شیراز سفر کند.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کرد: میتوان برای نخستین بار یکی از دوسالانههای حوزههای تجسمی را استانی غیر از تهران برگزار کرد و فارس از مستعدترین استانهای کشور در این عرصه است.
رضایی گفت: امروز که کشور به سبب تحریمهای ظالمانه در انزوای ناخواسته قرار گرفته، مزیت ایران از منظر دیپلماسی فرهنگی است.
وی ادامه داد: اکنون که مردم در تنگنا و فشار اقتصادی هستند امیدشان به گشایش فرهنگی است و امیدواریم دولت و حاکمیت بر این ظرفیت و مزیت بایستد.
به گفته دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر، امسال مسئولان جشنواره این شجاعت را پیدا کردند تا خلاف عادت بیندیشند و موضوعات را گونهای دیگر تعبیر کنند.
ابراهیم کلهرنیا به ظرفیتهای بالای تجسمی کاران فارس و تحسین داوران جشنواره از این آثار اشاره کرد و گفت: امسال سرو سیمین جشنواره به شهر سروناز آمده است
وی ادامه داد: فارس پیشاهنگ یک اتفاق نوین است و پرچم را به دوش گرفته است؛ امیدواریم که این پرچم در دیگر استانهای کشور نیز گردانده شود.
این آرزو را داریم که این پرچم در سالهای بعد در نقاط مختلف کشور گردانده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این آیین با متنی تاثیرگذار، اهمیت هنرهای تجسمی را برای مردم هنر دوست یادآور شد.
مهدی رنجبر گفت: جهان امروز کمتر میشنود و بیشتر میبیند؛ کدام دیالوگ از شکسپیر، کدام صفحه از چخوف و تولستوی، یا کدام نوشته ژان پل سارتر توانسته است جیغ بلند مونگ را فریاد بزند؟
وی ادامه داد: کدام دیالوگ از بهرام بیضایی و کدام کتاب از احمد محمود، دولتآبادی و یا جلال توانسته است تابلوی ظهر عاشورای استاد فرشچیان را در یاد به حجم تبدیل کند و این هنرِ هنرهای تجسمی است.
قرار است اختتامیه جشنواره شعر فجر نیز دوم اسفندماه در شیراز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شیراز برگزار شود.